Elképesztő körülmények között dolgoztat a Konami

Újabb csúfos sztori bukott ki a Konamival kapcsolatban, ezúttal a japán Nikkei közölt egy hosszabb cikket arról, hogy milyen körülmények között kell gályáznia a cég alkalmazottainak.

Egyre furcsább hírek érkeznek a Konami háza tájékáról. A Kojima-sztorit valószínűleg nem kell újra elmesélni, és talán a cég hirtelen jött mobilmániáján is túltettétek már magatokat, újdonság viszont mindaz, amit a Nikkei írt meg egy kiadós cikkben: a lap értesülései szerint a Konami egészen elképesztő körülmények között dolgoztatja az alkalmazottait. 

Az egy dolog, hogy a munkatársaknak nem lehet saját e-mail címük, és még azok a részlegek is csak egy állandóan változó, random számokból és betűkből álló címen keresztül kommunikálnak, ahol erre feltétlenül szükség lenne: állítólag az ebédidőt is mérik, és kamerával figyelik a kollégákat, hogy lássák, hogyan dolgoznak. Túl sokat időzöl az ebédlőben? Nyilvános megszégyenítés a jutalmad. Nem úgy dolgozol, ahogy kellene? Lehet, hogy holnap már az edzőtermet fogod takarítani.

A Nikkei megerősítette a Kojima-botrány néhány részletét is: a Kojima Productions március óta a végtelenül lélekölőnek tűnő 8th Production Unit elnevezést kapta, a munkatársai pedig nem férnek hozzá az internethez a munkahelyükről. Szintén a cikkből derült ki, hogy a Konami állítólag már 80 millió dollárt költött a Metal Gear Solid V: The Phantom Painre, állítólag a játék csúszása miatt mérgesedett el a helyzet a fejlesztők és a kiadó között.

(A kiváló illusztráció ötlete a GamesRadar csapatától származik.)

26 komment - szólj hozzá!