E3 2015: Itt vannak a Nintendo E3-as bejelentései

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Este hatkor vette kezdetét a Nintendo E3-as műsora, ami ugyan nem tartogatott eget rengető meglepetéseket, azért szolgált néhány érdekességgel a kiotóiak rajongói számára. Összeszedtük a fontosabb híreket.

A Nintendo a Star Fox Zero bemutatásával indította a showt. Az új, kizárólag Wii U-ra készülő Star Foxot tavaly még techdemóként mutogatta a cég, most már viszont teljes értékű játékot láthattunk, ami 2015 karácsonyakor kerülhet a boltokba. Érdekesség, hogy a munkálatokba a Platinum Games is besegít

A Star Fox Zero - bár ezt még nem mondta a Nintendo - valószínűleg egy előzményeket elmesélő rész lesz, amiben átalakítható űrhajókkal indulhatunk csatázni: az ikonikus Arwing például egy kétlábú lépegetővé képes alakulni. A tévén külső nézetből figyelhetjük az eseményeket, a Wii U GamePadjén pedig már belső nézetből célozhatunk.


A nintendósok exkluzív érdekességre számíthatnak a Skylanders SuperChargers érkezésekor, a játékban ugyanis Turbo Charge Donkey Kong és Hammer Slam Bowser is tiszteletét teszi majd. Természetesen mindkét karakter kap majd saját figurát (és verdát, elvégre az új rész a járgányokról fog szólni), ezek viszont nem csak Skylanders-bábuként, hanem más játékokban is használható Amiibóként is képesek működni. (Egy kapcsolóval válthatunk a két üzemmód között.)


Bemutatkozott a The Legend of Zelda: Triforce Heroes. A felülnézetes, 3DS-exkluzív epizód ősszel érkezik, és a kooperatív multiplayerre fókuszál: három játékos játszhat együtt, mindegyiküknek saját felszerelései és képességei lehetnek, és főleg a fejtörőknél kell együttműködniük, ahol például totembe rendeződhetnek a továbbjutás érdekében. A játék egyedül is játszható, ilyenkor a játékos váltogathat a karakterek között.


A Nintendo megerősítette a korábbi híreket, 3DS-re költözik a Hyrule Warriors. A port a Hyrule Warriors Legends címet kapta, és 2016 elején érkezik. Benne lesz az összes eddigi DLC, de extra karaktereket is tartalmaz majd a Wind Wakerből.


Bemutatkozott a Metroid Prime: Federation Force. A szintén 3DS-exkluzív játékról egyelőre nagyon keveset tudni, de az biztos, hogy a Metroid Prime nyomdokaiba lép, és támogatja a négyfős kooperatív módot. További érdekesség, hogy a korábban mutogatott Blast Ball valójában ennek a játéknak egy minijátéka - aki akkor arra tippelt, hogy Metroid lehet a levegőben, jól okoskodott.


A korábban Fire Emblem If néven futott játék végül a Fire Emblem Fates címet kapta, 2016-ban jön Európába. Egy új trailert tudunk mutatni róla:


Új traileren a Xenoblade Chronicles X. A játék még mindig meseszép, emellett az amerikai megjelenési dátuma is megvan: december 4-én megy a játék nyugatra, remélhetőleg hamarosan az európai dátumot is megismerhetjük.


Két Animal Crossing-játékról is beszélt a Nintendo: az egyik a Wii U-s Animal Crossing: Amiibo Party, a másik a 3DS-es Animal Crossing: Happy Home Designer.



Új előzetest kapott a Yoshi's Woolly World:


Wii U-s felvonást kap a Mario Tennis, ez a Mario Tennis: Ultra Smash.


És ha még nem lenne elég sűrű a 3DS felhozatala, a Nintendo bejelentette a Mario & Luigi: Paper Jam című játékot is. A jövő tavasszal boltokba kerülő anyag nem meglepő módon a Mario & Luigi és a Super Paper Mario játékmenetét vegyíti, ebből ad némi ízelítőt a trailer is:


Végül előkerül a valóban átnevezett Super Mario Maker is. A Wii U-s játék szeptember 11-én kerül boltokba, és megtudtuk róla, hogy nem csak elhelyezhetjük a saját pályáinkon a különböző mariós elemeket, hanem azok egymásra való hatását, egymással való viselkedését is befolyásolhatjuk. A játék Amiibo-támogatással érkezik, sőt a Mario harmincadik születésnapja apropóján egy végtelenül menő 8 bites Mario-figura is érkezik.


A Wii U-s The Legend of Zelda nagy hiányzója volt az estének, de a Nintendo szerint nem kell aggódni, a játék köszöni, jól van.

10.
10.
Norbiii
Csalódást okozott nekem most a Nintendo! Kevés játék Wii U-ra, és ami megjelenik azokról már előtte is tudni lehetett, semmi új cím...:( Yoshiról tudtunk, Makerről tudtunk....ennyi? Milyen játékok lesznek mondjuk 2016-ban? Többet vártam..
9.
9.
DON GONDOCS
8.
8.
zarándok
Arról nem is beszélve, hogy a Starfox szebb volt Gamecube-on mint most. Visszafelé fejlődnek a srácok, míg mindenki más innovál. Nem értelek én már, Nintendo. A célközönség hivatalosan is a japán 8 éves közeg lett.
7.
7.
zarándok
Szegény Mario és Zelda húzzák a céget a hátukon évek óta. Nevetséges volt az egész event, de főleg az Activision-ös sráccal való beszélgetés. Nagyon meggyőző volt, amikor arról kérdezték, hogy milyen volt a Nintendo befolyása alatt dolgozni.....
6.
6.
aordog
A Star Fox nekem csalódás:(
Reméltem, hogy valami Gamecube-os adventure féle gyönyörûséges játékot készítenek...de tévedtem.
Persze még ez is lehet jó, de kétlem.
4.
4.
logic5
#3: AZTAKURVAAAA... Nedves lettem :D
3.
3.
tardisen98
Talán idén nem kapjuk meg a WiiU-s Zelda-t, de kapunk egy újabb többjátékosat, egy port-ot, és amiibo által Link, Mario-féle PowerUp szerepel a SMM-ben.
2.
2.
logic5
#1: Miért mit vártál attól a cégtől aki leragadt a 90-es években :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...