E3 2015: Nintendo-esemény - LIVEBLOG

Link másolása
Hazai idő szerint délután hat órakor kezdődik a Nintendo E3-as eseménye, melyet a szokásoknak megfelelően ezúttal is a Nintendo Direct keretein belül nézhetünk meg. A Gamekapocs ezt a műsort is végig liveblogolja.

18:51 - Ezzel vége a közvetítésünknek. Köszönjük a figyelmet! Ne menjetek azonban sehova, mert kezdődik a Square Enix-konferencia.

18:48 - 30. évfordulóját ünnepli a Super Mario Bros. Egy kis tisztelgés a játék előtt: rajongók adják elő az ismert dallamokat. Mario-jégszobor!

18:41 - Újra szóba kerül a Super Mario Maker. A pályatervezésről mesélnek és arról, hogy a játékban komoly lehetőségeink lesznek - "game desgner tréningprogramként" emlegetik. Szeptember 11-én érkezik.

18:39 - Mario Tennis Ultra Smash és Mario and Luigi Paper Jam előzetesek.

18:33 - Emi Watanabe, egy fiatal hölgy beszél, előtte pedig egy egész Yoshi-figurahadsereg terül el. A Yoshi Woolly Worldöt is bemutatja, beszél az együttműködésről és a nehézségről is.

18:30 -  Az Animal Crossing - Happy Home Designerbe nézhetünk bele. A játék Japánba július végén jön, Európába pedig valamikor az év második felében.

18:28 - Xenoblade Chronicles X trailer. Ezután végre elárulják a nyugati megjelenést is: december 4-én érkezik.

18:25 - Fire Emblem Fates bemutatót láthattunk.

18:23 - Bemutatkozik   Metroid Federation Force egy rövid előzetesben, jövőre jön 3DS-re.

18:16 - Zelda Triforce Heroes gameplayt láthatunk - valamikor a télen érkezik 3DS-re. A fejlesztők beszélnek a játék kooperatív és multiplayer módjáról. A három játékos egymás "hátára" állva nagyobb támadóerőre képes.

Bemutatkozik a 3DS-es Hyrule Warriors is, mely a Legends alcímet kapta - természetesen trailer is van.

18:15 - Turbo Charge Donkey Kong cameózni fog a Skylandersben, természetesen csak Nintendo konzolon. 

18:11 - A Super Mario Makert mutogatják, mely idén érkezik.

18:10 - Reggie Fils-Aime jelentkezik be. Szóba kerül az NX is, de csak épp megemlíti - 2016-ban többet megtudhatunk majd róla.

18:07 - Gameplay jeleneteken a Star Fox Zero (ez lesz az anyag címe), karácsonykor érkezik. Shigeru Miyemoto beszél arról, hogyan találta ki a játékot. Ezután mesél magáról a játékmenetről is. Használhatjuk majd a kontroller mozgásérzékelőjét. Természetesen a dupla kijelzőt is ki fogja használni a játék, például a belső nézetet vetíthetjük ki az irányítóra.

18:00 - Pontosan kezdünk. Satoru Iwatát, Reggie Fils-Aime-t és Shigeru Miyemotót bábokként látjuk viszont, majd Nintendo-karakterékké változnak át.

17:50 - Még 10 perc. Zene és hangulat már van!

17:29 - 18 órakor kezdődik livestream, melynek keretén belül a Nintendo megtartja a saját műsorát. Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Wii U-s The Legend of Zelda nem jelenik meg már idén és állítólag most sem lesz bemutató. Ennek ellenére azért ezt ne vegyük biztosra, a Nintendo még meglephet minket.

(A Nintendo idén is egy kicsit szerényebb műsorral készül, mint a többiek, így ezúttal sem lesz konferenciájuk. Helyette livestreamen követhetjük majd a műsort, melyet idén a Gamekapocs végig liveblogol.)

Stream - nézd élőben a konferenciát!

41.
41.
delphijos
#35: Szerintem az is gond, hogy a "népszerű" multi címek ( EA Sports, COD, stb... ) sincsenek Wii U-ra. Vagy egy jó autóveseny, amiben nem Mario vagy Luigi vezet. Vagy legalább adnának ki rá egy valag jó rpg-t mint anno PS2-re, vagy DS-re.
40.
40.
arcadia
#33 aránylag olcsó?? Használtan is majdnem a duplája egy használt ps3 -nak. Félreértés ne essék Nem vagyok Sony fan mert a-z nagyon sok gépem van. Ha aranyos nintendo cuccokra vágyom előveszem a snes-t vagy gc-t. Ha viszont jó exkluzívokra akkor egyértelmű, hogy ps3. Egy két zelda meg mario kart nem fogja elvinni a gépet a hátán ellenben (most nem kezdem el sorolni a Sony exkluzívjait /arra ott van seggeszki vagy ki a tököm/ de tudjátok ti is) ps4 még elég harmatos viszont jövöget szépen. Bloodborne kiadást vettem nemrég ami nem került sokkal többe mint egy prémium wiiu.. Miről beszélünk... Sajnos a nintendo asztali gépes fronton kb meghalt, és nem most hanem már a sima wii -vel mivel az is amolyan fél generációs gép volt. Sajnálom őket mivel snes a kedvenc a platformom de ez már nem "az a nintendo".
39.
39.
dzsiádzsó
#21: Én tisztába vagyok a Wii U erejével, annyi, mint egy box360, és tisztában vagyok az árával, nézd meg mennyibe került mikor kijött, kommunikáció helyett, meg egy épkézláb online felületet kéne a Nintendonak összekaparni, ha már konzolt nem sikerült.
Aláírom a kreatív részét, csak az előrelépés 0 a Wii-hez képest, ugyanazt a bőrt akarták lehúzni róla, sőt pofátlanabb volt a dolog, egy 20e előállítható hardvert árult 120e ért, úgy látszik pénzlehúzást ki kívánták maxolni Nintendóék, most ők fizetik az árát, az összes konkurens kihozta az indi kínálatát és ugrálos motionos baromságát, semmi exkluzívat nem nyújt a Wii U néhány (egyébként jó) exkluziv cím 400. részének kiadásán kivül, ezért fog belebukni az egész Wii U úgy ahogy van (hál isten az ilyesmi bukjon is meg)
38.
38.
Trapyd
Tehát Zelda meg Metroid nem is lesz már U ra?
37.
37.
Gykrizsi
#35: Igen ez a nagy hiba, Lehet Mariozni, de kell más is. Csak Marioval nem lehet eladni valamit.
36.
36.
Norbiii
#34: Így van, ez a győzteshez való húzás is...:D

McDuff: Ebben igazad van, ez a Nintendo nagy hibája.
35.
35.
McDuff
#33: menne jobban ha lennének olyan emészthetőbb exkluzív címek is a közönségnek mint anno a GC-n... Star Wars játékok, Resik...úrsiten,nagyon sokáig akartam ezekért GC-t venni!
34.
34.
myrte
#33: Ez sok mindentől függ. Nem csak a marketingtől. Például: Julcsi, neked milyen konzolod van? PS4. Akkor nekem is az kell.

Vagy már a 10 évesek nem a cuki, hanem a realisztikus játékokért vannak oda.
33.
33.
Norbiii
#30: A Nintendoban ez hatalmas hiba, hogy ami nem megy, azt nagyon hamar feladják...:(

A Wii U eladásai nem csak azért rosszak, mert ilyen-olyan hibák vannak, hanem mert az emberek nem ismerik! Ha megállítasz az utcán egy ember, és megkérded, hogy mi az a Ps4, megmondja, de ha megkérded tőle, hogy mi az a Wii U, akkor f*ngja nem lesz róla, ez a baj..:( Én megvagyok róla győződve, hogy ha jobban kommunikálnának, és a társadalom jobban megismerhetné a Wii U-t, ha nem is aratna maratoni sikert, de szép eladásokat produkálhatna.

Érthetetlen, hogy miért nem fogy jobban. Aránylag olcsó, sok remek cím, szal nem vágom.
32.
32.
myrte
#24: Megjelenéskor szereztem be (most nézem, annak már majdnem 3 éve). A 3ds és stb. mellett nekem tökéletesen elég. Munka mellett már nem is nagyon lenne időm másra. Meg mázlista, vagyok, hogy a anno megvett monster hunterrel még most is tudok játszani a haverokkal. Aztán most a Splatoonnal toljuk :D

Szerintem leghamarabb NX Zeldával csak jövő karácsonykor lesz. Bár az se tudom, mi lesz ez az NX. Fejlesztenek mobil játékot, ami még idén jön, de hogy az csak sima google play app lesz-e, nem tudjuk.
31.
31.
Norbiii
#30: Jogos, őszintén bevallom, én is többet vártam, de ez a Nintendo "mániája" a GC-vel is ezt csinálták a többek közt a rossz eladások miatt....:( A Wii U pedig egy klassz kis konzol, de mit számít, hogy én mit mondok, ha a többség nem így van vele,,,,:(
30.
30.
Gykrizsi
#27: És azért fáj nagyon, mert mindig is védtem a Nintendo-t, erre most ez a tökön rugás.
28.
28.
myrte
#26: Én is nagyon várom a Xenoblade-t. Sikerült megvennem az előző wii-s címet, de mikor kiadták a new 3ds-re, kellett az is :D Szeretem az rpg-ket. Ezért is írtam, hogy a Yokai Watch is jöhetett volna.
27.
27.
Norbiii
#24: Ezzel egyetértek, úgy voltam vele, na beruházok egy klassz kis konzolra, ami jó lesz 6-8 évig, erre mit ad Isten?......
26.
26.
Gykrizsi
Mindegy, a Xeno-t várom, Witcher után legvártabb számomra, de ez az egész most eléggé elszomorított.
25.
25.
GMatyi
Reméltem, hogy lesz Life is Strange hír, de csalódnom kellett :(
24.
24.
Gykrizsi
#22: Az én bajom az, hogy vettem kb. 2 éve egy konzolt, és jövőre már dobhatom is ki, mivel már most le lettek mondva játékok, amik ide lettek bejelentve (Zelda). Ez nagyon gusztustalan dolog. Ilyen gyorsan túl adni valamin, és a Nintendo meg sem erőltette magát.
23.
23.
myrte
#22: Arról nem is beszélve, hogy a játékok ára sincs az egekben. A Splatoon-t 13.000 Ft-ért vettem egy Amiibó figurával és egy pólóval. Szóval a 3 közül ez a legelérhetőbb konzol anyagilag. Olyan játékokkal, ami bátran játszhat egy 6 éves gyerek is. Egy játéknak nem feltétlen kell lennie egy agyon scriptelt filmnek.
22.
22.
Norbiii
#21: Volt olyan, aki azt hitte a Wii U-ról (gamepad) hogy Wii-s kiegészítő. Mások még mindig azt hiszik, hogy konzol árakhoz képest túl drága, közben eléggé baráti áron fogják adni. Kritizálják a játékokat, hogy alig van, miközben megkockáztatom, hogy az elmúlt egy évben legalább annyi, de szerintem több minőségi játék érkezett, mint mondjuk XO-ra, vagy Ps4-re! Nem is értem, rengeteg jó játék, aránylag olcsó ár, rengeteg lehetőség, ötjátékos mód, gamepad, amin például pályákat alkothatsz egyedi módon, parizhatsz, amit ilyen módon csak Nintendon tudsz, és mégis csak a negatív megjegyzés szinte! Én megkockáztatom, hogy akik kritizálják a Wii U-t, annak a 80-90% csak a tv-ből ismeri a konzolt....:(


https://www.konzolvilag.hu/wiiu/nintendo-wii-u-basic-white-nintendo-land-wii-party-u-new-super-mario-bros-u-new-super-luigi-u

21.
21.
Norbiii
#9: 1: Jövőre nem érkezik semmi, csak bejelentés lesz! 2: Milyen 100.000??? 65 ezerért 4 játékos Wii U-s csomagot lehet majd vásárolni!

Pont ez az egyik baj, hogy sokan nincsenek tisztában a Wii U erejével, árával, és játékaival, persze ez a Nintendo hibája nagyrészt, amiért eléggé rosszul kommunikált! :)
20.
20.
myrte
#19: Már előre szóltak, hogy azt ne várjuk :D
19.
19.
arcadia
Az új gépre lennék kíváncsi, azt hittem lerátják a leplet
18.
18.
myrte
#17: Az NX-re jön jövőre. Gondolom év vége fele, majd szórják, hogy mi is az az NX. Még nem sokat lehet róla tudni.
17.
17.
Gykrizsi
De most mi van a Zelda-val? Vagy az majd jön az új gépre?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...