Brit toplista: élen nyitott a Metal Gear Solid V

  • Írta: Shifty
  • 2015. szeptember 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Múlt héten két nagyobb megjelenés is akadt, amelyek közül mindkettő könnyedén szerezte meg a dobogó első két fokát. A győztes végül, de megérdemelten a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain lett, mögötte a Mad Maxszel.

Kiváló rajtot vett Hideo Kojima minden bizonnyal utolsó Metal Gear Solid-játéka, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ugyan ez a remek első hét sem volt elegendő arra, hogy az idei esztendő legjobb nyitóhetét produkáló The Witcher 3: Wild Huntot vagy akár a Batman: Arkham Knightot megszorongassa, azért ebben az összesítésben a dobogó legfelső fokát sikerült megcsípnie a Konami játékának.

További érdekesség, hogy a rajongók többsége PlayStation 4-re vette meg a játékot, az eladott példányok 72 százalékát ugyanis a Sony gépe adta. Xbox One-ra 22 százalékuk vette meg a lopakodós alkotások királyát, míg a PS3 3 százalékkal, az Xbox 360 pedig 2 százalékkal járult hozzá a sikerhez.

Ahhoz a sikerhez, ami viszont elég volt ahhoz, hogy a szigetországi eladási lista élén nyisson a Metal Gear Solid V, ami ezzel a szintén múlt héten bemutatott Mad Maxet és a múlt héten még éllovas Gears of War: Ultimate Editiont előzte meg. Az egy héttel ezelőtt még ezüstérmes Until Dawn ezúttal csak a negyedik helyig jutott, míg a Disney Infinity 3.0 csak az ötödik helyre volt jó.

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
2. Mad Max
3. Gears of War: Ultimate Edition
4. Until Dawn
5. Disney Infinity 3.0
6. Grand Theft Auto V
7. LEGO Jurassic World
8. Minecraft: PlayStation Edition
9. Minecraft: Xbox Edition
10. Batman: Arkham Knight
11. Madden NFL 16
12. Battlefield Hardline
13. Dying Light
14. Project Cars
15. FIFA 15
16. Call of Duty: Advanced Warfare
17. Dishonored: Definitive Edition
18. The Last of Us: Remastered
19. LittleBigPlanet 3
20. Destiny

33.
33.
Thor Vath
Hát ez max a kénzi konzolokra igaz.
30.
30.
Thor Vath
A konzolokat a könnyen kezelhetőségük adja el (már a PC-vel, mint játékplatformmal szemben), meg az, hogy legalább öt évig tutira le van róla a gond, nem kell fejlesztgetni, meg állítgatni - én legalábbis ezért játszom konzolon.
Tény, hogy a filmes párhuzam kicsit sántít, mert a filmet nem kell különböző hardverekre optimalizálni, belátom. Csak zavar, hogy kéne egy PS3-at vegyek ahhoz, hogy láthassam a Metal Gear Solid 4-et például, ez kitolás :) Ne javasoljátok a PC-t, mint alternatívát, mert az nálam kb a tetrist viszi el és nem is akarom buherálni, nem érdekel :) Ezért lenne vásárlóbarát a "minden mindenen". De hát így jártam.
29.
29.
delphijos
#25: Nem mondom hogy nincs igazság abban amit mondasz, de szerintem meg valójában ezek az exkuzív címek azok amik megkülönböztetik a konzolokat. Persze mennek itt vérre menő viták melyiknek jobb a menüje, a kontrollere, melyik "erősebb" szebb,szagosabb. stb... De a lényeg akkor is a játék. És ha egy játék jó, akkor mindegy melyiken játszik vele az ember. Viszont ha nincsenek exkuzívok, akkor nincs min "versenyezni". Persze egy kicsit sántít a párhuzam, de kb. olyan lenne mint az Android. Erölködnek a gyártók, de igazából szinte mindegy melyiket veszi az ember, nem nagyon van mivel versenyezni. Maximum teljesítményben meg árban. De egy játékkonzolnál, multiplatform címek mellett ennek se lenne sok értelme. Úgyis a "leggyengébbre" méreteznék a játékokat, senki se venné a fáradtságot hogy ha az egyik gyorsabb, azon szebb legyen... Ezen nem lehetne versenyezni. Lehetne még a szolgáltatásokon, de ez mégis csak a játékról szól, azzal se nagyon lehet. Tegyél egymás mellé egy X1-et, és egy PS4-et, és olyan játékokat amik mindkettőn megvannak. Tök mindegy melyiken játszol velük. Mi lenne az IGAZÁN VALÓDI érv az egyik vagy másik mellett? Amúgy meg most sem dúskálnak a konzolok az exkuzívokban, de szerintem ha még ez sem lenne, az a konzolok halála lenne. Ezért kár konzolt venni. Akkor ott a PC. De persze ez is csak egy vélemény.
28.
28.
PS4jacksony
#25: "Ha minden jönne mindenre" mond mi értelme lenne konzolt tartani ?
A konzolokat tudtommal a jó kis exklúzív címek adják el.
De mi maradt már ? ? ? A a pár játék ?

Nem véletlenül feszegették maguk a fejlesztők is,hogy a konzol előbb utóbb megszűnik...Hát ezért mert minden jön mindenre..

Ráadásul pc-én ingyen ki tudod próbálni a játékokat és utána eldöntöd,hogy megveszed-e?

Konzolon meg kiköhögsz 17.000-ft-ot és kapsz egy 9 mb os steam fájlt :)

A multi címek a legszebbek pc-én az tuti-De.... !!!!

SONY játékok amik csak Playstationra jönnek verhetetlenek !

TOKODBOY-NAK ebben igaza van :)
27.
27.
Tokodboy
#19
Tanulj meg olvasni. Nem azt irtam hogy pc miatt csunya hanem a multiplatform miatt. Az viszont szanalmas hogy PS4en low alatt van a grafika mert minim highon kellene lennie, igy viszont latszik hogy szartak bele 60 fps ide vagy oda. Az mgsek etalonok voltak. Ha csa psre keszult volna sokkal szebb lenne meg a pcs ultra valtozatnal is. Az meg kesz rohej hogy a PS3as verzio olyan fureszfogas mint egy ps1es jatek. Ez pedig beleszaras.
26.
26.
KopyAti
Azért a The Last Of Us: Remastered 18. helye, ennyi idő után is elismerésre méltó!
25.
25.
Thor Vath
#23: Ezzel a kijelentésemmel most dühödt megkövezésnek teszem ki magam, de a platform-exkluzívítást én csak egy bosszantó marketingfogásnak élem meg, amivel a szórakoztatóelektronikai cégek kényszeríteni akarnak, hogy az ő terméküket is vegyem meg. Számomra ez olyan, mintha vennék egy Sony bluray lejátszót, de azon az új Star Wars filmet például nem nézhetném meg, mert az csak a Toshiba lejátszóra jön ki. Az Avatarhoz viszont egy JVC-t kell vennem. Ez egy marhaság. Versenyezzenek a minőséggel, az árral, vagy mittudoménmivel, de hagyjuk már ezt az exluzívitást. Legyen mindenre minden, ne bonyolítsuk az életet.
23.
23.
PS4jacksony
#13: Lehet,hogy az "elkurvult"szó kicsit erős volt.De felháborít,hogy ezzel a játékkal is egyre értelmentlebbé tették a konzolválasztást.
Régen ami csak konzolra jött,azon is maradt.....
És kit érdekel,hogy szebb pc-én???
Nem vagyok grafikabuzi.A Metal gear mindíg ....minden egyes része csoda volt számomra...
És most persze az egész szakma tapsol mert parádés lett az új Metal Gear...
Ami konzolon született ,azon is kellett volna "meghalnia"
Én büszke vagyok rà,hogy ha valaki megkérdezi mondj egy kihagyhatatlan játékot pc-re ami kötelező a halál előtt...Akkor ez a konzolos játék a top 3 ban benne lesz.....

Sajnos fordítva nem tudnék példát mondani.Na jó a Witcher de az egészen más kategória.

A Metal Gear az több mint egy videojáték akinek megvolt az összes rész tudja miről beszélek......
A MGS 4 is fantasztikus volt minden egyes másodpercét élveztem és a végjátékban amikor felcsendült a dal a naplementében és megjelent a régi energiacsík...Ott aztán leírhatatlan érzés fogott el ...Egy szempillantás alatt az elmúlt évtized összes élménye lepörgött előttem.

A játék üzenete,hogy Kojima mennyire szereti azt amit megteremtett...Igen átjött megértettem.....
Ilyen élményeket fatelkatonák aligha élhetnek át...
Ha szebb ha nem ,én elsőre ps4 en tolom ki fantasztikus eddig minden perc...
De akinek nem voltak meg az előző részek,vétek nekiesni.Főleg olyanok akik Battlefield meg ilyeneket nyomnak 0-24 ben
22.
22.
PS4jacksony
#21: Nem fogod megbánni :) !!!!
21.
21.
RangerFox
Ez a kibaszott MGS5 rávett hogy végigjátszam az egész sorozatot, pedig világéletemben utáltam az MGS-t...
18.
18.
Tokodboy
Foleg hogy ps3 is ugyanazt a reszletessegu geometriat hasznalja csak a texturak es az elsimitad van visszabutitva na meg a felbontas.
17.
17.
Tokodboy
Pontosan azert kurvult el mert egy belepo szintu pcn core i3 es gtx750n szebb mint PS4en. Ha csak konzolra keszult volna sokkal szenb konzolokon mint jelenlegi allapotaban. Erisen erezheto rajta a multiplatformitas.
11.
11.
azureknight0715
#6
Kb énis ennyit akartam hozzáfűzni a 2- es kommentelőnek, köszi hogy megkíméltél hogy hosszasan leírjam róla a véleményem!
4.
4.
#3: Olyan a Minecraft náluk, mint a hazai listánkon a World of Warcraft volt mindig a feltöltőkártyák miatt :) Amúgy tényleg röhej, hogy ennyit eladnak belőle...
3.
3.
zsocc-nrg
Röhej hogy a Minecraft ennyire népszerű, minden héten benne van valahol a top10-be, olyan játékokat utasított megint maga mögé mint a Dying Light, Batman AK, a Witcher 3-ról nem is beszélve ami furcsa módon még a listába sincs. Azért felmerül bennem a kérdés hogy az eladások alapján nem kéne már rég mindenkinek meglennie? Engem azért ez kicsit bosszant mert idővel minden jó játék kikerül a listáról de a Minecraft az bezzeg töretlenül ott trónol az élbolyba...
2.
2.
PS4jacksony
Egy szó mint 100 a pc-és tábor örülhet,ogy egy ilyen mestermű tiszteletét teszi ezen a platformon is.

Mindig is konzolon jelent meg (Leszámítva pár régebbi pc átirat )
Szerintem konzolon is kellett volna befejeződnie az egész sorozatnak...Így lett volna szép.
De hát elkurvult ez is :) De attól még számomra minden idők legértelmesebb játéka !!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...