Guillermo del Toro nem csinál több játékot

Kétszer próbálta meg, és mindkét projektje meghiúsult. Nem rajta múlott, de úgy néz ki, ennyi éppen elég volt neki az iparágból, és a jövőben inkább messzire elkerülné a játékfejlesztést.

Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth, Hellboy, Pacific Rim) nem akar többé játékot fejleszteni, ezt a Shacknewsnak mondta el. Valahol érthető mindez, hiszen az elmúlt időszak mély nyomot hagyhatott benne: először az Insane bukott el a THQ miatt, nemrég pedig a Silent Hillst kaszálta el a Konami.

"Bebizonyosodott, hogy én vagyok a videojátékok albatrosza. Csatlakoztam a THQ-hoz, és tönkrementek. Csatlakoztam Kojimához, erre elhagyja a Konamit. Úgy döntöttem, annak érdekében, hogy már senki más életét ne tegyem tönkre, nem készítek több videojátékot. Ha mégis így tennék, és összeállnék valakivel, még a végén felrobban a háza, vagy ilyesmi."

Del Toro persze hozzátette, hogy rengeteget tanult Kojimától és a THQ-tól, sőt előbbire barátjaként is tekint. Azt is megjegyezte, az nem lenne ellenére, ha valaki az ő filmjei alapján készítene játékot, elvégre ott jobbára csak felügyelnie kellene a munkálatokat.

A rendező egyébként júliusban még nem zárta ki, hogy újabb közös projektbe vágjon Kojimával, de ha így is lesz, ezek szerint nem játékon fognak majd dolgozni.

8 komment - szólj hozzá!