A Warner tudott a PC-s Arkham Knight hibáiról

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 2.
  • Pletyka
Link másolása
Egy névtelen fejlesztő kitálalt a Kotakunak a Batman: Arkham Knight katasztrofális PC-s portjáról. Mint írja, a Warner Bros. tudott a hibákról, mégis úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne hozzájuk.

A Kotakunak nyilatkozó több névtelen forrás szerint a Batman: Arkham Knight "szörnyű" PC-s portja egyáltalán nem érte meglepetésként a Warnert, elvégre a kiadó gyakorta vettette alá minőség-ellenőrzésnek a játékot. A framerate-problémák már egy ideje nyílt titoknak számítottak - platformtól függetlenül - ezért tolták el a premiert 2014 októberéről 2015 júniusára.

A névtelen fejlesztők megerősítették a korábbi feltételezéseket: tényleg csak 10 fő dolgozott a számítógépes verzión, bezzeg a konzolos változatokon több mint százan. A Warner Bros. már egy hónapja tisztában volt azzal, hogy a PC-verzió pontosan ugyanolyan hibáktól hemzseg, mint egy évvel ezelőtt. 

Voltak olyan tesztelők, akik naponta 100 bugot találtak a játékban, ám a hibajavításra nem került sor, a portolással foglalkozó csapatnak fel kellett zárkóznia a konzolos társaikhoz. Továbbá a Warner házon belül tesztelte a címet, nem nagyon foglalkozott azzal, hogy különböző konfigurációkon futtassa a játékot, mondván, ha külső csapatnak adták volna ki a tesztverziót, félő, hogy idő előtt kiszivárgott volna. Inkább félkészen küldték a boltokba. 

A fejleményeket már ismerjük, a rajongók hőbörögnek, a számítógépes verzió árusítását bizonytalan ideig felfüggesztették. Pedig nagy kár érte, hisz' maga a játék meggyőzőre sikerült

54.
54.
Tokodboy
Nem csak Őt kell am bantani. A PCs fanbiyok is csak a nyalukat verik mint a konzolosok, de a konzolosok legalabb a jatekokra verik a nyalukat es nem a hulyesegekre (+ par fps, meg + 3 fa a tavolban)
51.
51.
DON GONDOCS
#49: http://playstationcommunity.hu/u/MyCreamHUN
46.
46.
Spectrum
#21: Te miről beszélsz, 1 (!) nappal a megjelenés előtt módosították felfelé a játék gépigényét. Vagyis mindenkit becsaptak, aki az eredetileg beharangozott gépigény alapján előrendelte.
Ha tényleg tudott a Warner arról, milyen állapotban van a PC-port, akkor halasztani kellett volna a megjelenést, most meg foghatják a fejüket az óriási presztizsveszteség miatt.
34.
34.
Hirosima-chan
#18: Esetleg nem is fognak vele kínlódni.
22.
22.
Tokodboy
A witcher 3 viszont felrevezetes es megtevesztes volt, mert ott mondtak hogy ez ugy fog kinezni es fele olyan jol nem nez ki. Az tenyleg atbaszas volt. Azt miert nem vitte senki perre?????
21.
21.
Tokodboy
#16
Mert nincs miert beperelni oket. Nem vezettek felre senkit a jatek olyan kett mint amilyennek mutattak. Az hogy a gyengenb pcken es egyes konfiguraciokon szarul fut az nem felrevezetes.
20.
20.
biohazard rex
Ez nem történhetne meg ha a sok birka nem rendelné elő a játékot, mert hülyék lennének dolgozni a játékkal, ha elég annyit kimondaniuk, hogy "PETMEN JÁTÉK PASZTMEK" és a fél világ oda vágja nekik a pénztárcájukat...
19.
19.
dcba
#15: En annyibol becsulom az Ubit, h ott legalabb valaszoltak nekem 1 napon belul amikor irtam nekik es rendes emberi nyelven, nem a szokasos "sorry for the inconvenience" kezdetu szemetet kaptam toluk mint a WB csinalja, ha egyatalan valaszolnak.

Amugy meg sztem nem joszivuseg lenne az, h egy adott kiado ne szart adjon ki a kezei kozul. Az emberek megvesznek egy jatekot, mert az van megigerve nekik, h ilyen meg olyan lesz es erre kapunk egy olyan jatekot, ami meg titan x-en sem eri el a 60 fps-t, mert annyira szarul van optimalizalva es kb beta alapotban van a jatek. A R* miert tudta megcsinalni azt, h megjelenes elott 1 hettel eltolta a jatek megjeleneset kozel felevvel??

16osra a valasz kb annyi, h ha en mondjuk beperelnem a WB-t, akkor azok egy olyan ugyvedhadsereget tudnanak ram allitani akik addig csurik csavarjak a dolgot, h meg a vegen en kerulnek bajba, vagy jobb esetben el sem jutna birosagig, mert kitolnak a szemem mondjuk egy refund-al es egy ingyen jatekkal, meg az igerettel, h ha ezzel nem erem be, akkor a birosagon tuti en bukom, mivel en nem tudnek olyan ugyvedeket felfogadni akik megvedenenek a WB ugyvedeitol. Ennyi ezert nincs semmi ilyen.
18.
18.
DON GONDOCS
Ha a warner legközelebb játékot adki pcre azt csak budget kategóriban teheti. Ez nekik lesz szopás.
16.
16.
zsocc-nrg
Én csak azt nem értem (meg nem is igazán értek hozzá) hogy miért nem vitte senki bíróság elé ezt az ügyet. Ez a vásárlók/fogyasztók színtiszta félrevezetése. Ha mondjuk beperelnék őket a megvezetett vásárlók és vesztenének ami egyébként szerintem precedens-értékű lenne, majd kártérítést kellene fizetniük, akkor talán a többi kiadó/fejlesztő is elgondolkozna hogy hoppá nem is olyan hülye az egyszeri fogyasztó és kétszer is meggondolná hogy ilyen szutykot még egyszer kiadjon a kezéből. De ezek szerint senki nincs kellőképpen felháborodva hogy esetleg jogi útra terelje az ügyet.
15.
15.
mestermagyar
#13: Végsősorban ezek a kiadók mindig a pénzért cselekszenek, a jószívűség is csak egy + vagy - a statisztikájukban, ne gondolj itt semmi másra, mint szimpla tapasztalatra. A ubisoft nagyobb seggfej, épp ezért több a tapszatalata hogy elterelje a figyelmet a játék hibáiról.
13.
13.
dcba
Pontosan tudtak, h szar es a ami ebben a cikkben nincs benne es a kotakusban igen, az az, h honapokig nem birtak a jatekot Konzolon mukodesre birni, mert a konzolok nem birtak a jatekot (csoda nextgen) es a Rocksteady es mindenki kenytelen volt csak a konzolos verziokkal foglalkozni, mivel az az elsodleges es a vegen a kesz jatekot kiszerveztek az Iron Galaxy-nek es megjelenes elott mar tudta a WB, h a jatek hemzseg a hibaktol, de ugy voltak vele, h hatha senki nem veszi eszre.

En amugy siman el tudom kepzelni, h ez az egesz igaz es nyilvan azert most szivarogtattak, mert amig meg nem jelent a jatek, kitudja milyen szankcioval jart volna, ha barmi kikerul a netre.

Gusztustalan az egesz ugy ahogy van es a minimum lenne ezek utan, h az elorendelok kaphatnanak egy valasztott cimet. Az ubiban legalabb ennyi gerinc volt, de a WB-nel sztem csak erzes nelkuli nyakkendok dolgoznak akiknek semmi nem szamit, csakhogy minel tobb legyen a penz.
12.
12.
logic5
2015 van. Nem értem ez miért annyira meglepő.. :D
10.
10.
Igen , én meg kihallgattam két megbízható forrásból származó veréb csevegését, hogy a Microsoft megvásárolta a Warnertől a jogokat és csak mézesmadzagként húzta el a PC-sek orra előtt a játékot, hogy aztán könnyebben csábíthassa őket konzolra...
9.
9.
PaulMarloW
annyira idióták szemét WB
8.
8.
gomba56
#6: Szerintem simán azt hitték, nem lesz nagy felháborodás. Kiadták, mert muszáj volt. Rosszul tették.
7.
7.
tundrish
#1: Ez nem lelkiismeret kérdése. Egyrészt senki sem szeretné elveszteni a munkáját menet közben. Másrészt pedig nem tudhatod milyen szerződést írattak alá velük. Kiadás előtti fázisban általában igen súlyosan szankcionálnak mindenféle kiszivárogtatást, gyakran büntetőjogi felelőssége is van a fejlesztőnek. Könnyen lehet, hogy ez a kitétel most már nem érvényes. Szóval pont annyira lehet igaz is, mint amennyire kamu.
6.
6.
csongor1996
Én nem értem miért adták így ki, ha most úgyis beszüntették. Vagy azt hitték a játékosok nem fognak felháborodni...?
4.
4.
mestermagyar
#1: Akkor a PC-s batmen is kamu, igazából jobb mint újkorában, csak szerverterheltség miatt vették le a steamről...
3.
3.
Red-E-Kamp Van
ha idő előtt szivárog ki, akkor mi van?
nem vesztettek volna ezzel semmit.
legalább mondhatták volna, hogy valami alpha kópia ment ki.
de így még rosszabb.legalábbis értelme nem sok van ennek a gondolatmenetnek.
2.
2.
Batman
Kotaku lájkhajhász posztja így született hát meg. (Hiányzik a szerkesztés gomb)
1.
1.
Batman
Biztos, hogy tudott de ez úgy hazugság ahogy van. A névtelen fejlesztők már előbb jelezhettek volna ha redditen vagy valamelyik fórumon ha van bennük egy kis lelkiismeret. De mivel ez úgy kamu ahogy van, ezért csak most bukkantak fel ezek a mondvacsinált fejlesztők.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...