Miért csak az első Gears of Wart újítják fel?

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 13.
  • Hír
Link másolása
A Halo: The Master Chief Collection után jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért csak a Gears of War első részét újítja fel a Microsoft és a The Coalition. Nos, a válasz tulajdonképpen nem meglepő: mert ez fért bele.

A Gears of War: Ultimate Edition is felbukkant a Comic-Conon egy panelbeszélgetés erejéig, ahol a The Coalition fejlesztőcsapat vezetője, Rod Fergusson osztott meg néhány érdekességet a régi-új játékkal kapcsolatban.

A beszélgetés során természetesen az a sokakat kínzó kérdés is előkerült, hogy miért csak az első Gears of Wart újítják fel a készítők, amire Fergusson azt felelte, hogy a teljes sorozat restaurálása rendkívül sok munkát és időt emésztett volna fel, hiszen már az első epizód feldolgozása is 16-18 hónapjukba került.

"Ahhoz, hogy megpróbáljuk és megcsináljuk mind a három játékot... hány ember is kellene? Ez egész egyszerűen sem logisztikailag, sem fizikailag, sem technikailag nem volt lehetséges. Inkább úgy voltunk vele, hogy amit meg tudunk csinálni, arra koncentrálunk" - mondta, majd hozzátette, hogy az Ultimate Edition elkészítése tulajdonképpen egy hosszú tanulási folyamat is volt a Gears of War 4 fejlesztése előtt.

A Gears of War 4-et és az Ultimate Editiont is az idei E3-on mutatták be, utóbbiból már egy nyílt bétateszt is lezajlott. Az új Gears csak jövőre érkezik, így a kipróbálására is várnunk kell még, a legfrissebb találat szerint jövő tavasszal vethetjük bele magunkat a következő felvonás multijába. A próbaváltozathoz egyébként az Ultimate Edition vásárlói korai hozzáférést kapnak majd, de ennek két további feltétele is van: jövő március előtt játssz egy kicsit a felújított változattal, és ez idő alatt legyél bejelentkezve az Xbox Live-ra.

A Gears of War: Ultimate Edition augusztus 25-én jön Xbox One-ra és PC-re.

18.
18.
Yato
17.
17.
dzsiádzsó
#15: A vízben a golyók nyoma? Torkolattűz fényei a páncélon? Canals-en áll a víz :D? Ez komoly, szerintük mégis miért Canals-nek hívják a pályát és vannak rajta hidak?... A fények és tükröződések épp, hogy itt parasztvakító csilivilik, sokkal élethűbb a régi, ez egy rajzolt rajzfilmszerű valami.
Az ahogyan belenyúltak a térképekbe... Annak a tengernek a hullámzása, ahogy kivettek fontos részleteket a pályákról, nekem mind a hozzá nemértést tükrözi, kicsit jobban kellett volna tisztelni a régi epizódot, nem pedig kiszínezni és megölni a hangulatát.
Egyébként meg nem kellett volna ennyire belekókányolni, csak simán HD textúrákat rárakni és felbontást emelni, már rég kész lenne mind3 rész, nem pedig az átvezető videókat kellett volna újraanimálni, valami sokkal gagyibbá, mint az eredeti, meg kivenni betenni baromságokat a pályán, miközben egy valamire való megjelenést sem sikerült összehozni és technikailag még a 10 évvel ezelőtti részből is lenne mit átvenni...
16.
16.
Spectrum
"Ahhoz, hogy megpróbáljuk és megcsináljuk mind a három játékot... hány ember is kellene?"

Miért, a Halo-ból nem jön valami MASS remastered? (Mintha jönne). És az NG is mindhárom részét upgradeli az Uncharted-nek.
Ez a kifogás nekem kicsit low budget-szagú.
15.
15.
KENKILL
Én is megnéztem a videót, szerintem annyira nem vészes. Igazából annyit csináltak, hogy kiszedték azt a tipikusan Unreal Engine-re jellemző csillogós effektet, ami anno egy remek eszköz volt a felületesebb textúrák elfedésére. Itt már nincs rá szükség, úgyhogy kivették, ennyi történt. Ezen kívül változott a fény-árnyék hatás, azt az egyet aláírom hogy kicsit elvesz a hangulatból hogy minden világosabb. Konzolos játékoknál már rég óta tendencia levenni a kontrasztot, hogy minden szép világos legyen, máig nem értem miért. Egyébként értem én, hogy nagy meló lett volna megcsinálni az összes gears játékot, de akkor miért nem adták ki mondjuk csak az elsőt felújítva és a többit csak simán átportolva? Amúgy is ez a szokás az ilyen csomagoknál, mindig a legrégebbit újítják fel, a többit meg alig, és csak portolják. Nem hiszem hogy olyan sokkal tovább tartott volna.
14.
14.
Yato
#13: Nem tudom nekem grafikailag is az első a szebb.........
13.
13.
Hát ez elég gyenge remastered, nézzétek már meg 1:16-nál X360-on a roncs autót, és One-on ugyanazt. Röhej szerintem.
12.
12.
Yato
#5: Megnéztem, ennek a játéknak nem áll jó a szines változat. A régi hangulatosabb nekem az jön be!
11.
11.
dzsiádzsó
#8: Sok grafikai butítás is van benne, rajzfilmet csináltak a sötét, komor világú Gears-ből, Pont ez a játék lett volna, ahol nem kell semmit csinálni, textúrákat részletesebbre cserélni és feltolni 1080p-be...
Az látszik, hogy az EPIC az utolsó végletig átgondolta a játékot, ezek meg úgy nagyjából csináltak valami amatőr UE4-es pályamásolatokat.

dcakee
Tényleg csak ennyi tűnik fel :D? Olyan apróságok, hogy a torkolattűz már nem látszik a páncélon ebbe a minőségi ultimáát edisönbe már csak nekem tűnik fel, de ez csak egy a sok közül, igazából a gond, hogy maga a GoW 1 hangulatvilágát csapják agyon, ezzel a tűéles, színezett, rajzfilmszerű megvalósítással.
9.
9.
ikaralyos01
#8: Szinte mindenütt. De ha nagyon ki szeretnék emelni egy részt az 1:55-től a tengerpart. Csak attól nem lesz szebb egy játék, hogy élesebbek a textúrák és magasabb a felbontás vagy a poligonszám.
8.
8.
PaprikaJancsi
#4: Hol szebb az eredeti ? Hangulatosabbnak hangulatosabb, de azért eljárt az idő felette. Tény, hogy egy kicsit furán néz ki az új külsővel, de legalább van valami érdemleges újítás benn a p-k és az Fps-ek növelésén kívűl. Plusz beleraktak új játékmódokat, és a Pc exkluzív pályát. Én ezeknek jobban örülök, mintha csak egy Photo Modot raknának bele.
6.
6.
DON GONDOCS
#3: Akkor ennek megint ennek megint botrány lesz a vége XD
Beta teszt értem, de akkor is, még rondább lett nemhogy szebb. Ezt tanítani kéne.
5.
5.
ikaralyos01
https://www.youtube.com/watch?v=JphX4LMtt88
4.
4.
ikaralyos01
Ezt a videót tényleg érdemes végig megnézni. Összességében sokkal szebb és hangulatosabb az eredeti. Az újnak egyszerűen gagyi hatása van.
3.
3.
dzsiádzsó
#2: Nem, mind2 multi, GoW UE meg csak multi jelenleg (beta teszt), tehát az nem is lehet más.
2.
2.
DON GONDOCS
#1: Multi és single map összehasonlítás van a videón? Mert akkor érthető.
1.
1.
dzsiádzsó
Hát ez nem is baj, sikerült megölni a GoW hangulatát, a rajzfilm grafikával, lehet 1080p, de sok helyen még downgrade is van, kell ..szomnak se...

https://www.youtube.com/watch?v=JphX4LMtt88
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...