A Nintendo válaszolt az E3-as kritikákra

A kiotóiak nem szégyellik az E3-as játékfelhozatalukat, szerintük nem követtek el azzal hibát, hogy csak a közeljövőben megjelenő first-party alkotásokra koncentráltak. Ez szép és jó, de ettől még nem kaptunk Zeldát.

Shigeru Miyamoto, a Nintendo atyaúristene nemrégiben válaszolt azokra a kritikákra, amiket az E3-as line-upjuk kapcsán fogalmaztak meg a rajongók. Az úriember szerint csak a belső fejlesztésű címekre koncentráltak az expón, a be nem jelentett third-party fejlesztésekről nem esett szó, ezért tűnhet soványnak a felhozatal.

Miyamoto azzal érvelt, hogy habár a Sony és a Microsoft jó sok játékot jelentett be, ám a címek többsége nem voltak játszható a kiállításon, míg a Nintendo játékai igen. A standon "mindenki mosolygott és remekül elszórakozott" a demókkal - ez az, ami megkülönbözteti őket a riválisoktól.

A designer kiemelte, hogy a Nintendo csak akkor beszél a jövőbeli fejlesztésekről, ha feltétlenül szükséges. Most egy olyan évet taposunk, amikor lehetőségük volt a végleges állapothoz közeli címekről beszélni.

És mi a helyzet az NX konzollal? Noha a masinát már márciusban bejelentették, de legközelebb csak 2016 tavaszán árulnak el többet róla. Satoru Iwata szerint azért leplezték le ilyen korán a gépet, mert akkoriban a DeNA-val kapcsolatos partnerségtől volt hangos a sajtó, így tudatosítani akarták a rajongókban, hogy a Nintendo a jövőben is marad a konzolpiacon, függetlenül attól, hogy mobilra is fejleszt. Normál esetben jóval később jelentették volna be az NX-et.

15 komment - szólj hozzá!