Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Link másolása
Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

Nagy eséllyel teljesen másképp alakult volna a történelem, ha a 90-es évek végén nem szakított volna egymással a Sony és a Nintendo. Eredetileg ugyanis a két vállalat együtt dolgozott egy konzolon, melyhez a Nintendo adta a volna a videojátékos szakértelmét, a Sony pedig a CD-ROM meghajtót. Az üzletet azonban nem sikerült végül nyélbe ütni, mivel a Nintendo inkbább a Phillips-szel szövetkezett, mely utólag visszanézve nem jó döntésnek bizonyult. A Sony pedig a Nintendo-féle konzol alapjaira felépítve megalkotta az első PlayStationt.

A konzol tehát sohasem jelent meg, és a csak a fejlesztők számára készült pár prototípus. Egy Reddit-felhasználó azonban nemrég képeket töltött fel a soha nem látott gépről. Állítása szerint az édesapja vállalata régen a Nintendónak dolgozott, ám nemrég csődbe ment a cég, és a szemétben találtak rá a konzolra. Emellett azt is megemlítette, hogy édesapjának egy Olaf nevű munkatársa is volt, aki talán Ólafur Jóhann Ólafsson lehetett, a Sony társalapítója és a PlayStation egyik atyja.

15.
15.
Thor Vath
Szerintem ha ez végül mégis megtörtént volna, se PS4-gyel nem játszanánk most, se XboxONE-nal. Ebben a párhuzamos dimenzióban a Nintendo Supernitro küzd az első helyért a Sega Galaxy 2-vel :) Esetleg még harmadik befutónak ott lenne a videojátékiar nagy túlélője, az Atari, a 4000S modelljével...
14.
14.
spidey
Wikipedia
"The console's origins date back to 1988 where it was originally a joint project between Nintendo and Sony to create a CD-ROM for the Super Famicom. Although Nintendo denied the existence of the Sony deal as late as March 1991, Sony revealed a Super Famicom with a built-in CD-ROM drive (that incorporated Green Book technology or CDi) at the Consumer Electronics Show in June 1991. However, a day after the announcement at CES Nintendo announced that it would be breaking its partnership with Sony, opting to go with Philips instead but using the same technology. The deal was broken by Nintendo after they were unable to come to an agreement on how revenue would be split between the two companies. The breaking of the partnership infuriated Sony President Norio Ohga, who responded by appointing Kutaragi with the responsibility of developing of the PlayStation project to rival Nintendo."
13.
13.
spidey
Az nem tűnik fel senkinek, hogy az előlapon sehol egy Nintendo logo? A Sony elvileg egy hardver beszállító lett volna, a név egyértelműen Nintendo kellett, hogy legyen.
10.
10.
aRkye
Még most is arra lennék kíváncsi, hogy milyen gép születhetne, ha a három nagy konzolgyártó közösen gyúrna össze egy masinát. Valamiért a fantáziám egy brutális gépet mutat, a három cég legjobb tulajdonságaiból állva.
9.
9.
n_ben007
#8: Szerintem ez jobb is így. A Sony az önálló konzoljain keresztül a semmiből az egekig emelte nevét, ha úgy vesszük, hogy a MS mellett csak őt vannak talpon. Ami meg külön figyelemre méltó, hogy igen gyorsan fejlődtek ezen a téren, a PS2 kiadását követően a csak japánban kapható PSX-szel lefektették a PS3 alapjait már évekkel korábban. Bár mindig nagy a vita a konzolosok között, én ezen nőttem fel, nekem ők a favoritok. A Nintendo meg Nintendo. Ami volt elmúlt, ott vannak a piacon, elég jók is, de valahogy mindig a konzol generációk közé esnek, így nincs olyan bámulatos és szemkápráztató dolog amivel az élre törhetnének.
8.
8.
Norbiii
#7: Hosszútávon bármi megtörténhetett volna, erről írtam, hogy mi lenne ha ma a két cég együtt működne. Ez nem áradozás, akkoriban az N király volt a bizniszben, a Sony meg akkor kezdett volna, és örülhettek, hogy társulhattak az N mellé! A Sony konzoljai különválás után sikeresek lettek, ezért írtam irónikusan, hogy a Sony sok-sok milliárdot és Playstationokat köszönhet a Nintendonak, mert ha közösen maradtak volna, eleinte biztosan a Sony csak másodhegedűs lett volna, ugye ők adták volna a hardvert (egy részét mondjuk) az N meg az ötleteket. Ez később változhatott volna, miszerint a Sony is több szeletet kért volna abból a bizonyos tortából, de ezt sosem tudjuk meg...:)(
7.
7.
mestermagyar
#5: Kicsit túlságosan áradozol a nintendoról, azért 2 cég összedolgozása nem jelentett volna 2x tudást, és 2x teljesítményt, meg rosszul is elsülhet, vegyük például a philipset.

Lehet, hogy az üzlet felfelé szárnyalt volna, de messze nem biztos hogy monopolhelyzetbe kerülnek. Szerintem inkább csak egy kicsit erősebb nintendo konzolt kapunk, ugyanannyi exluzívval, mert valószínűleg a sony aligha ad hozzá más extrát, mint a hardvertervezési tudásuk. A cég fejesei viszont továbbra is a nintendotól jönnek, tehát kötve hiszem hogy a nintendo ps4 megfelelője elérné a ps4 tudását hardveresen.

Egy másik dolog pedig, hogy a nintendo játékfelhozatala sem biztos hogy annyira meghozta volna a kedvet a további nintendo-sony nintendókhoz. Nem volt tendencia náluk a változás, és valószínűleg abban az esetben is túl későn kapcsoltak volna, hogy a nagyközönség nagyrésze már rég nem a mario és társaira ujjong. A Wii U-ig nem nagyon vették ezt számításba, az meg már késő.

Az xbox eleve nem egy olyan konzolnak indult, ami bevételt hoz. Az xbox ígyis úgyis jelen lenne, mert már a kezdetek óta inkább veszteség a microsoftnak mint bevétel.
6.
6.
Norbiii
#5: Az első bekezdés végét törölni szerettem volna, elnézést, hogy így hibásan maradt.
5.
5.
Norbiii
Sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha ez megvalósul! Akkoriban a Nintendo volt a nagy a és a Sony meg újoncként lépett volna be a videojátékok világába.

Elképzelhető, hogy a Nintendo és a Sony az egész videojáték-ipart letarolták volna. És mivel akkoriban a Nintendo volt a nagy, a Sony pedig az újonc, ezért az is könnyen elképzelhető, hogy a Sonynak nem lett volna akkora sikere, mint az utóbbi 21 évben, kicsi maradt volna, (videojáték....) a Nintendo meg a fellegekben járna, persze azért közös munka eredményeképpen! Mondjuk ki a Sony rengeteg milliárdot.... köszönhet a Nintendo-nak, és persze egy Playstation 1-et, 2-öt- 3-at és 4-et. :D

4.
4.
arcadia
Elfogadnám a gyűjteményembe:))) kíváncsi lennék mennyire szaladna fel az ebay-en..
3.
3.
n_ben007
Ha ez így alakult volna, most az xbox vagy nagyon alattuk állna, vagy nagyon felettük. Ha későbbiekbe beleszólást kap a sony, a nintendo pedig előjön az egyébként jó ötleteivel, már ki tudja mi lenne :D.
2.
2.
br1Koo
Mellesleg a csávó szerintem simán full gazdag lehetne, ha megtalálná a megfelelő gyűjtőt :D
1.
1.
br1Koo
Úristen de durva a Playstationt egy Nintendo-val a piacra betörni próbálkozó kis cukibogárnak látni :_D Ez elképesztő, és mekkora mák hogy a történelem úgy alakult hogy sosem jelent meg :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...