Az összes konzolos fejlesztését dobta a Konami?

Lapértesülések szerint a Konami tényleg befejezi az AAA-s videojátékok fejlesztését, a Pro Evolution Soccer-sorozatot kivéve. Ráadásul a Fox Engine-ért felelős direktor is elhagyta a céget - durva pletykák ezek.

Névtelen forrásokra hivatkozva a francia GameBlog azt írja, hogy a Konami állítólag az összes nagygépes fejlesztését lelőtte, a jövőben - a Pro Evolution Socceren kívül - nem kapunk több AAA-kategóriás játékot a kiadótól.

A cég már régóta fontolgatta a lépést, májusban a vezérigazgató, Hideki Hayakawa egy interjúban elhintette, hogy a kiadó a jövőben még inkább a mobilokra koncentrálna, és hogy ezek az eszközök jelentik majd számára az elsődleges platformot. Úgy látszik, nem beszélt a levegőbe.

Ez annyit tesz, hogy nem lesz több komolyabb Metal Gear- és Silent Hill-játék.

Ugyancsak a GameBlog szellőztette meg, hogy távozott a Konamitól a Fox Engine-ért felelős kulcsfigura, Julien Merceron is. Ez a motor dolgozik a Metal Gear Solid 5 és a PES alatt is. Az Eurogamer is utánajárt a dolognak, és megerősítette Merceron távozását. Döntésében talán közrejátszik az is, hogy elképesztő körülmények között dolgoztat a Konami.

Hivatalos válasz még nem érkezett a kiadótól.

41 komment - szólj hozzá!