Újra független stúdió lett a People Can Fly

Emlékeztek még a Painkiller, a Gears of War: Judgment és a Bulletstorm lengyel fejlesztőjére? A People Can Fly visszanyerte függetlenségét az Epic Gamestől, s már egy új játékon dolgoznak, amit az Unreal Engine 4 hajt.

People Can Fly egy hivatalos közleményben adta a világ tudtára, hogy újra függetlenek, miután szakítottak az Epic Gamesszel. A "szakítás" annyit tesz, hogy már nem birtokolja a csapatot a North Carolina-i Epic és már nem Epic Games Poland néven futnak, hanem visszakapták a régi nevüket. A lengyelek továbbra is partnerségben állnak az egykori tulajdonosukkal, például besegítenek a Fortnite munkálataiba is. 

A csapat fejese, Sebastian Wojciechowski szerint most új lehetőségek nyíltak meg a People Can Fly előtt, és már megkezdték egy új játék fejlesztését, melyet az Unreal Engine 4 hajt majd. Hovatovább, az is eléggé árulkodó, hogy a lengyelek megvásárolták a Bulletstorm jogait is. 

Még nem tudni pontosan, hogy mire fel ez a nagy pálfordulás, a közlemény sajnos nem tért ki a részletekre. 

Az Epic Games 2007-ben lett többségi tulajdonos a People Can Fly csapatában, ami 2013-ban felvette az Epic Games Poland nevet. Ugyanebben az időben az egyik alapító, Adrian Chmielarz otthagyta a céget és egy új csapatot hozott létre The Astronauts néven, amely nemrégiben a The Vanishing of Ethan Carterrel örvendeztette meg a világot. 

Update! Kis korrekció: a People Can Fly nem vette meg a Bulletstorm jogait, mert már eleve ő volt a tulajdonosa. Ez az infó tévesen ment körbe a sajtóban.

19 komment - szólj hozzá!