Brit toplista: élen nyitott a Metal Gear Solid V

Múlt héten két nagyobb megjelenés is akadt, amelyek közül mindkettő könnyedén szerezte meg a dobogó első két fokát. A győztes végül, de megérdemelten a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain lett, mögötte a Mad Maxszel.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#36
#35: Majd te is :D
#34
#32: Azt mi még nem fogjuk megélni :D
#33
Hát ez max a kénzi konzolokra igaz.
#30
A konzolokat a könnyen kezelhetőségük adja el (már a PC-vel, mint játékplatformmal szemben), meg az, hogy legalább öt évig tutira le van róla a gond, nem kell fejlesztgetni, meg állítgatni - én legalábbis ezért játszom konzolon.
Tény, hogy a filmes párhuzam kicsit sántít, mert a filmet nem kell különböző hardverekre optimalizálni, belátom. Csak zavar, hogy kéne egy PS3-at vegyek ahhoz, hogy láthassam a Metal Gear Solid 4-et például, ez kitolás :) Ne javasoljátok a PC-t, mint alternatívát, mert az nálam kb a tetrist viszi el és nem is akarom buherálni, nem érdekel :) Ezért lenne vásárlóbarát a "minden mindenen". De hát így jártam.
#29
#25: Nem mondom hogy nincs igazság abban amit mondasz, de szerintem meg valójában ezek az exkuzív címek azok amik megkülönböztetik a konzolokat. Persze mennek itt vérre menő viták melyiknek jobb a menüje, a kontrollere, melyik "erősebb" szebb,szagosabb. stb... De a lényeg akkor is a játék. És ha egy játék jó, akkor mindegy melyiken játszik vele az ember. Viszont ha nincsenek exkuzívok, akkor nincs min "versenyezni". Persze egy kicsit sántít a párhuzam, de kb. olyan lenne mint az Android. Erölködnek a gyártók, de igazából szinte mindegy melyiket veszi az ember, nem nagyon van mivel versenyezni. Maximum teljesítményben meg árban. De egy játékkonzolnál, multiplatform címek mellett ennek se lenne sok értelme. Úgyis a "leggyengébbre" méreteznék a játékokat, senki se venné a fáradtságot hogy ha az egyik gyorsabb, azon szebb legyen... Ezen nem lehetne versenyezni. Lehetne még a szolgáltatásokon, de ez mégis csak a játékról szól, azzal se nagyon lehet. Tegyél egymás mellé egy X1-et, és egy PS4-et, és olyan játékokat amik mindkettőn megvannak. Tök mindegy melyiken játszol velük. Mi lenne az IGAZÁN VALÓDI érv az egyik vagy másik mellett? Amúgy meg most sem dúskálnak a konzolok az exkuzívokban, de szerintem ha még ez sem lenne, az a konzolok halála lenne. Ezért kár konzolt venni. Akkor ott a PC. De persze ez is csak egy vélemény.
#28
#25: "Ha minden jönne mindenre" mond mi értelme lenne konzolt tartani ?
A konzolokat tudtommal a jó kis exklúzív címek adják el.
De mi maradt már ? ? ? A a pár játék ?

Nem véletlenül feszegették maguk a fejlesztők is,hogy a konzol előbb utóbb megszűnik...Hát ezért mert minden jön mindenre..

Ráadásul pc-én ingyen ki tudod próbálni a játékokat és utána eldöntöd,hogy megveszed-e?

Konzolon meg kiköhögsz 17.000-ft-ot és kapsz egy 9 mb os steam fájlt :)

A multi címek a legszebbek pc-én az tuti-De.... !!!!

SONY játékok amik csak Playstationra jönnek verhetetlenek !

TOKODBOY-NAK ebben igaza van :)
#27
#19
Tanulj meg olvasni. Nem azt irtam hogy pc miatt csunya hanem a multiplatform miatt. Az viszont szanalmas hogy PS4en low alatt van a grafika mert minim highon kellene lennie, igy viszont latszik hogy szartak bele 60 fps ide vagy oda. Az mgsek etalonok voltak. Ha csa psre keszult volna sokkal szebb lenne meg a pcs ultra valtozatnal is. Az meg kesz rohej hogy a PS3as verzio olyan fureszfogas mint egy ps1es jatek. Ez pedig beleszaras.
#26
Azért a The Last Of Us: Remastered 18. helye, ennyi idő után is elismerésre méltó!
#25
#23: Ezzel a kijelentésemmel most dühödt megkövezésnek teszem ki magam, de a platform-exkluzívítást én csak egy bosszantó marketingfogásnak élem meg, amivel a szórakoztatóelektronikai cégek kényszeríteni akarnak, hogy az ő terméküket is vegyem meg. Számomra ez olyan, mintha vennék egy Sony bluray lejátszót, de azon az új Star Wars filmet például nem nézhetném meg, mert az csak a Toshiba lejátszóra jön ki. Az Avatarhoz viszont egy JVC-t kell vennem. Ez egy marhaság. Versenyezzenek a minőséggel, az árral, vagy mittudoménmivel, de hagyjuk már ezt az exluzívitást. Legyen mindenre minden, ne bonyolítsuk az életet.
#23
#13: Lehet,hogy az "elkurvult"szó kicsit erős volt.De felháborít,hogy ezzel a játékkal is egyre értelmentlebbé tették a konzolválasztást.
Régen ami csak konzolra jött,azon is maradt.....
És kit érdekel,hogy szebb pc-én???
Nem vagyok grafikabuzi.A Metal gear mindíg ....minden egyes része csoda volt számomra...
És most persze az egész szakma tapsol mert parádés lett az új Metal Gear...
Ami konzolon született ,azon is kellett volna "meghalnia"
Én büszke vagyok rà,hogy ha valaki megkérdezi mondj egy kihagyhatatlan játékot pc-re ami kötelező a halál előtt...Akkor ez a konzolos játék a top 3 ban benne lesz.....

Sajnos fordítva nem tudnék példát mondani.Na jó a Witcher de az egészen más kategória.

A Metal Gear az több mint egy videojáték akinek megvolt az összes rész tudja miről beszélek......
A MGS 4 is fantasztikus volt minden egyes másodpercét élveztem és a végjátékban amikor felcsendült a dal a naplementében és megjelent a régi energiacsík...Ott aztán leírhatatlan érzés fogott el ...Egy szempillantás alatt az elmúlt évtized összes élménye lepörgött előttem.

A játék üzenete,hogy Kojima mennyire szereti azt amit megteremtett...Igen átjött megértettem.....
Ilyen élményeket fatelkatonák aligha élhetnek át...
Ha szebb ha nem ,én elsőre ps4 en tolom ki fantasztikus eddig minden perc...
De akinek nem voltak meg az előző részek,vétek nekiesni.Főleg olyanok akik Battlefield meg ilyeneket nyomnak 0-24 ben
#22
#21: Nem fogod megbánni :) !!!!
#21
Ez a kibaszott MGS5 rávett hogy végigjátszam az egész sorozatot, pedig világéletemben utáltam az MGS-t...
#20
#6: Kettőnk közül ki a tretardált az a megnyilvánulásodból fényesen kiderül egy primitív kötekedő alak.

Még csak vitázni sem vagyok hajlandó ilyenekkel.
További szép estét :)
#18
Foleg hogy ps3 is ugyanazt a reszletessegu geometriat hasznalja csak a texturak es az elsimitad van visszabutitva na meg a felbontas.