HWSW: Kétmilliárdot nyertek a Dota 2-játékosok

  • Írta: zoenn
  • 2015. augusztus 10.
  • Hír
Link másolása
Véget ért az idei The International, az amerikai Evil Geniuses vitte el a 6,6 millió dolláros fődíjat, ami egyértelműen jelezte mindenki számára: a videojáték, mint szellemi sport mára nagyon komoly tényezővé vált - írja a HWSW.

Ha más nem is, az idei Dota 2 világbajnokság (The International) döntője körüli médiafigyelem és a hatalmas pénznyeremény egyértelműen jelezte mindenki számára: a videojáték, mint szellemi sport mára nagyon komoly tényezővé vált a sport-, játék- és szórakoztatóiparban. Míg az előző egy-másfél évtizedben még a nagyobb videojáték-tornák jobbára csak hardcore rajongókat vonzó, a közfigyelmen kívüli események voltak, mára oda jutottunk, hogy egy-egy döntő nézőközönsége akár tízezres arénákat is képes megtölteni, a meccseket a világ egyik legnagyobb sportcsatornája, az ESPN élőben közvetíti, a pénzdíj összege pedig nagy múltú sportok profi tornáit idézi.

A Leage of Legends (LoL) egyik idei regionális döntőjét a híres New York-i Madison Square Gardenben tartják majd – ez már rég nem arról szól, hogy néhány "kocka" elmegy megnézni, hogy "nolifernek" (azaz a videojátékot főfoglalkozásként űzőknek) bélyegzett másik "kockák" elkalapálják egymást valamilyen lövöldözős vagy valós idejű stratégiai játékban. A 2015-ös LoL szezon eseményei szinte minden esetben teltházasok, a jegyértékesítés pedig nagyobb koncertekhez vagy sporteseményekhez hasonló rendszerben történik.

Kíváncsi vagy arra, hogy pontosan mennyit nyertek a legjobb csapatok? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

21.
21.
Szőrös Car
#19: Igazad van! Nem csak a reflex számít. Nem árt, ha jó a pinged is.
16.
16.
wrtn
#14: Ezt nem tudom milyen hoax forrasbol vetted, de az, hogy a nyertes tobbet nem indulhat nincs...
15.
15.
Tr4nCe
#13: A kort csak azért hangsúlyoztam ki, mert mindig jönnek a reflexekkel, meg a szem-kéz koordinációval.. pedig ha valaki odafigyel az "edzésre" és itt nem kifejezetten arra gondolok, hogy kockul :), akkor nagyon sokáig fent lehet tartani elég magas szinten. Nem mellesleg az idősebb higgadtabb, ami csak előny.
Mindig lesz olyan, aki próbálkozni fog illegális eszközökkel, sajnos nem mindenkinek számít milyen áron ér el "sikereket". Ezért helyes, hogy már dolgoznak egy bizottságon, ami ezt kezelni fogja. Eltiltás, kizárás, és szponzori pénzek megvonása.
14.
14.
Cipo3
#8: Ha azt hiszed csak az international létezik és semmi más akkor ez azért van mert fogalmad sincs az egészről. Ha naponta Dotázol látod egy külön fülön épp milyen liga milyen versenye megy. És ott is combos nyeremények vannak. Csak ez a Dota olimpiája. ez az amit a nézőkkel sima játékosokkal is megszponzoráltat. De ha kicsit utána nézel láthatod Fear wiki oldalán hány versenyt nyert és abból mennyit kaszált, Néha csak 24e-et, de pl. az Ázsai bajnokságban 1,2 millával szintén Ők nyertek. (Bárki nevezhet nem csak ázsiaiak).

És van még egy érdekes szabály. Ha valaki internationalt nyer, többet nem indulhat rajta. Nem véletlen, hogy pl Alliance sehol sincs már. Megnyerte és elbúcsúzott. Illetve a csapat név tovább mehet ha a tagok x %-a lecserélődik. Nem olvastam utána mennyi.
13.
13.
Dercsi
#11: Részben igazat adok neked, de azért én +40 évesen napi szinten tolom a Dotát, és nem érzem , hogy kevesebb lennék mint az ellenfeleim, akiknek sok esetben olyan hangjuk van mint egy mikiegérnek....Sőt ;)
A lényeg: a mai élsportban sajnos elkerülhetetlen a csalás, legyen az bármilyen formájú, dopping, bunda, stb, de azért van egy szint a felső kategória akiknél kizártnak tartom, hogy megkockáztassa az elért eredményeinek tisztaságát, nagyságát. Persze mindig van egy nagyobb hal, de aki sportol, vagy sportolt az erre rákészül, és nem kudarcként fogja fel a trónfosztást, és nem piti csalóként vonul be a történelembe....
12.
12.
markoci555
"...ez már rég nem arról szól, hogy néhány "kocka" elmegy megnézni, hogy "nolifernek" (azaz a videojátékot főfoglalkozásként űzőknek) bélyegzett másik "kockák" elkalapálják egymást valamilyen lövöldözős vagy valós idejű stratégiai játékban"

De, szerintem ez még mindig erről szól, csak sok pénzért, és valamiért elkezdték túl sokan nézni...
11.
11.
Tr4nCe
#10: Először is nagy gratuláció Fear-éknek! Megérdemelték, főleg Fear! Ahonnan indult a srác + 30 év feletti, és megmutatta, hogy jó a vén róka a háznál!

Azért butaság amit írsz Dercsi, mert ez egy szellemi sport. Szerinted egy sportolónak nem nagy érvágás ha ACL szakadást szenved? Kb. az értéke kapásból 30%-al esik azzal a lendülettel. Ez sajnos benne van, ezt ők is tudják. Minél sikeresebb vagy, annál jobban dől a lé. Bár hozzá kell tennem, hogy ennyi nem mindig elég. Kell egy jól eladható "márka" lsd: NaVi. Hiába nem megy nekik mostanában, Dendi miatt még mindig rengetegen imádják őket. De mondhatnám a Secretet: Puppey, Kuroky miatt. Vagy a kínai szekcióban az E-Home mint a legenda csapat, ami megint csak elég kuki volt. Csalások voltak, vannak és lesznek is. A Valve egy akkora marketing gépet csinált a Dota2-ből mára, ami miatt nem fog olyan ok miatt leáldozni neki, mint amit említettél. NFL is túlélte a botrányait, vagy a Serie A, pedig azok picikével nagyobbacskák voltak mint egy SC.. A Dota2 az e-sportban, most kb. ez a szintet képviseli. Ezt ők is nagyon jól tudják. Mellesleg sokkal jobb a profi scene itt, mint a LoL-ban, de ez az én személyes véleményem. Ettől esik csorba az e-sportban, de eltűnni nem fog.
10.
10.
Dercsi
#8: Pont most írtad le, hogy mik is történtek a közelmúltban.... Akkor szerinted ki az aki kockáztatna.... Soha egy fa sem nőt még az égig, úgyhogy gondolom aki menetközben nem gondol a jövőjére, és csak a csalás jár a fejében, az meg is érdemli. Egyébként meg amit a neten írnak, tudod, a 90% kamu...
9.
9.
attila4545
#7: Plusz amit felvázoltam az kockázat nempedig abszolútum.
8.
8.
attila4545
#7: Na most amit leírtam az ha kérlek szépen jól lennél informálva tudnád hogy koreában annak idejjén sc:brood warral megtörtént mégohzzá a legmagasabb szinten amikor is a szponzorok ezért kiszálltak az egész mögül és ezért nemlett soha igazán nagy az sc.(asszem 2002-ben történt ez de nemvagyok biztos lényeg hogy atájt) A mésik meg hogy mindne jóélet szponzor egyéb csak akkor jön ha nyersz.Mi van akkor ha nemnyersz? Mi van akkor ha lebetegedsz? Mi van akkor ha kiégsz?Ezt pont biztonságból csinálták és igen történt ilyen és igen nagy skálán.De pls a te informáltságoddal legyél lenéző jóláll
7.
7.
Dercsi
#5: AJAJAJAJ megint egy jól informált atyánk fia.... Gondolod kockáztatnák a szponzori lóvékat, a jó életet, ilyen butasággal mint amiket ide leírtál... picit gondolkodj. Na de megyek nyomom is tovább SB-el, talán jövőre én is ott leszek ;)
5.
5.
attila4545
#4: Lényeg: egy nagy nyeremény→ csapatok lebeszélik egymás közt. Állandó fizu, több versenyben való elosztása a pénznek→ tisztább játék.(játékosok nemkockáztatják az éhenhalást, kisebb kiszolgáltatottság)
2.
2.
Blueberry
Ennyiért én is kockulnék ezzel...
1.
1.
giga321
Az komoly.
And I'm just sitting here and...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...