E3 2015: A Cyberpunk 2077-ről mesél a CD Projekt

  • Írta: Shifty
  • 2015. június 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A CD Projekt legutóbbi nyilatkozataiban leszögezte, 2017-nél előbb nem nagyon számíthatunk legújabb játékukra, a Cyberpunk 2077-re. Akkor miért is volt szükség a korai leleplezésre? Erre kapunk most választ Marcin Iwinskitől.

A lengyel CD Projekt RED még a 2012-es E3-on mesélt először legújabb készülő fejlesztésükről, a Cyberpunk 2077-ről. Az azóta eltelt idő alatt gyakorlatilag mindössze egy teaser trailert kaptunk csak, a csapat erőforrásait ugyanis teljes egészében a májusban megjelent The Witcher 3 kötötte le.

Talán éppen ezért nem is olyan meglepő, hogy év elején még parkolópályán volt a fejlesztés, múlt hónapban pedig érkezett a hír, hogy 2017-nél előbb nem is nagyon lehet új infókra vagy megjelenésre számítani.

Az IGN-t is foglalkoztatta a kérdést, hogy akkor miért volt szükség a korai bejelentésre, így mikor az E3-on lehetőségük volt meginterjúvolni a cég társalapítóját, Marcin Iwinskit és a marketingosztály vezetőjét, Michal Platkow Gilewskit, rá is kérdeztek erre.

Iwinksi azzal indokolta a Cyberpunk korai bejelentését és a teaser trailer bemutatását, hogy kíváncsiak voltak rá, hogy a játékosok hogyan fogadják majd azt. A CD Projekt társalapítója elmondta, nagyon izgatottak voltak a projekttel kapcsolatban, abban viszont nem voltak biztosak, hogy ez lesz-e a nekik való vállalkozás. Ellenben a visszajelzések nagyon pozitívak voltak, úgyhogy most már csak rajtuk áll, hogy valóban elkészüljön a játék, éppen ezért keményen dolgoznak, hogy ez meg is valósulhasson.


Ezután szóba került a Fallout 4 is, aminek a bejelentése teljesen lenyűgözte Iwinskit. A társalapító elmondta, hogy valami hasonló módon szeretnék ők is bemutatni majd a Cyberpunk 2077-et. Bemutatni, hogy tessék, ez az, ekkor fog megjelenni. Amíg viszont nem nagyon tudnak mit mutatni belőle, addig biztosan nem fogják felfedni a játékot.

Végül Iwinski kitért arra is, hogy azért is nagyon fontos a számukra a Cyberpunk 2077, mert ez egy remek lehetőség arra, hogy motiválni, inspirálni tudják a csapatot. 

"Akár 12 évig is kovácsolhatsz egy kardot, de félő, hogy idővel teljesen kiégsz. Az ember egy idő után továbblépne és valami egészen máson dolgozna. Mi viszont nagyon izgatottak vagyunk, hogy válthatunk, és a Cyberpunkkal sikeresen lázban tudjuk tartani a brigádot. Jelenleg a csapat magja még a The Witcher 3 kiegészítőin dolgozik, de egyre több és több embert csoportosítunk át Cyberpunk 2077 fejlesztésére."

A legutóbbi hírek szerint a Mike Pondsmith azonos nevű asztali, papíralapú szerepjátékán alapuló Cyberpunk 2077 PC mellett PlayStation 4-en és Xbox One-on fog megjelenni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...