Pert nyert a Bungie ellen a Halo zeneszerzője

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Ráadásul nem először. Marty O'Donnellnek két peres ügye is volt a Halo-sorozatot és a Destinyt jegyző Bungie-val szemben, a második kapcsán ráadásul azt is megtudtuk, miért rúgták ki a zeneszerzőt a cégtől.

Ugye emlékeztek még? Marty O'Donnelt tavaly áprilisban rúgták ki a Bungie-tól, és rengeteg kérdőjel volt a sztori körül, amire csak ráerősített az ellentmondásos kommunikáció is: míg a fejlesztőcsapat szerint barátként váltak meg a Halo és a Destiny zeneszerzőjétől, addig az másként látta a helyzetet, két peres ügye is volt a srácokkal.

Az egyik pert Harold Ryan, a Bungie vezérigazgatójának a nyakába akasztotta, méghozzá azért, mert szerinte nem fizették ki teljesen a kirúgása előtt - az ügy tavaly nyáron zárult le, 95 ezer dollár ütötte a markát. A másik perben pedig konkrétan a Bungie-val került szembe, amiért az arra kényszerítette, hogy mondjon le a részvényeiről és a csapat nyereségéből való részesedéséről. A bíróság itt is neki adott igazat, következésképpen első körben több mint 140 ezer dollárt fizet neki a Bungie, és több mint 190 ezer részvényt kap majd vissza.

Ami viszont még érdekesebb, hogy az ügy kapcsán azt is megtudtuk, miért mérgesedett el a viszony a két fél között.

Eszerint O'Donnell annak idején, mikor a Bungie tíz évre aláírt az Activisionnel a Destiny miatt, azt a feladatot kapta, hogy egy olyan alkotást tegyen le az asztalra, ami az elkövetkező évtizedben teljes egészében kiszolgálja majd a címet. Ennek a végeredménye lett a Music of the Spheres című, nyolcrészesre szabdalt mű, amit Paul McCartney segítségével készített a mester, és amit egyébként a karrierje csúcspontjaként tart számon.

O'Donnell akkor kapta fel a vizet, mikor a Destiny 2013-as E3-ra szánt előzeteséből az Activision az utolsó pillanatban kivágta a munkáját, és a saját zenéjét erőltette bele. Ezzel szerinte - és kezdetben egyetértett vele a Bungie - a kiadó túllépte a hatáskörét, az pedig még inkább idegesítette, hogy látszólag sem az Activision, sem a Bungie nem hajlott arra, hogy megvalósuljon az álma, és a Music of the Spheres önálló formában is megjelenjen.

O'Donnell minderre úgy reagált, hogy az E3-as bemutató alatt arról tweetelt, hogy ez "a zene nem is a Bungie-é", és állítólag megszakította a sajtótájékoztatókat, illetve megfenyegette a munkatársait, hogy fel ne merjék tölteni az internetre az Activision zenéjével aláfestett előzetest. O'Donnell úgy vélte, a Bungie-nál megváltozott valami az Activision-szerződés óta, a fejlesztőcsapat vezetősége azonban ekkor már nem igazán mozgott egy platformon vele: károsnak ítélték a tevékenységét, az alkalmazottak értékelésekor leosztályozták, és bár eleinte csak egy hosszabb pihenőre küldték, a visszatérte után (és a munkatársai panaszai miatt) kirúgták, és megfosztották a részvényeitől is.

6.
6.
kopic
Inkább térjen már ismét vissza a Halo frencsájzhoz zenét komponálni !:S
5.
5.
Cipo3
Egy zene ami jó egy játékban nem biztos, hogy jó egy trailerben. Ha ez a csóka tényleg úgy viselkedett ahogy itt le van írva én is kirúgtam volna legalábbis erős büntetésben részesül. Nem az Ő bevétele veszik ha a trailer nem jó hanem a kiadóé.

Mindemellett örülök, hogy nyert.
3.
3.
kamgecam
#1: Az ő zenéje került a Destiny-be és valóban zseniális zeneszerző de ettől még nem biztos hogy tökéletes...
Biztos a Bungie is hibás de azért kettőn áll a vásár,és akárki akármit mond a Destiny-t lehet gyűlölni meg szeretni,(az tuti hogy a legjobb és legmélyebb játékmenettel rendelkező fps a piacon toronymagasan)igazából ez az új Halo,és hatalmas rajongó tábora van,ráadásul hardcore játékosok.
Én is sokat játszottam vele azért hagytam abba egy időre mert rohadt időigényes,de sosem volt olyan jó összetartó online társaságom mint a Destiny közössége.Ők szinte egy "család".Nagyon sok értékes embert megismerhetem.
2.
2.
kamgecam
https://www.youtube.com/watch?v=6AXUiCMpRY8
4:20 kezdődik a zene.
1.
1.
Azadojat
Zseniális zeneszerző, és nem csodálom, hogy úgy felkapta a vizet. Örülök, hogy végül neki adtak igazat. Nekem is szúrja a szemem a Bungie munkája mióta az Activisonnel frigyre léptek. Bár azt nem tudom, hogy végül az ő zenéje került-e a Destinybe vagy sem (csak kb. 3-4 órát játszottam vele, valahogy nem fogott meg), Én a Halo muzsikájáért örökre hálás leszek neki. Örülnék ha végül a 343 industriesnál kötne ki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...