E3 2015: The Last Guardian - mégsem 2016-ban?

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 20.
  • Hír
Link másolása
Noha a The Last Guardian fejlesztése jól halad, a Sony azt állítja, hogy nem biztos benne 100 százalékig, hogy a játék boltokba kerülhet jövőre. Most mondjuk azt, hogy már meg sem lepődünk?

Habár nagyon örültünk a The Last Guardian (újra)bejelentésének az E3-on, azért ne vegyük készpénznek, hogy 2016-ban boltokba kerül a Team ICO játéka, hiába készül már 2007 óta. (Mint kiderült, a 2009-es trailer egyébként egy felturbózott verzióból készült, melynek futtatására a technikai korlátok miatt képtelen lett volna a PS3.)

Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke az Engadgetnek elmondta, hogy a PS3-ról PS4-re való költözés nagyon nehéz volt. A játék minden elemét vissza kellett küldeni a tervezőasztalra és újra felépíteni a PS4 képességeinek figyelembevételével. Ez nagyon sok időt vett igénybe, de már nagyon jól halad a fejlesztés tavaly óta, ezért a csapat bízik abban, hogy megjelenés 2016-ban lesz, de száz százalékra még nem tudják ezt megígérni. 

Az E3-on amúgy egy előre rögzített videót láttunk, és nem élő játékmenetet, ugyanakkor az egy olyan demóból készült, amely már teljesen játszható - igaz, ez csak a teljes játék egy kis szegmense. Tekintettel arra, hogy a kutyaszerű lény mesterséges intelligenciája nem mindig csinálja azt, amit a játékos szeretne (pont az a cél, hogy tanítsuk az állatot), ezért döntöttek a videós bemutató mellett, egy élő demó nem lett volna olyan feszes. Yoshida megígérte, hogy a játék tényleg úgy fut, ahogy a kedvcsinálón láthattuk, a teljesítménnyel nincs gond. 

Köszi, kopic!

40.
40.
a Lionel meg a szumátrai patkánymajom. korai évek... :D
39.
39.
Prax
Egy-két embernek azért sokkal komolyabb gondja van annál, hogy késik-e ez a játék vagy sem :D
38.
38.
arcadia
Kicsit még odébb van de jó anyagnak ígérkezik ahogy az a "robotdínós" is:)
34.
34.
kopic
#33: Magyarazhatsz neki, annyira elvakult, hogy az mar masnak faj.
32.
32.
xSHx
Nagy szar ez a game. Amit eddig mutattak, abból leszűrve. Megcsinálták az egész világot "real"-be, de a kölyköt valami anime style ba. Nem mutat valami jól ez a kettősség. Ha ez igy marad, akk nálam bukta.
27.
27.
Spectrum
Az, hogy megjelenik 2016-ban, vagy nem jelenik meg, számomra nem bír nagy hírértékkel. Gyakorlatilag minden címmel ez van, amit bejelentettek - vagy megjelenik időben, vagy nem.

Igazán remélem, megjelenik és nem blöfföltek a játékkal. De ha csak azért nem jelenik meg, mert még nincs teljesen készen, és emiatt csúszik 2017-re, azt el tudom fogadni. Inkább ez, mint hogy kiadják félkészen, mint az Unity-t vagy a Driveclubot, aztán utólag foltozzák össze, miközben mindenki - jogosan - dobálja a sarat.

Amúgy engem ez a játék most nem hoz lázba, de a Bloodborne-al is így volt, valamiért nem izgatott. Aztán a magas pontozás és a fórumhozzászólások miatt felfigyeltem rá... és felmosta velem a padlót. Nem bánnám, ha ez ebben az esetben is megismétlődne. :-)
18.
18.
thelegendary
Budai:
SPIOLER!!!!!
a tortenet szerint a srac legyilkolja az osszes Kolosszust, annak remenyeben, hogy szerelme eletet visszanyeri. Gyakorlatilag egy makulatlan vilagban elnek. Az oriasok vedelmezik e vilagot a gonosz beszivargasa ellen. A halalukkal ez elszabadul. (jelkepesen: az emberi csapatok vonulnak a szent foldre). Neked ez semmi story? :) nincs tobb Colossus nincs hova folytatni, akarki szemszogebol nezzuk.
17.
17.
PS4jacksony
#15: Mire kijön ez a játék már lassan az androidos telefonok is megelőzik ezt a grafikát !
16.
16.
PaprikaJancsi
#14: Rendben, akkor majd kiforralok egy tervet, amivel szemben a gamekapocs nem fog tudni mit lépni :D

Addig is megyek Battlefieldezni...
15.
15.
dzsiádzsó
Nekem Deep Down feelingje van, ott is grafika parádés, aztán jön egy lebutított videó, de még mindig nem tudjuk mi a játék, illetve megtudtuk alapjaitól kell újraírni, mert semmi.
Ez ugyanaz a szitu, engem nem zavar PS3-ról való költözés, nem egy játék bukott bele a fejlesztési nehézségekbe anno (Eight Days, Getaway, stb.) De az zavar, hogy 2007-óta a látványos grafikán kivül annyit tudok, hogy egy gyerek ordibál, egy óriás szőrös szárnyas macskának, aztán ugrálnak valami romokon...
Ez tökmindegy, hogy fog kinézni, ha ennyi bukás, mint a No Man's Sky, ami váó meg hűű, aztán mit is kell benne csinálni? Ja akkor ez egy indi felfedező játék oszt ennyi... Sztm ebből sem lesz semmi, ha ennyi, amit 2007 óta tudnak mondani nem grafikával, meg az átírás nehézségeivel van itt a gond!
14.
14.
kopic
Pfffff.... ez mar tenyleg vicc, amit a Sony tesz a rajongóival. Konkretan a hülyét jaratja veluk.

Paprika: En este fele küldtem be.:)
13.
13.
PS4jacksony
Ez a bejelentés egyenlő azzal,hogy senki ne várja jövőre....De miért nem mondják meg nyíltan ! ? ? ?
Nem emlékszem olyan játékra ami 8 év után még a fasorban sincs...
10.
10.
JackBauer
Na kezdődik:D Talán majd PS5-re.
8.
8.
PaprikaJancsi
Csak úgy mondom, hogy ugyanezt a hírt küldtem el még tegnap délbe...
7.
7.
r*kás sz*r, lófarokkal.
duke nukem után szabadon. amire ennyit kell várni, az biztos h csalódás lesz. és nem azért, mert pesszimista volnék. a tapasztalat ezt mutatja :)
4.
4.
DON GONDOCS
Nahát majd PS6on végre teljes pompájában élvezhetjük ezt a játékot is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...