Jövő júliusban debütál a Nintendo NX?

A mindig jól értesült DigiTimes értesülései szerint a Nintendo már javában megkezdte a Nintendo NX kódnéven futó konzol gyártásának az előkészületeit. A premierre állítólag 2016 júliusában kerül sor.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#34
#33: Ezeket nyilatkozták, de ugye bárki tud bármit mondani.
Ebből is arra következtetek, hogy jövőre csak bejelentik, hogy lesz egy NX.
"Regarding your concern about what will happen to Wii U or what will happen to Nintendo 3DS, NX is a new platform, so the installed base will have to be built up from zero. When NX is launched, there already will be a certain volume of Nintendo 3DS and Wii U hardware widely existing in the market, so from a software business perspective, it would be highly inefficient to stop releasing titles for Nintendo 3DS or Wii U right after the launch of NX. Therefore, while we are preparing NX for the future, we are discussing within our internal development teams as well as with the second-party developers we co-develop software with and also with third-party software publishers about how to continue creating software for Wii U and Nintendo 3DS. So, I believe that your point of concern should not happen immediately. As for Wii U, we will continue to make efforts, as it is a priority within the company to think about how we can satisfy the consumers who purchased this system to the maximum extent possible."

A lényeg az, hogy az NX eladásoknál számítanak a 3DS és WiiU tulaj bázisra. Illetve most tárgyalnak a szoftverfejlesztőkkel, hogy még legyenek játékok 3DS-re és WiiU-ra. Ezáltal nem akarnak egy éles határt a jelenlegi és az NX konzol között.
+ újra azt mondta Iwata, hogy prioritás a tulajok kielégítése
#32
#29: + elmondásuk szerint, most azt tűzték ki prioritásnak, hogy a Wii U tulajok igényeit elégítsék ki
#31
#29: Iwata nyilatkozata szerint jövőre csak bejelentik. Az Android futtatást el tudom képzelni, de ezt nem. Nem egy év alatt fejlesztik ki itt a konzolokat, főleg nem a nulláról (azt is nyilatkozták, hogy mindent elölről kezdtek).
#30
#29: biztos, hogy saját neveket mind a kettőre fogják fejleszteni
#27
#26: nincs szerkesztés gomb: újít, nem ujjít.
#26
Érdekes, hogy senki nem beszél a lehetséges specifikációkról. Pedig szerintem ez benne a legérdekesebb téma.

3 lehetséges út:

1, új gép ami még mindig rosszabb specifikációval rendelkezik mint társa (kinézem belőlük, hogy ennyire hülyék), valami újdonsággal ujjit ami megint senkit nem érdekel.
2, azonos konfig mint az xo, ps4 (ez a legvalószínűbb, de kevés a piacralépéshez, mindenki továbbra is ps4-et venne, mert a havernak is az van)
3, 10%-al erősebb masina (ez kellene, hogy fellendüljön az eladás) hűűű 100fps-el megy a CoD nekem olyan kell.....
#25
NorbiiiModerátor
#20: Erről van szó, erre hívtam fel múltkor a figyelmet, hogy sokan azt sem tudják, hogy mi az a Wii U, nem is hallottak róla, de a Playstationt és a Boxot ismeri....
#24
#18: Nekem a kedvenc játékom Snesen az a Super Mario World,meg a Mortal Kombat.:)
#23
#22: Ha más konzolokra is jönnénekpersze megvennék egy-egy darabot, de nem fogok csak értük egy teljesen új konzolt venni
#22
Személy szerint egy bajom van a Nintendoval az, hogy már felnőttem...s ez a csilli villi vigyorgó hatás már nem fog meg annyira, kölyök korban perszbe egy csoda volt és új, de mostanra már túl csöpögős lett...legalábbis számomra. Nem arról van szó, hogy nem játszanék egy egy pillanatomban velük, de ezért nem fogok sulyos pénzekért egy külön konzolt venni.
#21
A Nintendo konzol ugyanolyan halva született ötlet, mint a Wii U, vagy a PS Vita.
Manapság csak legfejlebb az iOS/Android-ra kihozott portokkal tudna megmaradni a Nintendo, mert az emberek már nem dőlnek be az egyedi hardveres, kevés játékkal rendelkező drága kézi konzoloknak.

A multifunkciós smart device-ok meg csak még inkább eltapossák majd ezeket a gépeket - amúgy nagyon helyesen.
#20
A gond az hogy hiába debütál, mert valjuk be...nekünk, akik szeretjük a Nintendo -t, a WiiU-val sincs baj.
A probléma hátterében az lehet, hogy
sokan mégis hiányolják a multis címeket és jelenleg a Nintendo ezen nem tud már változtatni a WiiU-val.
Egyre fogyóban az a tábor, aki lenyeli, hogy szinte semmi olyan cím nem jön a gépre, ami a másik két konzolon, illetve pc-n is megjelenik.
Nekem bejön a WiiU,mert imádom a játékfelhozatalukat, de jövőre én is szeretnék egy ps4-et mellé...részben az ottani exluzive-ok miatt,de az is benne van a dologban, hogy a többi játékról is le kell mondanom, mert a WiiU-t kevesen támogatják a külsős cégekből.Még 1x hozzáteszem:sokan a hardver -re hivatkoznak, de gyengébb hardveren is lehetne robbantani.
A másik probléma a névváltoztatás!
Most NX, de remélhetőleg csak Nintendo címen jön a konzol, mert ahogy mát többen írták..sokan néznek ha azt mondom nekem WiiU-m van.
Azt sem tudják, hogy van ilyen...és ha azt mondom, hogy ez a Nintendo konzolja, akkor a következő kérdés:a kazettás, ami régen sárga volt?
Na! Ott sokan leragadtak,de éppen ezért, mert a konzolváltás a Nintendo-nál sajnos olyan névváltoztatással járt az évek során, hogy aki nincs benne naprakészen az csak a Playstation és az Xbox nevet ismeri.
Eladni egy új konzolt, amiről nincs semmi reklám a médiában...érdekes.
Nekem nem volt wii-m, most pótolom a címeket WiiU -n, de éppen ezért. Már két-három éve a wii a piacon volt, amikor rájöttem, hogy ez Nintendo. Elötte nem is foglalkoztam vele, mert azt gondoltam valami hülye márka és a környezetemben sem beszélt erről senki.
Röviden:van egy jo pár dolog, amin változtatni kellene!
#19
YanezModerátor
A Nintendo konzolok sohasem csak a saját játékairól szóltak, ez csak most van nagyrészt így. Gondolom ezen fognak próbálni változtatni a kövi gépükkel.
#18
NorbiiiModerátor
#16: SNES örök kedvenc. :) Én akkor kihagytam az N64-et (mondjuk pici voltam) mert nem fogott meg a 3d-re váltás, oldalnézetben a mai napig jobban bejönnek, a klasszikus N címek.

Kedvenc SNES:

Super Mario World, Bros részek, Yoshi szigete
Super Metroid (imádom!)
Donkey Kong 1,2,3
....
Aladdin, Indiana Jones, Oroszlákirály, Super Aleste, és még sorolhatnám.....:)
#17
Oké elismerem smw 1,2 tényleg nagyon jó:)
#16
#13: Én nekem a Nintendo széria a Nintendo 64 utàn ért véget,de mondjuk én Snesen nőttem fel,és valahogy mindig is jobbnak tartottam ezeket,csal sajnos 2006 körül tönkre ment teljesen sajnos,és azóta max. csak emulálni tudom.:(