Bezárt a Lost Planet 3 fejlesztője

Lehúzta a rolót a Lost Planet 3, a Legendary és a Yaiba: Ninja Gaiden Z fejlesztője, a Spark Unlimited. A Los Angeles-i székhelyű brigád minden munkavállalója lapátra került, a készülő játékokat törölték. Szomorú!

A Spark Unlimited bezárásának hírét a NeoGAF egyik fórumozója vette észre: feltűnt neki, hogy a cég ingóságait nemrégiben árverésre bocsátották. Később a stúdió fejese, John Butrovich a Polygonnak megerősítette, hogy a csapat nincs többé, miután a fejesek úgy döntöttek, továbblépnek és más területen próbálják ki magukat. 

Craig Allen, a Spark Unlimited elnök-vezérigazgatója már a tavaly év végén lemondott és más céghez szerződött. A csapat fejlesztés alatt álló free-to-play játékát elkaszálták, hasonlóan a többi projekthez. Butrovich szerint néhány megbízó és munkavállaló továbbra is együtt dolgozik majd a jövőben, de nem a játékfejlesztés területén. 

A Spark Unlimited 2002-ben alakult, két évvel később jelent meg az első játéka, a Call of Duty: Finest Hour. Eddig jobbára olyan középszerű alkotásokat tett le az asztalra, mind a Legendary, a Lost Planet 3, vagy legutóbb a Yaiba: Ninja Gaiden Z. 

5 komment - szólj hozzá!