Lemondott a Daybreak elnöke

John Smedley, a Daybreak Game Company (korábban Sony Online Entertainment) társalapítója és vezérigazgatója távozott a cégtől. Nem tudni még, hogy a lemondásnak köze lehet-e a Lizard Squad-féle hackertámadáshoz.

A Daybreak szóvivője a Polygonnak megerősítette, hogy a korábban Sony Online Entertainment néven futó stúdió társalapítója és elnök-vezérigazgatója, John Smedley már nincs a cégnél, utódjáról még nincs hivatalos döntés, az csak a tervek véglegesítése után születik meg.

A VentureBeat úgy tudja, hogy Smedley helyét Russell Shanks veszi át, ám kinevezéséig egy bizottság felel a napi feladatokért.

Mindössze 12 nap telt el azóta, hogy Smedley nyilvánosan elítélte a bíróság döntését, miszerint a Lizard Squad 17 éves tagját felmentették a vádpontok alól. Az elnök azt fontolgatta, hogy jogi lépéseket tesz a "kis szarzsák" ellen. Mint ismert, Julius "zeekill" Kivimaki több ezer hackertámadásért felelt, s mindössze két év felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta az akcióit. Smedley szerint a finn tinédzser keze van abban is, hogy repülőgépét bombaveszély miatt leszállásra kényszerítették.

Az elnök kirohanása után a Lizard Squad újabb DDoS-támadást intézett a Daybreak játékai ellen. Nem tudni még, hogy az eset és Smedley távozása között van-e összefüggés. 

Smedley az 1995-ös alapítása óta a cégnél volt, az első nagy sikert az 1999-es EverQuest MMORPG hozta meg. A Daybreak jelenleg a Planetside 2 PS4-es verzióján és a H1Z1-en dolgozik.

3 komment - szólj hozzá!