Amerikai toplista: itt is tarolt a The Witcher III

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 12.
  • Toplista
Link másolása
Közzétette az NPD Group a szokásos elemzését az amerikai játékpiac elmúlt havi teljesítményéről. Megint a PlayStation 4 volt a legkeresettebb hardver, a játékok között pedig a The Witcher III nyert.

Az amerikai játékpiac 13 százalékot zsugorodott májusban éves szinten, 507,6 millió dollár volt a forgalma. A kiegészítők pörögtek a legjobban, 20 százalékkal nőttek az eladások (149,3 millió dollár), ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a hardver- és a szoftvereladások 18 és 25 százalékos csökkenését - a két szegmens forgalma rendre 153,6 és 204,7 millió dollár volt.

A hardvereladások visszaesése még mindig az előző generációs gépeknek "köszönhető": habár az új generációs konzolok eladásai lényegében stagnáltak (mínusz 1 százalékos volt a visszaesés) és a kézikonzolok eladásai is nőttek (41 százalékkal), az előző generációs gépek 45 százalékkal kevesebb bevételt hoztak a piaci szereplők számára, ami összességében mínuszt eredményezett. A legkeresettebb konzol az áprilisi kihagyás után megint a PS4 lett.

Kiegészítő-fronton érdemes megjegyezni, hogy a különböző interaktív játékfigurák eladásai rendkívül megugrottak, az NPD szerint a 73 százalékos növekedés az Amiibo-mániával magyarázható - jelenleg a Nintendo figurái a legnépszerűbbek az amerikaiaknál, ha ezt a műfajt vesszük.

A játékok között a The Witcher III: Wild Hunt az első helyen nyitott, míg a Splatoon az ötödik helyen rajtolt. A játékeladások forgalma viszont még a nagyágyúk érkezése ellenére is visszaesett, a tavaly május ugyanis nagyon erős volt üzleti szempontból: akkor jelent meg a Watch Dogs és a Mario Kart 8 is.

Íme, a toplista:

  1. The Witcher III: Wild Hunt
  2. Mortal Kombat X
  3. Grand Theft Auto V
  4. Minecraft
  5. Splatoon
  6. Call of Duty: Advanced Warfare
  7. NBA 2K15
  8. FIFA 15
  9. MLB 15: The Show
  10. Super Smash Bros.
12.
12.
Hunszi
#10: de meg ha jelen esetben benne is vannak a digitalisak is...meg akkor se csoda, hogy nem kerult fel az Ark
10.
10.
Hunszi
#2: 4 million az elso helyes witcherből(igaz, a digitalisokkal egyutt)...nem csoda, hogy az Ark fel se fert a listara, majd mikor kijon PS4re akkor majd az is feltunik. Nem tudom mindig miert akad ki mindenki...ezek dobozos eladasok, soha nem lesz itt a steam stb
9.
9.
randall13
#4: Ez ám az öntökönrúgás.
5.
5.
guitarlord
Teljesen megérdemelten tarol azt gondolom :)
2.
2.
mestermagyar
Ezalatt az Ark: evolved PC-n többszázezer példányban kelt el, de rá se rántsanak a kedves statisztikai elemzők.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...