Egységes digitális piacot akar az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Unió tagállamaiban a jövőben egységes áron vásárolhatnánk meg a digitális tartalmakat, azaz nem változnának országonként a Steam, az Xbox Live és a PlayStation Store árai.

Könnyen meglehet, hogy a jövőben nem fordulhat elő az, hogy például a magyar Xbox Live-on drágábban veszünk egy adott digitális játékot, mint mondjuk a brit boltban. Az Európai Bizottság ugyanis egy egységes és átláthatóbb digitális piacot szorgalmaz, amely szerinte "erősítené az ipart".

 

A javaslat szerint eltörölnék az árak régiónkénti változását, az Európai Unió mind a 28 államában egységes áron vásárolhatnánk meg a Steam, az Xbox Live és a PlayStation Store digitális tartalmait. A változás gyorsan végbemenne a tervek szerint, nem korlátoznák senki piaci jelenlétét.

"A kezdeményezés célja, hogy korlátlan európai piaca legyen a digitális termékeknek és szolgáltatásoknak mind a 28 tagállamban"  - árulta el az EB szóvivője az MCV-nek. "Egyszerűsített és modern szabályok lennének érvényesek a határokon túlnyúló online vásárolásokra, és tovább kell fejleszteni a játékok piacát."

A brit Kiss Games marketingese, Dave Clark támogatja a javaslatot, amely "felgyorsítja az elkerülhetetlen változást", hiszen az országonként változó árak "egyre nehezebben indokolhatóak". Az egységes digitális piac jót tesz a fogyasztónak, és jót tesz az üzletnek is.

22 komment - szólj hozzá!