Géppel együtt 1500 dollár lesz az Oculus Rift

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 28.
  • Hír
Link másolása
Habár azt továbbra sem tudjuk, hogy mennyibe kerül majd az Oculus Rift, a készítők szerint "nulláról indulva", gép nélkül egy 1500 dolláros beruházást jelent majd a VR-buli. Ebből már lehet számolgatni.

Noha az Oculus még mindig adós a Rift árának bejelentésével, a cég vezérigazgatója, Brendan Iribe azt már elárulta, hogy nagyjából milyen költségekre számíthatnak azok, akik a "nulláról", gép nélkül szeretnének beleugorni a VR-őrületbe.

Iribe a Code Conference-en mondta azt, hogy az Oculus Rift és egy új számítógép, amely vállalható élmény mellett képes meghajtani a VR-szemüveget, a legtöbbeknek 1500 dollárjába fog kerülni, idővel azonban 1000 zöldhasúból is meg lehet úszni a riftezést.

Ha a kiegészítő pontos árát nem is ismerjük, ebből azért már lehet számolgatni: az Oculus korábban 300 dollár körüli árcédulát emlegetett, és ez a fenti összeg tükrében továbbra is reálisnak tűnik. Az Oculus Rift egyébként 2016 elején kerül boltokba, és saját E3-as konferenciát kap majd - remélhetőleg ott már egy pontosabb számot is mondanak a készítők.

Egyéb VR-szemüveges híreinkből

Ezzel párhuzamosan az Oculus bejelentette, hogy felvásárolta a Surreal Vision nevű startupot. A csapat egy olyan eljáráson dolgozik, amely a külső környezet (és az emberek) valós idejű 3D-s modellezésére képes.
41.
41.
zozo76hun
Ha az ember nem akar butitani meg szivni az alacsonyabb FPS miatt akkor GTX980. Senki sem mondta hogy olcso lesz ez a buli. :)
40.
40.
bitbandita
#36: A 400 sok, max a fele. A cucc 2016 első negyedévében jelenik meg. Most egy 2 gigás N680-at 60-ért már kapsz. Ez a kártya 2016 elejére meg fogod kapni szerintem 40-ért és akkor még nagyon vastagon számoltam, szerintem inkább olyan 30-ért fogják nyomni. Akkor azt is vegyük figyelembe, hogy akkor jelenik meg a cucc, nem tudjuk mennyi és milyen tartalom lesz már kész ami használja, szóval lehet, hogy simán lehet még min. fél évet várni arra, hogy kijöjjön egy-két olyan cím ami miatt már érdemes megvenni. A lehetséges csúszást pedig még bele se kalkuláltam... szóval nem 400-ért, hanem kevesebb mint a feléért lehet majd olyan konfigot venni ami nem csak kihasználja, de még csak nem is a célzott minimum vas lesz. Nem is értem ezt a dobálózást a fél millákkal, túl van lihegve, mindenki a mostani árakon számol.
39.
39.
Grabowsky30+
Akit ez érint az már régen körbejárta mire is lesz szüksége egy rift működtetéséhez! Minimum 60fps stabilan, de inkább több! TheVR-es srácok azt mondták tapasztalataik alapján, hogy minimum egy gtx680! Az ár szerintem nem lesz sokkal több, mint a dk2 az 350dollár volt a végleges szerintem ha pofátlanok maximum 500dollár lesz, de inkább kevesebb! Mikor ez az egész elkezdődött mondjuk legalább 2 éve még a Rift volt az egyetlen, de azóta kezdenek megjelenni a trónbitorlók, mint a HTC vive ami specifikációjában egy jobb cucc egyenlőre mint a rift, csak nagy kérdés, milyen támogatottságot tud majd szerezni, vagy egyáltalán fog e működni máson is vagy csak a steam konzolon játszott tartalmakkal! Sony morpheus nekem nagy kérdőjel! A Sonynak évekkel ezelőtt voltak ilyen sisakjai amik rendre megbuktak borzasztóan drágák voltak és, nekem valahogy nem is igazán jöttek be több generációt is próbáltam! Nagyon tetszett akartam is venni, de a kipróbálásuk után mindig kiábrándultam és nem vettem! Most hagyjuk azt, hogy valószínű a jelen konzol generáció képtelen lesz normálisan kihajtani egy ilyen vr sisakot, de valahogy az egész konzolos létbe sem fér bele nekem egy ilyen vr sisak! Nem passzol a konzolos koncepcióba! Azok a típusú játékok amik konzolon az igaziak valahogy nem igénylik se a 3d-t se a vr sisakot! Ezek a vr cuccok inkább a keményebb vonalas szimulátorokban lesznek ütősek, autó, repülő stb, ez meg pont nem jellemző a konzolokra! Ma olvastam egy cikkben, hogy a GoPro is érdeklődik a VR iránt! Szóval 5 év múlva lesz itt választék rendesen!
37.
37.
arcadia
Igen nem az a lényeg, hogy mennyit keres hanem, hogy mennyiből mennyit tud eltenni. Van pár ismerősöm aki bőven keres ennyit de ezáltal az igények is megnövekedtek családi ház két gyerek nagyobb autó asszonynak is kocsi stb. Pont kijönnek négy kilóból. És ha marad egy kis plusz akkor azt bőven elviszik a gyerekek. És megértem, hogy vr szemüveg helyett a kötelező nyaralást választja (merne máshogy dönteni...) de az a szép, hogy negyven évesen alig várja, hogy legyen egy kis ideje playstation-t nyomni:D szóval nem családosok hatalmas előnyben:)))
36.
36.
ADMlN
#32: Akkor egy kezdő orvos ne vegyen Riftet, ilyen egyszerű.
Ez továbbra is csak max egy havi fizetés a célcsoportnak.

Kontextusba helyezem nektek, már látom ez nagyon nem megy:
Az OR egy első generációs úttörő luxuscikk lesz. Ehhez képest nem sok az ára, sőt. Ha valaki olcsó VR-re vágyik, az várjon még néhány évet amíg betör a mainstream-be a technológia.

#34: Igazad van, átfogalmazom: 400k nem sok, mi keresünk szarul.
34.
34.
Spectrum
#33: Az előzmények alapján úgy értelmeztem, hogy a "400k nem sok". Gondoltam érdemes azért helyretenni, hogy M.o.-n 400k elég sok.

Az persze tény, hogy a Rift esetében luxustermékről beszélünk, valóban akkor érdemes gondolkozni benne, ha valakinek az alapok már rendben vannak és futja miből.
33.
33.
ADMlN
#31: Rajtad kívül senki nem beszélt átlagkeresetről. Az OR célközönségénél nem hiszem, hogy kirívó lenne a 400k-s nettó havi bér. Gondolhatod, hogy nem azokról van szó akik minimálbérből tartanak fenn egy 4 fős családot.
32.
32.
tsulok
#30: "Amúgy ha valakinek 1 évbe telik ennyi pénzt összerakni, az inkább gondolja át a valódi életét mintsem, hogy a virtuálisba fektessen."

Nem is írta azt, hogy mindenkinek meg kell vennie, csak tényleg nem kéne azzal jönni, hogy ez csak egy havi fizu.
Egy kezdő orvosnak, kb 1 év kell mire összegyűlik az a 450-500k...
31.
31.
Spectrum
Magyarországon rengetegen élnek szegénységben, a 400k nettó havi fizetésen pedig csak nevetni tudok. Ez nem egy magyar átlagkereset, hanem kirívó arrogancia.
30.
30.
ADMlN
#12: Szoftverfejlesztés.

#18: A hiedelemmel ellentétben odakint sincs kolbászból a kerítés, bár nagyságrendekkel jobb a helyzet.
Amúgy ha valakinek 1 évbe telik ennyi pénzt összerakni, az inkább gondolja át a valódi életét mintsem, hogy a virtuálisba fektessen.

#26: Ha ez a 3 havi fizetése valakinek, akkor az nem keres jól.
29.
29.
crytek
Fantasztikus modon nem érdekel ez a VR marhaság!
26.
26.
Randy Marsh
#11: Lol, vagy inkább 3 havi fizetése egy aránylag jól kereső átlag magyar dolgozónak.
25.
25.
randall13
#5: Miért, mit vártál? Hogy elég lesz egy 5 éves msi laptop, az oculus meg ingyen jár mellé?
24.
24.
Tokodboy
Minimum 8k kellene szemenkent hogy a tv el megszokott FHD minőséget lássuk
23.
23.
Tokodboy
Ebben a formában semmi értelme a VR szemuvegeknek. A szemenkenti FHD felbontás arra jó hogy oklomnyi nagyságú pixeleket lehet látni a színek fakoak az egész a C64 képi minőséget idézi .... Nekem félelmetesen nagy csalódás volt és meg hányingert is okoz 5 másodperc alatt. Csak a pornó miatt van értelme
22.
22.
logic5
#19: LOL! Munkanélküli.. Jó pénzért.... Grat!
19.
19.
#13: Magyarul munkanelkuli jo penzert...
18.
18.
GAMEROD
1 havi fizetés Amerikában egy kivándorló mosogató legénynek. Itthon ha még hozzáadjuk az áfát, akkor egy olyan jó évesre jön ki, ha mellette még éhen halni se szeretnénk.
13.
13.
logic5
12.
12.
hadzsime
#11: Nem akarok pofátlan lenni, de muszáj megkérdeznem... ti mi a nyestet dolgoztok???
11.
11.
ADMlN
#5: Egy havi fizetés. Nem sok egy gamer PC-ért Rift-tel együtt.
10.
10.
arcadia
Hogy szemenként? A másik csak fél -fél? Sorry a gyökér kérdésért, ezekben nem vagyok otthon:)
9.
9.
tsulok
#8: 2160×1200 a teljes felbontás. Am tényleg nagy lesz a különbség, az OR-en 90fps-el fognak menni a játékok, PS4-en meg 60fps-el (amit felhúznak 120-ra) és még nem is lesz olyan szép. Persze attól még az is jó lehet.
8.
8.
Sun9us
#3: A mostani konzolok küszködnek a Full HD-val, míg az Oculus szemenként lesz Full HD. Úgyhogy ja, lesz egy kis különbség a kettő között. Persze árban tuti ugyan annyi lesz.
7.
7.
logic5
A gép megvan, jöhet a kukker :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...