E3 2015: A Starbreeze is VR-szemüveget gyárt

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Új szereplővel bővül a VR-szemüvegek piaca, ugyanis a Starbreeze csapata is bejelentette, hogy saját kiegészítőt gyárt. A kütyüt az E3-on ki is lehet majd próbálni, méghozzá a házon belül készülő The Walking Dead-játékkal.

A Payday-sorozat és a Brothers: A Tale of Two Sons mögött is álló Starbreeze Studios bejelentette, hogy saját VR-szemüveget gyárt, pontosabban gyártat majd: felvásárolta a francia InfinitEye csapatát, akik mostantól Starbreeze Paris néven futnak. A srácok kiegészítője a StarVR nevet kapta, és az E3-on már ki is lehet próbálni, méghozzá a házon belül, az Overkillnél készülő The Walking Dead-játékkal.


A StarVR elsődleges megkülönböztető jellemzője, hogy ez lesz a legszélesebb látómezőt kínáló VR-szemüveg, a 210 fokkal még a kaméleonok is elégedettek lehetnek. Az eszközbe 5,5 hüvelykes megjelenítők kerültek, ezek összesen 5120x1440 pixelen rajzolják ki a játékokat. A StarVR emellett természetesen képes arra, hogy pontosan belője a fejed helyzetét: bárhogy billented vagy mozgatod, az visszaköszön majd a játékokban is. További - de egyelőre nem részletezett - érdekesség, hogy a StarVR első videójában egy érzékelőkkel felszerelt shotgun is feltűnik, ami alapján feltételezhetjük, hogy a srácok valamilyen 3D-s irányítóban gondolkodnak.



Az ILM is VR-ezik

Az Industrial Light & Magic (Lucas bácsi most már Disney-kézen lévő effektstúdiója) is bejelentette, hogy összerakott egy különleges alakulatot, melynek az a feladata, hogy VR-tartalmakat állítson elő. Habár a bejelentés videójában már látható néhány Star Wars-jelenet (ezeket egy rajongó készítette), konkrét tervekről még nem beszélt a csapat. Az biztos, hogy a Star Wars előkelő szerepet kap majd a VR-es próbálkozások között, és bár a tömegpiaci VR-eszközökben is gondolkodnak a készítők, elmondásuk szerint kezdetben inkább a vidámparkokban (például a Disneylandekben) találkozhatunk majd a komolyabb VR-élményekkel.
4.
4.
Yami
Na ez már VR!
Nem olyan hupákolás mint amit az Oculus meg Sony művel.
Lehet, hogy 2-3 980ti is kell, hogy meghajtsa, de a minőség mindig pénzbe kerül. Itt se búvárszemüveg-effektus, se akkora pixelek nem lesznek, hogy még a hézagot is látni köztük.
3.
3.
Szabby999
Kedves Fojesz (és a többi szerző)!

Építő jellegű hozzászólásnak szánom: legyetek kedvesek és felejtsétek már el a "kütyü"-zést, de végleg! Az ember haja égnek áll tőle, amatőr hatású, semmitmondó, ciki.

Olyan szép a magyar nyelv, annyi megfelelő szó és kifejezés áll(na) rendelkezésetekre. Használjátok ki.

Köszönöm.
2.
2.
PaulMarloW
Remélem új TDW támogatni fogja
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...