Brit toplista: élen nyitott a Metal Gear Solid V

Múlt héten két nagyobb megjelenés is akadt, amelyek közül mindkettő könnyedén szerezte meg a dobogó első két fokát. A győztes végül, de megérdemelten a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain lett, mögötte a Mad Maxszel.

Kiváló rajtot vett Hideo Kojima minden bizonnyal utolsó Metal Gear Solid-játéka, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ugyan ez a remek első hét sem volt elegendő arra, hogy az idei esztendő legjobb nyitóhetét produkáló The Witcher 3: Wild Huntot vagy akár a Batman: Arkham Knightot megszorongassa, azért ebben az összesítésben a dobogó legfelső fokát sikerült megcsípnie a Konami játékának.

További érdekesség, hogy a rajongók többsége PlayStation 4-re vette meg a játékot, az eladott példányok 72 százalékát ugyanis a Sony gépe adta. Xbox One-ra 22 százalékuk vette meg a lopakodós alkotások királyát, míg a PS3 3 százalékkal, az Xbox 360 pedig 2 százalékkal járult hozzá a sikerhez.

Ahhoz a sikerhez, ami viszont elég volt ahhoz, hogy a szigetországi eladási lista élén nyisson a Metal Gear Solid V, ami ezzel a szintén múlt héten bemutatott Mad Maxet és a múlt héten még éllovas Gears of War: Ultimate Editiont előzte meg. Az egy héttel ezelőtt még ezüstérmes Until Dawn ezúttal csak a negyedik helyig jutott, míg a Disney Infinity 3.0 csak az ötödik helyre volt jó.

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
2. Mad Max
3. Gears of War: Ultimate Edition
4. Until Dawn
5. Disney Infinity 3.0
6. Grand Theft Auto V
7. LEGO Jurassic World
8. Minecraft: PlayStation Edition
9. Minecraft: Xbox Edition
10. Batman: Arkham Knight
11. Madden NFL 16
12. Battlefield Hardline
13. Dying Light
14. Project Cars
15. FIFA 15
16. Call of Duty: Advanced Warfare
17. Dishonored: Definitive Edition
18. The Last of Us: Remastered
19. LittleBigPlanet 3
20. Destiny

37 komment - szólj hozzá!