Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

Nagy eséllyel teljesen másképp alakult volna a történelem, ha a 90-es évek végén nem szakított volna egymással a Sony és a Nintendo. Eredetileg ugyanis a két vállalat együtt dolgozott egy konzolon, melyhez a Nintendo adta a volna a videojátékos szakértelmét, a Sony pedig a CD-ROM meghajtót. Az üzletet azonban nem sikerült végül nyélbe ütni, mivel a Nintendo inkbább a Phillips-szel szövetkezett, mely utólag visszanézve nem jó döntésnek bizonyult. A Sony pedig a Nintendo-féle konzol alapjaira felépítve megalkotta az első PlayStationt.

A konzol tehát sohasem jelent meg, és a csak a fejlesztők számára készült pár prototípus. Egy Reddit-felhasználó azonban nemrég képeket töltött fel a soha nem látott gépről. Állítása szerint az édesapja vállalata régen a Nintendónak dolgozott, ám nemrég csődbe ment a cég, és a szemétben találtak rá a konzolra. Emellett azt is megemlítette, hogy édesapjának egy Olaf nevű munkatársa is volt, aki talán Ólafur Jóhann Ólafsson lehetett, a Sony társalapítója és a PlayStation egyik atyja.

15 komment - szólj hozzá!