Problémák a PC-s Batman: Arkham Knighttal

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 23.
  • Hír
Link másolása
Sajnos nem startolt problémamentesen a Batman: Arkham Knight PC-s verziója. A Redditen és a Steam fórumában számos negatív visszajelzés érkezett a játékról. Ráadásul titokban módosult a minimum gépigény is.

Sajnos egyre többször fordul elő, hogy egy nagy cím esetében nem sikerül valami fényesen a debüt. A Batman: Arkham Knight PC-s verziója is ilyen, a felhasználók a játék adatfájljaival kapcsolatos problémákról számoltak be, ráadásul teljesítménybeli hibák is akadnak. 

Bővebben arról van szó, hogy az előre letöltött játék összeomlik (az eset feltűnően hasonlít a PC-s Mortal Kombat X startjához), vagy lefagy a dekódolás után. Ezáltal az előtöltés jelen formájában nem jó semmire, le kell törölni a játékot, majd újra kell telepíteni.


Ami pedig a framerate-problémákat illeti, ezúttal is főként az AMD-kártyák tulajdonosait érinti az eset. Több játékos jelezte, hogy nemritkán 5 fps-re esik vissza a sebesség, amikor Batman siklik a levegőben, vagy a Batmobilt vezeti. Ez a probléma NVIDIA GeForce GTX 980, GTX 970 és Titan X kártyákon is fennáll.

Ráadásul több játékos is jelezte, hogy újraindítás után a játék fix 30 fps-re lövi be a framerate-et. A hivatalos javításig az alábbi módszerrel hidalható át az utóbbi bug: meg kell nyitni a BMSystemSettings.ini fájlt és át kell írni a "maxfps" értékét 60-ra.

A megjelenés előtt nem sokkal a Warner módosította az Arkham Knight minimum gépigényét AMD-oldalon. Most már legalább egy Radeon HD 7950-es VGA szükséges a játékhoz, illetve 3 GB RAM.

Noha a PC-sek érthetően hőbörögnek, természetesen a Rocksteady már gőzerővel dolgozik a hibák orvoslásán, szóval kitartást mindenkinek!

114.
114.
KopyAti
#105-ös kommentnek jàr a ponty.
111.
111.
Spectrum
#108: Nyílt terepen általában megvan a 30, viszont a video még a patch előtt készült, ami többek között éppen az átvezetők szaggatását javította.
108.
108.
Stranger
#105: https://youtu.be/tkB8gpPzMkw?t=2m44s
Bizonyos helyeken nagyon leesik az FPS.
105.
105.
Spectrum
#101: Viccelsz. PS4-en mi a bajod a Witcherrel? Azért ott nem 5 fps még legrosszabb esetben sem. Ne túlozzunk.
WD sem volt rossz játék, a hype ölte meg. Ha nincs a felfokozott várakozás, kellemes 80 % körül pontozták volna be.
101.
101.
Stranger
#100: Watch Dogs/Unity ugyan úgy szar volt konzolon is. De PS4-en a Witcher 3 is. Ez ma az AAA kategória.
100.
100.
GAMEROD
Erősen gondolkodok egy konzol beszerzésén. Nem elég hogy szinte használt autók árával vetekszik a PC ára, de az az éves szintű 3 darab nagyobb játék sem jön ki normálisan. Mindegyikre Windows méretű patcheket kell telepíteni, de még azután se lesz az igazi (újratelepítéskor pedig ember legyen a talpán aki emlékszik hogy mihez milyen patch kellett) És nem elég hogy rossz a teljesítmény hanem rondább is, most láttam egykét összehasonlító képet, videót.
97.
97.
Spectrum
#96: Pontosan erről beszélek. Csak előző generációs konzolon elment 20 millió példány felett, erre jönnek a kurrens konzolok, a PC-s tortaszelet nem túl nagy. Nyilván így is jó pénzük van belőle, tudomásul bvették, ennyi. Nincs semmiféle összeesküvés, de a Rockstar-nak nem kell a mellét vernie, mindenki tudja, hogy a GTA egy rival killer.

Pontosan ezért bárki örömmel verné a mellét, ha lenne mire, mert a jó statisztika csak értékesebbé teszi a franchise-t és a fejlesztő/kiadó piaci értékét is. Nem dicsekedni erős eladási adatokkal (bármelyik platformon): marketing harakiri, ezt csak a legnagyobbak engedhetik meg maguknak, akikről úgyis mindenki tudja, hogy uralják a piacot.
94.
94.
crytek
#93: De azt vedd már figyelembe ember hogy ez már egy ezer éves cím (GTA 5) ami már lerágott csont volt konzolokon.

Mondj már még olyan pc cimeket amiből 1 nap alatt 1 milliót adtak el. Kb rekord szinten megy ez. És azóta ki tudja mennyinél tart pc-n. Pont ez az hogy nem is mondják meg.
93.
93.
Spectrum
#91: 1,5 millió eladott példány egy ekkora címből konzolon egyértelmű bukásnak számítana, hacsak nem remastered. PS3-on és X360-on 3 nap alatt túllépték az eladások az egymilliárd dollárt. Fél évre rá pedig már 2 milliárdról beszélhetünk.

Amúgy meg a PC-s eladásokról is volt hír:
http://blogjob.com/oneangrygamer/2015/04/gta-5-sells-1-million-copies-on-pc-within-24-hours/
Csak amíg PC-n 1 millió ment el 24 óra alatt (persze csak steam-en, szóval lehetett összességében ez felőlem 2 is), addig 24 óra alatt 12 millió ment el PS3-on és X360-on.
92.
92.
dcba
#86: "A legtöbben a nagy leárazásokra hajtanak, ami viszont a kiadónak mérsékelt üzlet "

Azert azt meg kell mondjam, h nem egy elemzes volt mar arrol, h amig a PC-n learazasra varnak az emberek meg mindig tobb hasznot hoz mint konzolon a hasznalt jatekok vasarlasa. Konzolon meg mindig elegge divik a lemezes jatekok vasarlasa, mivel be lehet cserelni ha nem tetszik, vagy vegig vitted es szeretnel mas kihozni. En Angliaban elek es sokat jarkalok pl a CEX-be ami egy ilyen hely es nagyon porog nekik a biznisz. Emberek viszik vissza a jatekaikat es volt olyan, h mar a pultnal volt vki es pont azt a jatekot kereste es mar vitte is. Na az ilyen tranzakcioval mindenki jol jar kiveve a kiado es a jatek keszitoi, ergo mindeki kimarad aki a jatek elkesziteseben reszt vett es csak az elado meg a vevo jarnak jol.

PC-n ezzel szemben ha csak 10 euroert veszel jatekot egy summer sale-n akkor az a 10 euro a helyere kerul legalabb es ha keves is jon be a kiadonak, attol meg jott vmi, mig a hasznalt jatek vasarlasnal zero bevetel van.

Amugy a masik, h emberek szivesen fizetnenek ki 50-60 fontot egy jatekert PC-n is, csak kb elore lehet tudni, h ilyen szar lesz mint a Batman. En kajak boritekoltam mar elore, h baj lesz vele, mig a GTA egy nagyon jo port lett es lass csodat anyagi siker lett a R*-nak.

A masik, h mig a R* megmerte lepni azt, h megjelenes elott eltoltak a jatekot 5 honappal, addig a Warner inkabb lapit a fuben es hagyta, h az emberek elorendeljek es most varjak, h talan jon e patch vagy nem. En pl 2 honapja varom a Mortal-hoz azt a patch-et amitol a jatek nem fog meg minimumon is fps-t droppolni egy gtx 780 SLI-s rendszeren.
91.
91.
crytek
#90: "Szerintem egyáltalán nincs igazad.
Egyetlen kiadónak vagy fejlesztőnek sem érdeke, hogy titokban tartsa az eladás-ösztönző statisztikákat."

Pedig ,pont hogy van valami ok ami miatt titkolják.

pl csak hogy a legfrissebebek emlitsem a GTA 5 konzolon állandoan hírezbe volt hogy már 20 milla fogyott hogy már 30 már elérte a 35 millát.

PC-n bőven 1.5 millió felett járhat és hol a nagy Roksztár hír hogy pc-n is kurvajól fogy hol? Segítek sehol sincs.

DotA 2
CS: GO
TF2

Ezek kapcsán meg lol. Ezek kb még 80 évig játszott címek lesznek mert ONLY multis címet és ezekben az itemekkel kereskedik mindenki ami maitt még hoszabb életű lesz. Sok AAA meg inkább single + van benne multi is ami alig érdekel pár ember. Ne mérjük már össze.
90.
90.
Spectrum
#89: Szerintem egyáltalán nincs igazad.
Egyetlen kiadónak vagy fejlesztőnek sem érdeke, hogy titokban tartsa az eladás-ösztönző statisztikákat.
Azonnal bejelentették, hogy az Alan Wake is milyen jól fogy PC-n. Vagy hogy az MK 9 sikeres. A jól fogyó sorozatok megkapják/megkapták PC-n is a hírverést (C&C, Sims, Diablo).

De ez a lista megmutatja, mi pörög steam-en:
http://store.steampowered.com/stats/?l=hungarian
DotA 2
CS: GO
TF2
Mit látsz ezen a listán az elmúlt fél év AAA-s PC-s megjelenéseiből? És napi szinten hányan játszanak velük?
Itt a probléma. És nem leszólni akarom a PC-t, hanem rávilágítani, hogy a misztikus "digitális eladások" a legnagyobb PC-s platformon sehol nem látszódnak.
89.
89.
crytek
#88: A pc leszarásáról mindent elmond az a tény hogy konzolon amint eladnak valamiből x db-ot már megy a fröcsögés kb világszinten ezzel van tele a net mintha az ufok szálltak volna le a fehér ház kertjében.

Bezzeg ha valami pc-n kurvajól fogy nagyon érdekes modon hatalmas a kussolás. Tisztelet pár cégnek akik 1-2 adatot közülnek ezek is 90%-ban indie cégek akik örülnek minden eladásnak.
Ha valami nagyon fogy pc-re az már büdös az iparnak kb . Mocskos féreg az összes.
88.
88.
Spectrum
#87: Hát azért a napi statisztika nem csak az én ismerőseimről szól.
87.
87.
crytek
#86: LOL te tényleg a milliós eladásokat a te ismerőseidre szűkíted.
Attól még hogy ők nem vesznek a világon más vehet.

Rengeteg game fogy Witcher 3-ból is már elég sokat eladtak.
86.
86.
Spectrum
#85: Azért a "digitális eladások" is egy városi legenda. Nekem rengeteg játékom és ismerősöm van steam-en, és sokszor megdöbbenek, hogy milyen kevés ismerősömnek van meg egy-egy AAA-s játék. (Steam ugye kiírja).

De ha a napi toplistát megnézed, ott is hamar kiderül, hogy a legtöbben a TF-et vagy a DotA2-t, stb. tolják, néhány címmel lejjebb jó, ha néhány tzezren foglalkoznak egy adott játékkal.

A legtöbben a nagy leárazásokra hajtanak, ami viszont a kiadónak mérsékelt üzlet (hiába lenne egymillió vevő, ha bevételben annyit hoz, mint százezer előrendelő).

A PC-nek jót tenne, ha lenne egy "gazdája", mint a MS, a Sony vagy a Nintendo. De a valve kihagyta a nyilvánvaló ziccert az E3-on. Nem is értem, miért.
85.
85.
zsocc-nrg
Azért elég borzasztó ez, hogy a pc-s játékipart ennyire alárendelik a konzolpiacnak, a játékok optimalizálatlan állapotba jelennek meg, mindent konzolról portolnak nem pedig fordítva, és hiába hogy amúgy virágzik a pc mégis beleszarnak a fejlesztésbe, pedig jó lenne ha végre észrevennék hogy nem a dobozos eladásokat kellene nézni, hanem hogy mennyi fogy digitálisan, az átlag játékos szerintem már nem rohangál a boltba, hanem Steam-en letölti és el van intézve. Ez a Batman port pedig felháborító, a pc-s rajongók pofánköpése, számomra különösen sajnálatos mert az egyik kedvenc sorozatom és a többi rész gyönyörűen futott, röhej hogy egy egyébként ennyire jó játékot a végére így elkúrnak, nem értem hogy akkor minek kellett halasztani. Aztán persze csodálkoznak hogy dehát mért nem fogy rendesen, bezzeg a konzolos eladások milyen jól mutatnak!
84.
84.
crytek
#82: Ha beirod wikibe azért 1-2 nagyobb címhez adták a nevüket!
83.
83.
Gorrister
#82: Bocsánat, nem fejlesztenek hanem portolnak.
82.
82.
Gorrister
Tegye fel a kezét aki hallott már az Iron Galaxy Studios-ról.
Na ha ilyen noname senkik fejlesztenek egy játékot akkor annak ez lesz az eredménye.
81.
81.
crytek
#80: Jó reggelt... eddig hol éltél ezer kb amióta konzol létezik így van.
Rengeteg trailerben nincs ott a pc logo mert minek az csak egy kolonc. A gigabevételt mindig is a konzolra való eladások hozták. Ez itt a Batman esetében sincs másképpen.
Sajnos ezt nagyon leszarták most pc-re. Csak tudám mi az anyjáért adta ki a kezéből a portolást a Rockstady. Abban meg 100%-ig biztos vagyok ,hogy a pc-s verziót egy fél percig se tesztelte senki. Jó lesz ez a parasztoknak.....

Valaki valakik nagyon le akarják járatni a pc-s ipart az biztos. Ugyanez volt AC Unityvel is.
80.
80.
Spectrum
Vajon most mennyibe kerül a Warnernek, hogy a PC-s review-ek ne jöjjenek még ki? Metacritic-en még nincs nyugati cikk, pedig ennyire várt játék megjelenésekor első napos tesztek bőven vannak.

Most olvastam, hogy amúgy a nyugati mentalitás az, hogy az emberek konzolt vesznek a kényelem kedvéért, mert nem akarnak driverekkel és biztonsággal bajlódni, csak annyi a szempontjuk, hogy bekapcsolva működjön és vigye a játékot. A Batman-t Londonban konkrétan úgy reklámozták a buszokon, hogy a PC-verzió fel sem volt a plakátokon tüntetve, volt, aki azt hitte, hogy PS-exkluzív (egy londoni írta).

Nem tudom, mekkora valójában az AAA-s PC-piac, de hogy a kiadók a konzolokra koncentrálnak, az azért sugall valamit.
79.
79.
Dercsi
A watch dogs-óta nem rendelek elő... Pedig most nagy volt a kisértés, és milyen jól tettem hogy nem vettem meg! Botrányos hogy a mai játékfejlesztők fálkész kokler munkát adnak ki a kezükből, és hogy most ez is, számomra döbbenet...
VGA konzultációhoz csak annyit hogy hiába a full űber-mega a kártya, ha a procid egy kalap sz@r. GTX960 2gb van a gépemben és meg van támogatva egy 3570K-val... Szóval eddig karc, és döccenő mentessen megy minden...
78.
78.
Drraco
Nem próbáltam még a játékot, de elszomorít, amiket olvasok. Drukkoltam a csapatnak, az előző játékaik szuperek lettek. Ennek ellenére úgy tűnik, már senkiben sem lehet megbízni. (Randall13-féle szabálykönyv ismét igazolta létjogosultságát.)
77.
77.
guitarlord
#76: Ha Steam-en vették, akkor most megnézzük, hogyan működik a Refund rendszer élesben.....minden rosszban van valami jó.....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...