E3 2015: Bejelentésre készül a Rare

Gyakorlatilag biztos, hogy az idei E3-on bemutatkozik a Rare legújabb játéka, és ami talán még fontosabb infó: ezúttal jó eséllyel nem kinectes anyagon dolgozik a számos klasszikust jegyző stúdió.

Habár a Rare-nek számos klasszikust köszönhetünk, az utóbbi években kizárólag kinectes játékokkal foglalkozott a csapat. Ezt a rajongók nem igazán tudtak értékelni, viszont azok után, hogy a Microsoft gyakorlatilag zárójelbe tette a mozgásérzékelős kamerát, a Rare "visszatérésére" is lehetőség nyílt, erre maga Phil Spencer, a Microsoft Xbox-részlegének fejese is célozgatott már.

A visszatérés pedig jó eséllyel az idei év lesz, egészen pontosan az idei E3. A Rare ugyan korábban is jelezte, hogy rendkívül fontos számukra a 2015-ös esztendő, de a napokban a csapat kreatív igazgatója, Simon Woodroffe gyakorlatilag megerősítette a Twitteren, hogy a júniusi expón fogják leleplezni az új fejlesztésüket. Tudjátok, ott ahol a Microsoft többet szerepeltetné a first-party címeit.

Woodroffe tweetjét természetesen felkapta a sajtó, és ugyan a fala már nem nyilvános, azt még sikerült megtudni tőle, hogy a mostani projektjük az eddigi legszórakoztatóbb munkájuk, és bár az anyag nem kinectes lesz, valószínűleg a platformerek világába sem térnek vissza.

Bezzeg a Yooka-Laylee, ugye?

5 komment - szólj hozzá!