Tovább zsugorodott a WoW játékostábora

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 5.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision-Blizzard is közzétette a maga pénzügyi jelentését, ebből tudtuk meg, hogy már megint méreteset zsugorodott a World of Warcraft előfizetői tábora. Úgy tűnik, nem véletlen, hogy hamar jön az új kiegészítő.

Az Activision-Blizzard az elmúlt negyedévben (április és június között) 759 millió dolláros forgalmat bonyolított le, ami 15 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest; emellett a nyeresége több mint a duplája, 93 millió dollár lett a tavalyinak. Ezek egyébként várakozáson felüli számok.

A kiadó most is sokat köszönhetett a négy fő "üzletágának", a Call of Dutynak, a Destinynek, a Blizzardnak és a Skylandersnek. Említésre méltó, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare jól fogyott, és több pénzt hozott a konyhára, mint az előző epizód, és szuperül futott a Bungie FPS-e, a Hearthstone és a Heroes of the Storm is, igaz, ezekkel kapcsolatban csak kombinált adatokat mert közzétenni a cég: a három játéknak együtt, a megjelenésük óta 70 millió játékosok volt, és 1,25 milliárd dollárt termeltek.

Az egyedüli szomorú hír, hogy a World of Warcraft előfizetői tábora tovább zsugorodott, az elmúlt hónapban 1,5 millió játékos tűnt el, így azok már "csak" 5,6 millióan vannak - idézőjelben, mert ez a szám még mindig kellemesen hangzik egy havidíjas MMORPG esetében. Az viszont nem véletlen, hogy a Blizzard már most (egészen pontosan holnap) bejelentené a játék következő kiegészítőjét, innentől kezdve folyamatosabb frissítésre lesz szüksége a csapatnak.

6.
6.
Hab
#4: Majdnem egy éves adat, bár kétlem hogy most többen lennének.
4.
4.
Yetikoma
Ha most még a felére csökkene akkor is szép számmal lennének...
gyorsan rágooglitam és ez volt pl az első találat
http://www.polygon.com/2014/8/14/6001503/star-wars-the-old-republic-2014-players-ea-bioware
3.
3.
kibz
Plusz mérget veszek rá,hogy ha a film sikeres lesz,akkor trilógiát csinálnak belőle,vagy akár még előzményfilmet is el tudnék képzelni,szóval pár évig még nem igazán kell aggódniuk a wow miatt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...