Egységes digitális piacot akar az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Unió tagállamaiban a jövőben egységes áron vásárolhatnánk meg a digitális tartalmakat, azaz nem változnának országonként a Steam, az Xbox Live és a PlayStation Store árai.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#21
Nem értek én ehhez, de szerintem mi annyit érzünk az egészből megint, hogy a fizetések alacsonyabbak mint nyugatabbra, de a cuccok ugyan annyiba kerülnek...
#20
Törölt felhasználó
#14: Te vagy masik penzugyi talentum...
#19
Törölt felhasználó
*Rona..
#18
Törölt felhasználó
#12: Figyelj eger maradja sajtnal mega jatekoknal.
Nem vedeni akarom ezeket de a forint nem azert van a beka segge alatt mert az rossz.
Meg ballibb (roan Peter) gazdasagi szekember szerint a 400 forintoos euro lenne a realis.
Azert jo a gyenge forint mert el lehet inflalni az adosagot vele.
Idiota...
#17
#12: És ez csak a PC. Bele se gondolj mi van konzolon.
#16
#13: Meg is értem őket, Playstationön UK storet használok és GBP-ben minden drágább mint eurót használó storen. Nevetségesek az UK árak a többi EU-s árakhoz képest.
Szóval ha nem a magyar/eurós árakat fogják az UK-hoz igazítani hanem az UK-t mihozzánk, akkor még jó is lehet.
#15
"Könnyen meglehet, hogy a jövőben nem fordulhat elő az, hogy például a magyar Xbox Live-on drágábban veszünk egy adott digitális játékot, mint mondjuk a brit boltban"

Ja, ahogy az sem, hogy a magyar storen olcsóbban szerezhetünk be valamit, mert jelenleg ez a helyzet. Azért váltottam Magyar storera XO-n mert UK-n sokkal drágábbak voltak a digitális címek. EA Access is olcsóbb magyaron, de sok más játék is.
#14
Független elemzők szerint a magyar gazdaságnak 105 év kell mire beéri a nyugatot. Szívni fogunk még nagyokat ez idő alatt és nemcsak a játékpiac terén, örülhetünk ha 3 év múlva még lesz gáz.
#13
Itt igazabol az angolok sirnak, mert ami ugye mashol 17 rugo az naluk 19. De igazabol csak az uj jatek eseten, kesobb baromi jo akciok szoktak lenni uk store-on...
#12
Nem hiszem, hogy mi ebből jól jöhetünk ki! Forint a béka segge alatt, köszönhetően okos kormányunknak! Viszont szólok előre, hogy ha átmennek pofátlanul éhesbe, a torrent oldalak még mindig élnek és virulnak! Az elmúlt években legalább 30%-al emelkedtek a játék árak! Tudom, hogy ez a cikk az online kereskedelemről szól én meg a dobozos termékekről beszélek, de szerintem nálunk főleg a dobozos termékek mennek jobban, a steamen inkább a leértékelt akciós cuccokat veszik! A 8000-es kategóriából lett 12000es kategória (PC-ről beszélek) amire már húzom a számat, nagyjából ez az a határ amit még kiadok egy játékért! Ha ennél magasabbra szöknek az árak nem fogom megvenni! Nagyon nagyon kevés játék van ami ennél többet ér számomra! Tudom, hogy a konzolos játékok ennél magasabb áron mennek, de ott amit nem fizetsz be a hardware-re azt otthagyod a játékra! Okoskodjanak, próbálkozzanak, de ha elszállnak az árak a kiadókkal basznak ki és megint a warez felé terelik az embereket!
#11
Steamen csak a CS:GO-t vettem meg. Marad a bundle ár meg a kulcs csere.
#10
#7: Több bajt hozna ha télleg kierőszakolnák az emberek a használtjátékot
#9
#7: Oszt Oroszországnak mi köze van az EU-hoz? Az árakat sem a Steam lövi be. Az oroszok egyszerűen nem fizetnek 60€-t egy szarért, ezért inkább olcsóbban adják őket, mintsem ne adjanak el semmit.
#8
És ez mégis kinek lenne jó? Az árak pont azért nem egységesek, mert az adott ország GDP-jéhez igazítják őket. Ez pont visszavetné a piacot, másfélszer annyiba kerülnének a játékok. A Steam pont nem jó példa mondjuk, amennyire én tudom, eddig is ugyan annyiba kerültek a játékok EU-n belül. (csak a $-€ átváltás nem megy nekik, bár amennyire balfasz a ferde szemű matolcsy, nekünk magyaroknak ez úgyis mindegy)
Nekem, mint fogyasztónak, miért lenne jó az egységes piac? Látom a magyar árakat, mit érdekel engem, hogy mennyibe kerül külföldön? Ha életbe lépne a javaslat, az egészből annyit vennék észre, hogy minden drágább lett.
Szerintem itt csak annyi van a háttérben, hogy valami EU-s köcsög most fektetett be egy műanyagtok gyárba.
#7
#3: Így van! A köcsög Steam ukrajnában meg az Oroszoknál olyan nevetséges összegekért adja a játékokat, aztán nem hagyja, hogy más országban használd őket. Sztem ez köcsögség.

Ezen kívül a használt játékok értékesítésének lehetőségét is ki kellene erőszakolni ezekből a szemetekből, mert erre nem ad lehetőséget, pedig jogilag megtehetnéd.
#6
#3: +1
#5
#4: Így van. Az árakat valamelyest mérték a magyar gazdasághoz. Így csak rosszabbul fogunk járni...
#4
Playstation Store-on és Xbox Live-on forintban vannak az árak és sokszor olcsóbbak ezek az árak mintth €-ból lenne átszámítva (anno a Cysis magyar Liveon ~400 ft volt €-os árban pedig 5€-volt).
#3
Orosz árakat!!!!!!!