Tényleg hibrid lehet a Nintendo új konzolja

A Wall Street Journal informátorai is megerősítették, hogy hibrid lehet a Nintendo új konzolja, az NX. Ez azt jelenti, hogy a gép egyesítené a nappaliba szánt és a hordozható masinák előnyeit.

Új infók érkeztek a Nintendo következő konzoljáról, amit egyelőre csak NX kódnéven emleget a cég. A Wall Street Journal értesülései szerint a kiotóiak már elkezdték teríteni a gép fejlesztői csomagját, ami azt jelenti, hogy a korábbi terveknek megfelelően jövőre tényleg bemutatnák az új üdvöskét - erre akár az év elején is sor kerülhet.

Habár az NX-ről a Nintendo egyelőre nem hajlandó részletekkel szolgálni, a Wall Street Journal azokat a pletykákat is megerősítette a forrásai révén, amelyek szerint az új konzol valójában egy hibrid lesz: alapjáraton asztali gépről lenne szó, viszont tartozik hozzá egy hordozható egység is, ami az irányító/kézikonzol szerepét töltheti be.

A lap szerint egyébként a Nintendo egy, az iparágat vezető chipgyártótól rendelné az NX lapkáit: ha erre ráhúzzuk, hogy a konzolpiacon most az AMD dominál, akkor a korábbi híreknek megfelelően valóban ez a cég lehet a Nintendo beszállítója.

37 komment - szólj hozzá!