Elengedte az előző generációs konzolokat a Ubisoft

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 13.
  • Biznisz
Link másolása
A francia kiadó közzétette a legutóbbi negyedévre és a teljes üzleti évre vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből az is kiderült többek között, hogy a cég gyakorlatilag elengedi az előző generációs konzolokat.

A március 31-én véget ért negyedévben a Ubisoft teljes bevétele 169,9 millió euró volt, míg a tavalyi év hasonló időszakában 194,1 milliót ért el, ami 12,4 százalékos csökkenést jelent. Aggódniuk persze nem kell a franciáknak, lévén a teljes pénzügyi évben így is nőtt a bevételük.

Ami tehát a teljes évet illeti, a Ubisoft bevétele 43,3 százalékkal nőtt az előző esztendőhöz képest, így a cég 1,4 milliárd euró bevételt ért el. Nyeresége 87 millió euró lett, míg tavaly 65,5 milliót könyvelt el veszteségként.

Bár a kiadó jelentésében nem esik szó pontos számadatokról, annyit azonban tudunk, hogy az Assassin's Creed: Unity, a Far Cry 4 és a Watch Dogs is benne volt 2014 legkelendőbb játékainak TOP 10-es listájában. Mindegyikük nyitott világú cím, így a jövőben is ezt a műfajt erőlteti a vállalat.

Egy másik lényeges pont a cégnél a digitális üzletág, amely 382,7 millió euró forgalmat csinált, ez 98,6 százalékkal nagyobb bevételt jelent a tavalyi eredményekhez képest. A cég teljes bevételének 26,1 százalékát teszik ki a digitális eladások, szemben az előző év 19,3 százalékával.

A Ubisoft 3 százalékkal növelte piaci részesedését, amely most 12,8 százalék.

A legutóbbi üzleti évben a PS4 uralta az eladásokat, amely platform a cég bevételének 32 százalékát hozta, míg az Xbox One felelt a 20 százalékáért és a PC a 12 százalékáért. Még mindig Észak-Amerika számít a franciák legnagyobb piacának, ám Európa mindössze 3 százalékkal van lemaradva mögötte.

Van még egy bejelentésre váró AAA-s cím a Ubisoft tarsolyában, amely 2016 elején landol a boltokban.

Fontos tudni, hogy a kiadó szerint már nincs értelme új játékokat kiadni Xbox 360-ra és PS3-ra, így a cég teljes vállszélességgel az új platformokra rendezkedik be. Idén csak egyetlen nagy játék érkezik az előző generáció masináira, mégpedig a Just Dance 2016.

14.
14.
FarCry: a #2 egy rakás híg... frosch :) a #3 fantasztikus és ha kiveszik az uplayt a 4-ből akkor megveszem, különben kenjék a hajukra ! :DDD Tudom, hogy a #3-ban is van, csak az még dobozosan van meg és kapott egy kis "patch"-ot :D

Eladások: NAAAGYON durva, hogy a BOX_osok csak másfélszer annyi játékot vettek, mint a PC-sek. A Sony előnye meg lenyűgöző! Gratula! Állítom, ha nem lenne a rohadt uplay nyomná PC_re is az eladásokat...

Az AC-széria számomra teljesen érdektelen, a WatchDög meg nem tetszett, szóval marad számomra egyszériás kiadó :))))
13.
13.
Red-E-Kamp Van
#12: Én a 2vel csak lanban játszottam.
de a singleban rengeteg időt töltöttem. nagyon szeretem az egész hangulatot, amit áraszt. ahány ember annyi vélemény igaz, mert nekem is a kettő adta a legjobb élményeket, majd a 4 és a 3 felváltva.
Az első epizódon annak idején ámultam, mint sokan, de az csak a szörnyekig kötött le. Onnan mintha elvágták volna az érdeklődésemet. ez azért mond valamit.
Blood Dragonhoz még nem volt szerencsém, bár tartok tőle, hogy rövid időn belül kiégne a szemem a színektől.
12.
12.
mestermagyar
#10: Köhköhköh.

Én azzal a játékkal legalább annyit voltam el, mint egy battlefield bc2-vel. Nekem az messze nem a legszarabb.
11.
11.
mestermagyar
#9: Aszonták a multiban nincs.
10.
10.
latis666
#4: Jó ötletek voltak a 2-ben de gyakorlatilag a sorozat legrosszabb része. Az egy meg mondjuk annyira más volt hogy nem is kéne a másik 3 hoz hasonlítani.
9.
9.
Cipo3
#8: Mért az FC3-ban nem volt kocsi? Vagy a multi részben nincs kocsi? Nem multiztam velük.
8.
8.
mestermagyar
#7: Szerintem meg nem. Ennyi.

Persze ehhez hozzájön, hogy szarossá multiztam magam, ott meg még volt kocsi, és az a vitorlázó "repcsi", és hihetetlen mapek születtek.
7.
7.
#4: A kettő szerintem sokkal rosszabb, mint a 3 vagy a 4.
6.
6.
Cipo3
#4: Ahány ember annyi vélemény. Szerintem a FarCry 3 volt a legjobbja a szériának a 2 a legrosszabb. 4-hez még nem volt szerencsém.
4.
4.
mestermagyar
#3: Attól még hogy jól fogyott, szar volt. Én a farcry 1-2 veterán nem ismerem el, mint folytatást. Ezeket a extraplusz árkádos duke nukem 2.0-kat.
3.
3.
#2: Farcry 4 jól fogyott, és a Watch Dogs se volt rossz szerintem.
2.
2.
mestermagyar
Még valahol farcry 3 elején volt is valami bennük. Aztán jött a farcry 3...
1.
1.
maktub
A presztízsveszteség, amit a cég tavaly elszenvedett úgy látszik akkora, hogy nem is mérhető.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...