Brit toplista: az élen nyitott a Project CARS

Befutott a legfrissebb brit játékeladási toplista, amelyen már több új cím is szerepel. A Project CARS jött, látott és győzött, az autóverseny be is zsákolta az aranyérmet a megjelenése hetén.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#21
#20
#17: Amikor éjszakára állítottam, nekem a kocsik rossz tükröződése tűnt fel elsőre. Egyszerűen mintha matt fényezésűek lennének a kocsik olyankor. A Grid első részében is sokkal szebb volt az éjszaka. Belső nézetben is elég szarul fest éjjel mikor hátulról világít a mögöttem jövő.
#19
thrustmaster t-100-asal tolja valaki ps4-en ? mik a tapasztalatok ?
#18
#16: Az Assetto Corsa köröket ver rá fizikában és FFB-ben is.

Konzolon még sosem próbáltam egy játékot sem kormánnyal, de ott szerintem a kontrollerek vibramotorjain kívül, nem nagyon van külön FFB írva a kormányokhoz.
Konzolon simán elképzelhető, hogy ez a valaha volt legjobb szimulátor, de csak mert a vakok között a félszemű a király.
#17
Én most letesztelem nektek a Project Cars-ot vazze

Pozitív:
- Helyenként tényleg nagyon élethű

Negatív:
- Ocsmány kinézetű éjszakai versenyek, gombóc csillagokkal, otromba holddal, szar fényviszonyokkal.
- Érdekes az irányítás és a fizika.
- Előfordulnak grafikai bugok főleg a felsorakozásnál (eltűnik az út, kocsik a levegőben)
- 60 fps mellett is beakadozik némely pályán a táj.
- Idegesítő menürendszer.
#16
#6: Messze jobb a Forza 5/ GT6 párosnál FFB-ben, fizikában... FFB Forzaban, GT-ben szinte nincs is ehhez képest.., a Forza ligás srácok is olyanokat írnak, hogy végre él a kormányuk... ezzel én is így vagyok.

Jó FFB beállítás, és hatalmas az öröm, végre konzolokra is van egy fasza szim. (TX 458-al tolom.)
#15
#10: Megkéri az egyik haverját akinek pc-je van. Mindenre van megoldás csak akarni kell.
#13
#12 a Béta nem tetszett neki, ezt elfelejtettem odaírni. :D
#12
Egyébként szerintem azért nem adnak ki demo-kat, mert tudják, hogy befürödnének. Pl. azt is el tudom képzelni, hogy valaki előrendelte a BF Hardline-t, (csak egy példának), aztán meg lemondta az előfizetést, mert nem tetszett neki.
#11
Ez végre olyan játék ahol a barátaimmal tudok osztott képernyőn játszani? Vagy az még mindig csak a 1990-2010-es játékok specialitása? Az elmúlt 5 év nem termelt olyan autós játékot ami támogatná az osztott képernyőt.
#10
Lehet, hogy nem PC-je van, hanem PS vagy Xbox.
#8
7# Pont, hogy nem tudja kipróbálni.
#7
#3: Komolyan nem találsz erre a problémára megoldást? Kipróbálod, aztán ha tetszik megveszed.
#6
Számomra eddig nagy csalódás a Project Cars. Ne értsetek félre, nem tartom rossz játéknak, de nem lett az a keményvonalas szimulátor aminek beharangozták és amiért vártam.

Logitech G27-es kormánnyal próbáltam, és az első ami megdöbbentett, hogy még a deadzone-t 0-ra állítva is a játék kényszerít egy minimális deadzone-t (ez gondolom szükségszerű egy tesco gazdaságos kormánynál, de a G27-nél ezzel el is veszett a precíz mikro-manőverek kivitelezhetősége).

Ami erre még rátesz egy lapáttal, az a force-feedback. Vagy inkább annak hiánya. Egyszerűen nem lehet érezni az autót, hogy mikor csúszik meg, vagy mikor pörög ki, semmit. Esküszöm a Forza 5 a sima Xbox kontrolleren jobb élményt ad mint ez a játék egy méregdrága kormánnyal.

A harmadik dolog ami zavar az pedig a 3 monitor natív támogatása. Persze ilyen magas fov-os cucc van benne, ami minden mai játéktól elvárható, de olyan igazi több-kamera szöges megoldás nincs mint amit a Microsoft Flight Simulator vagy az Assetto Corsa is használ.

Ezektől eltekintve tényleg nem rossz a játék, de szerintem én egyelőre maradok az Assetto Corsa-nál. Ott ugyan még van mit pótolniuk content terén (éjszakai verseny, esős idő, több autó, több pálya...stb stb), de a fentiekben mind sokkal jobban teljesít és szerintem a fizikája is jobb.
#5
Oksa, köszi. Addig is tolom, mint atomhagyma! :)
#4
fojeszModerátor
#2: Holnap/holnapután.
#3
Miért nincsennek ge...is demok manapság ?Ugy megvenném de zsákbamacskát venni nagyon nem jó. (Project cars)
#2
Mikor lesz teszt? ;)