A Nintendo válaszolt az E3-as kritikákra

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 29.
  • Hír
Link másolása
A kiotóiak nem szégyellik az E3-as játékfelhozatalukat, szerintük nem követtek el azzal hibát, hogy csak a közeljövőben megjelenő first-party alkotásokra koncentráltak. Ez szép és jó, de ettől még nem kaptunk Zeldát.

Shigeru Miyamoto, a Nintendo atyaúristene nemrégiben válaszolt azokra a kritikákra, amiket az E3-as line-upjuk kapcsán fogalmaztak meg a rajongók. Az úriember szerint csak a belső fejlesztésű címekre koncentráltak az expón, a be nem jelentett third-party fejlesztésekről nem esett szó, ezért tűnhet soványnak a felhozatal.

Miyamoto azzal érvelt, hogy habár a Sony és a Microsoft jó sok játékot jelentett be, ám a címek többsége nem voltak játszható a kiállításon, míg a Nintendo játékai igen. A standon "mindenki mosolygott és remekül elszórakozott" a demókkal - ez az, ami megkülönbözteti őket a riválisoktól.

A designer kiemelte, hogy a Nintendo csak akkor beszél a jövőbeli fejlesztésekről, ha feltétlenül szükséges. Most egy olyan évet taposunk, amikor lehetőségük volt a végleges állapothoz közeli címekről beszélni.

És mi a helyzet az NX konzollal? Noha a masinát már márciusban bejelentették, de legközelebb csak 2016 tavaszán árulnak el többet róla. Satoru Iwata szerint azért leplezték le ilyen korán a gépet, mert akkoriban a DeNA-val kapcsolatos partnerségtől volt hangos a sajtó, így tudatosítani akarták a rajongókban, hogy a Nintendo a jövőben is marad a konzolpiacon, függetlenül attól, hogy mobilra is fejleszt. Normál esetben jóval később jelentették volna be az NX-et.

15.
15.
Yanez
#12: Csak van egy kis különbség, mert a remastered reloaded definitive edisön mindössze plusz ráadás, nem helyettesítés, ezt ne felejtsd!
14.
14.
myrte
#5: Konzol lesz. Már bejelentették, de azt nem tudjuk, hogy pontosan milyen. Mivel azzal akarnak összekötni mindent és azt ígérték, el fogunk ámulni.
13.
13.
myrte
#11: Vannak ám játékok. Eddig rengeteget Monster Huntereztünk, most Splatoonozunk.
Ezen kívül ott a Bayonetta, Pikmin, Lego City Undercover vagy a hírverést nélkülöző Wonderful 101. Amit nagyon várok az a Xenoblade Chronicles X.

Amiről szó volt, szinte az összes játékot bejelentette már. Telibe?zarják az E3-mat. Amikor kell, Nintendo Direct-ben bejelentik a játékokat. Most erre miért kelljen egy évet várni a játékosoknak?
12.
12.
DON GONDOCS
Ennek a konzolnak hamar nintendover lesz a sorsam hiába jelent meg hamarabb mint a konkurensei. Nem bírt sok érdemleges játékot felmutatni, persze vannak csak egyik se annyira különleges mint a wii-nél. Persze a konkurenseknél se jobb a helyzet remastered definitive reloaded editons.
11.
11.
PaprikaJancsi
#10: Az a Dragon Quest Heroes nekem nagyon tetszik (kár, hogy csak ps4-re jön). A látványvilága nagyon ötletes és aranyos. Remélem jól fog sikerülni.
Viszont szerintem, ha már van egy WiiU-m, ezt a Hyrule Warriorst befogom szerezni valamikor, mert nem tűnik rossznak.
10.
10.
Hát igen, ez így van, játék nélkül nincs mit tenni. Ráadásul míg korábban igencsak vágyódtam pár cím után, az idő engem igazolt, és a Hyrule Warriors mintájára jön a Dragon Quest Heroes PS4-re (Japánban már megjelent), ugyanazt a játékmenetet kapom ebben is, valamint a nagy exkluzív Zombi U is úgy néz ki megjelenik a többi masinára is. Szóval már nincs is miért beszereznem a U-t, PS4-re úgyis jön majd valami hasonló...
9.
9.
konzolfanatik
Az hogy a Nintendo Wii U gyengébb a vetélytársainál,nem igazán érdekel. Én játszani akarok és nem a grafikában gyönyörködni,vagy a pixeleket számolgatni. A probléma gép árával és a rá megjelenő játékokkal van. Xbox 360 például már 40000-ért kapható,míg a Wii U 65000-nél kezdődik. Ezt az érintőképernyős tabletet meg mint extra kezelőt árusíthatták volna,és egy vezeték nélküli kontrollerrel kellett volna piacra dobni a gépet. Ez olcsóbbá tette volna a konzolt,és nem erőltette volna rá a hardcore játékosokra ezt az új kiegészítőt. Ezért is fordultak el a Nintendo-tól a fejlesztők,mert nem volt hajlandó árat csökkenteni,nem fogyott annyi konzol,amire azt lehetne mondani hogy érdemes játékot kiadni erre a gépre. Ennek köszönhető hogy kevés játék jelent meg Wii U-ra,és ennek is jó része saját kiadású. Ez sem lenne még baj,ha a megjelentek minőségi,különleges és exkluzív címek lennének. Nem mernek új játékokat fejleszteni,a régi Zelda,Mario,Donkey Kong címekkel jönnek,mondjuk ezeket sem kapkodják el.A Nintendo fanatikusok meg nincsenek annyian világszerte,hogy általuk sikeres legyen a Wii U.Egy szó mint száz, egy drága konzolt,amire ráadásul kevés és nem igazán nívós játék jelenik meg,nem vásárol senki.
8.
8.
aordog
A Nintendo, ugyanúgy, mint a többi konzol az exluzív Játékok miatt lesz szerethető...és a rajongóknak eladható.
Én szeretem,de sajnálom, hogy kevesebb multi cím jön ki rá, mint azt régebben gondoltam.
A Nintendonak a saját játékain szerintem nem lehet észrevenni a konzol gyengébb hardverét.(a riválisokhoz képest)
A gond az hogy hiába lesz Nex Generation, mert ami a legfontosabb, hogy azokat a vásárlókat is maga mögé kellene állítania a Nindendonak, akik még PS4 és One vásárlás elött vannak...de ami ugyancsak fontos:
a meglévő Playstation és Xbox tulajokban is egy olyan képet kellene kialakítani a cégnek saját magáról, hogy több vásárlóban olyan érzés alakuljon ki, hogy ez neki kell a meglévő konzol mellé!
Ezt pedig csak ugy fogják elérni, ha már a WiiU-nál elkezdik a marketinget és az Ubi, EA és a többi cég, aki most hátat fordított minőségi játékokat jelentene be...és mivel a hardver "gyenge"csak only for jöhet szóba.
De tudjuk, hogy a Nintendo makacs és nem hajol meg...pedig most ezt kellene!
5.
5.
Norbiii
#3: Egy jó példa Geri:

"Noha a masinát már márciusban bejelentették,"

Itt is a GK fogalmaz így, mert márciusban csak valami NX-et jelentettek be, és nem pedig masinát, és nem pedig konzolt! Ezt csak az emberek látják bele, ami HIVATALOS, hogy az NX majd lesz valami, de még nem tudni róla semmit!

Félreértés ne essék, nagy valószínűséggel egy következő génes Nintendo konzol lesz/lehet....
4.
4.
Norbiii
#3: Ezt írja a Gamekapocs...:)
3.
3.
Mr.Dead
#2: "Satoru Iwata szerint azért leplezték le ilyen korán a gépet, mert akkoriban a DeNA-val kapcsolatos partnerségtől volt hangos a sajtó, így tudatosítani akarták a rajongókban, hogy a Nintendo a jövőben is marad a konzolpiacon"
2.
2.
Norbiii
Az utóbbi egy évben rengeteg klassz és minőségi Wii U játék jelent meg, azonban most szinte semmit újat nem jelentettek be, és valóban soványka volt a felhozatal az N részéről! Yoshiról már tavaly tudni lehetett, és a Makerről is.

A cikkhez: Az NX valószínűleg egy játékkonzol lesz, de semmit sem tudni még róla hivatalosan, ezért talán nem szerencsés úgy fogalmazni, hogy az NX konzollal stb.... Én megkérdeztem a Nintendót, (itthoni) hogy mi ez az NX, és azt mondták, hogy semmilyen hivatalos infójuk nincs róla, mert még semmit sem tudni róla! Szóval az NX az egy kérdőjel, persze ettől függetlenül lehet konzol, de lehet más is!
1.
1.
Andy Lightning
*játszhatóa[k]
Sok sikert az összes cégnek! ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...