Ingyenesen játszható a Guild Wars 2

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 31.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy Guild Wars 2-hírrel adósak vagyunk még a hétvégéről, a Heart of Thorns megjelenési dátuma mellett ugyanis azt is bejelentették a fejlesztők, hogy az alapjáték mostantól ingyenesen játszható.

A Guild Wars-sorozat eddig sem a szokványos utat járta, az MMO-piacon bevett előfizetéses, illetve free-to-play üzleti modell helyett a buy-to-payt részesítette előnyben: vagyis vedd meg a játékot, és onnantól kezdve úgy játszol vele, ahogy jól esik.

Az ingyenesség ellenére ez a rendszer nem tűnik el, csupán máson lesz a hangsúly: innentől kezdve az alapjáték - bizonyos megkötésekkel - ingyenesen játszható, és csak az október 23-án megjelenő Heart of Thornsért kell fizetni. Az ArenaNet szerint mindezt annak érdekében lépik meg, hogy segítsék a későn érkezők belépését, eddig ugyanis nem könnyítették meg a dolgukat azzal, hogy megvetették velük az alapjátékot és az összes kiegészítőt.


Ennek megfelelően az ingyenes verzió korlátozásait úgy oldhatod fel, ha megveszed az épp fizetős kiegészítőt, és nem véletlen az sem, hogy a Heart of Thorns teljes csomagként funkcionál majd, tartalmazza az alapjáték tartalmait is.

Az ingyenes változat a hivatalos weboldalról érhető el, a készítők az ígéretek szerint nem változtattak rajta semmit, és a mikrotranzakciós rendszert sem buherálták meg. A különböző korlátozásokat viszont nem lehetett kikerülni, ezekre részben a már meglévő közösség védelme miatt volt szükség.

Az ingyenes játékosok kevesebb karakter- és táskaslotot kapnak, nem mapchatelhetnek és privát párbeszédeket is csak 30 másodpercenként kezdeményezhetnek. Nem küldhetnek közvetlenül aranyat és tárgyakat a többi játékosnak, nem cserélhetnek aranyat gemekre, és nem férhetnek hozzá a guild vaultokhoz sem. Végül a tevékenységük is korlátozva lesz: a tizedik szint után hagyhatják el a kezdőterületeket, a harmincadik szint előtt nem használhatják az LFG-t, a World vs. World módhoz pedig a hatvanadik szintet is el kell érniük.

4.
4.
BrockSamson
#3: Nekem meg van benne 3000+ oram, 80%-ban WvW, szal boven megerte annak idejen.
3.
3.
markoci555
El kellett volna adnom... A játék megjelenésekor vettem 15ezerért azt hiszem (életemben nem költöttem még ennyit egy darab játékra), és egy idő után csak prosodott, én idióta...
2.
2.
Extol
2 éve tolom GW2-t, a WvW az egyik legjobb játékmód amit MMO-ban valaha láttam. Csak a globál pvp hiányzott WoW után.
1.
1.
sikwitit
Helyes, helyes. Ideje volt. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...