SW: Battlefront - 13 millió példánnyal számol az EA

  • Írta: Shifty
  • 2015. október 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Az EA egy tegnapi, befektetőknek tartott konferencián jelentette be, hogy módosították a Star Wars: Battlefront várható eladásairól szóló előrejelzésüket, így most már közel 13 millió eladott darabbal számolnak.

Májusban Peter Moore még arról számolt be, hogy reményeik szerint olyan 9-10 millió eladott példányra lesz képes a Star Wars: Battlefront, de nyilván az Electronic Artsnál is látták, hogy 9,5 millióan próbálták ki a játék nyílt bétáját, amivel a kiadó történetének legsikeresebb bétatesztje lett a hetekkel ezelőtti próbakör.

Éppen ezért a cég CFO-ja, Blake Jorgensen egy tegnapi, befektetőknek tartott beszámolón megerősítette, hogy módosították az eladások előrejelzését, így most azt remélik, hogy az aktuális pénzügyi esztendő végéig 13 millió darabot sikerül eladni a játékból.


A decemberi Star Wars: Az ébredő Erő premiere miatt amúgy is mindenki Star Wars-lázban ég, ráadásul a játékban elérhető hősök is sokak számára kecsegtetőnek bizonyulhatnak

A Star Wars: Battlefront november 17-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

39.
39.
delphijos
#18: Én is be vagyok sózva a filmre, 18.-án megyek, de erre a játékra ennyi pénzt a beta alapján én sem adok.

Amúgy meg persze értem hogy bele akartak tenni "híres" szereplőket is, de itt inkább nekem hülyén jön le hogy pl. Darth Vader rohangál egy csata kellős közepén....
38.
38.
amperovszki
egy próbát megér.... majd ha lesznek tört szerverek :DD
37.
37.
bitbandita
#26: Szerintem ez így nem igaz, sőt. Az biztos, hogy baromi sikeres lesz, meg rahedli pénzt fog hozni, de már most, előre garantálom neked, hogy legyen akármekkora truváj a film, lesz egy vaskos réteg aki utálni fogja és halálra fogja fikázni. Ez a kultfilmek átka, hogy nagyon sokan felülnek az érzelmi hullámvasútra, és baromi nagy elvárásokkal lesznek, többszörös orgazmusokat képzelnek el, és amikor nem kapják meg csalódnak, utána frusztráltak lesznek. Ezek az emberek akármit is tegyenek eléjük csalódnak, ha a Birodalom Visszavág lenne az új rész, azzal is így lenne. Mert vagy nem tudják ők se, hogy pontosan mit akarnak, csak annyit, hogy katarzist, a notórius fikázó rajongók másik része meg azért fog csalódni, mert pontosan tudják, hogy mit akarnak látni, de nyilván nem az és nem olyan lesz, mert nem ők írták, rendezték. Szóval ez a garantált jó kritika baromira nincs biztosítva, sőt. Egy kultfilmnél inkább a garantált fikázást tartom valószínűbb forgatókönyvnek, viszont az is biztos, hogy megbukni nem fog. Nem tud.
36.
36.
Norbiii
#31: Tudod, hogy én amúgy is várom, mert imádom a Star Wars-t, de a régi szereplők miatt triplán jobban várom, nekem ez egy nagyon jó érzés lesz! :)
35.
35.
10 millió játékos játszott egy ingyenes bétával három napig, ami egyébként nagyjából ennyi tartalommal is rendelkezett, mert egy hét múlva 1 millió sem lett volna online, starwars ide, vagy oda...
Ebből leszűrték, hogy 13 millát el fognak adni ? Nem igazán értem, engem a béta alatt senki nem kérdezett, hogy meg fogom-e venni. Hát el kell keserítenem őket: NEM !

Ennyiért legalábbis nem, ez pofátlan lehúzás ! De sok szerencsét nekik...
33.
33.
PaprikaJancsi
...és még 13 millió season pass-ál :D
32.
32.
Futu-Retro
Én csak ettől a nagyobb, durvább halálcsillagtól félek. Ha ez a film is a halálcsillag felrobbantásáról fog szólni, akkor kicsit kiábrándító lesz számomra. Remélem, hogy nem így lesz.
31.
31.
DON GONDOCS
Én vagyok az egyetlen aki nem örül hogy a régi szereplők jelentős szerepet kapnak a filmben? Jó persze ott volt obi meg yoda mint a trilógiában de csak annyit szerepeltek amennyi szükséges és akkor még itt van han csuvi oké a legjobb páross volt a filmben tény, de biztos belehetne hozni új szerethető karaktereket is. A játék meg tuti siker lesz minden gyengesége ellenére is pedig pont az ellenkezőjének kéne történjen.
30.
30.
Norbiii
#23: Nekem December 23. :) Én nem szoktam moziba járni, életemben egyszer voltam, de most úgy döntöttem, hogy erre a filmre veszek jegyet.
29.
29.
mestermagyar
#27: Ez nem látnokság, ez olyan mint a game of thrones: Úgyis tudod hogy akármennyire jónak indul valami, vagy akármennyire megváltozott egy szereplő, az utolsó pillanatban úgyis lefejezéssel ér véget az egész hogy összedőljön benned ez a tévhit.

Se az AC, se a COD, se az NFS nem változott, miért pont a nemrég COD-osított battlefield spinoffja lenne kivétel plusz a film?

Ami régi szereplőket vonultat fel, az nagyrészt átszokott menni ebbe a vicctelen viccelődésbe és féltréfás akciózásba. Az új filmek vicces négerei a régi filmek öreg szereplői.
28.
28.
gomba56
#27: Az vagyok látnok :-) Inkább tippelem, mert manapság sok a gagyi szemét...
27.
27.
Spectrum
#26: Nicsak, még egy látnok. :-)
26.
26.
gomba56
#24: Az igények lejjebb az árak feljebb mennek. A sok fan meg kiad a semmiért pénzt. Ez gáz. A film is csak azért fog jó kritikákat kapni, mert lesznek benne régi szereplők, meg egy jó ideje nem volt folytatás csak előzmény. Majd mindenki az egekbe magasztalja mert a rendező J.J Abrams.
25.
25.
Arsenal4ever
Miért nem lesz benne normális szingle player??? Hááát ki a tosz akar többi idiótától függeni a játékban? Megvettem volna de így engem húzzanak ki a 13 millából a kocsogok:D
24.
24.
mestermagyar
#19: Az a helyzet hogy a Star wars név az mindent visz a hátán, és lassan 10 éve nem tudtak pénzt szerezni a névből. Eddig 20. századi módszerrel álltak hozzá, most már a 21. századi kisajtolós módszer jön. Nem elég nekik 2000ft a moziban ezért és egy spinoffért, nem elég hogy eladnak pár legot és figurát, nekik KELL egy COD a star warshoz mert ők pénzt szeretnének látni. Gondolj bele a film és a játék költségvetésébe, és hogy a játék mennyivel fontosabb hogy jól fogyjon mint a mozi. 1 milla ember 120-at kikölt személyenként a címért, és az már olyan mintha a moziban 12 millió embernek vetítették volna le. Egy nagy kiadó jó grafikával meg úgy sarcol meg mint most az EA. Még csak külön sztorit sem kell már gyártani, és ha kell is, a játékosok tizedannyival is beérik, és még csak akkora felháborodás sem lesz ha nem epic, mintha egy mozit készítettek volna alá.

Egy közepes star wars rajongó elkölti az egész fizetését ebben a negyedévben. 120 ojrós játék most, 10-20 ojrós film karácsonykor, 50 ojrós star wars lego a gyereknek karácsonyra. Abban biztosak lehetünk, hogy félmillió rajonóról fejenként 65ezer forintot le fog gombolni a disney.
23.
23.
Spectrum
Én is lázban égek a film miatt. 19-re van jegyem.
22.
22.
razipapi
#19: Én és sokan mások is körülöttem "lázban" égnek miatta sőőt mind ott leszünk a Westendben 0:20 kor mikor nyomják a premiert, de egyikőnk sem fogja megvenni az ultimatet 33 ezerért x1 re. Eleve nem értem ha rajtam múlna legyen akármekkora cím 5000 Ft nál többért nem adnám... Úgy érzem ,hogy nincs arányban egy játék ára azzal az idővel ameddig szórakoztató.. Lehetséges ,hogy hülyén fogalmaztam de szerintem értitek :D
19.
19.
gomba56
De most komolyan. Hogy lehet ennyire egy filmtől lázban égni? Szeretem az SW filmeket, meg játékokat de ezért nem rohanok a moziba decemberben, hogy megnézzem a filmet és nem fogok 60 eurót kidobni az ablakon mert SW láz lesz :)
18.
18.
Norbiii
"A decemberi Star Wars: Az ébredő Erő premiere miatt amúgy is mindenki Star Wars-lázban ég, ráadásul a játékban elérhető hősök is sokak számára kecsegtetőnek bizonyulhatnak"

Erről van szó, lázban égek a film miatt, a régi szereplők visszatérése külön öröm, az egész fantasztikus, és még itt ez a játék is, a bökkenő, hogy nem fogok tudni vele játszani! xd De, hogy Hanék benne lesznek, ez egészen fantasztikus.
16.
16.
Spectrum
#15: Ezt az új NFS-es hírhez szántam. :-D
15.
15.
Spectrum
Azért érdekes hónap lesz rengeteg nagy címmel, de új CoD, SW és Fallout mellett nem hiszem, hogy teljes áron milliós tételben labdába lehet rúgni.
14.
14.
mestermagyar
#11: 120 ojró az 40+ezer, ne áltasd magad hogy megúszod egy low-budget telefon áráért. :)
13.
13.
mestermagyar
#9: Elhiszem. Nem kétlem hogy élvezni lehet játékot.

Az alap 60 ojróért most utánnanéztem, és 12 map lesz elérhető a játékban. Reménykedj hogy mindegyik teljesértékű és hogy nem csak mapekből lesz sok. Az EA az egy megbízhatatlan sorsgép, épp hogy milyen kedve tartja, ez a játék tartalmat kap, a következő már nem.

Az NFS-ben biztos lehetsz hogy érdektelenségbe fog fulladni még az SW battlefront mellett is, nyugodtan veheted ezt, bár én egyiket se venném. Most így belegondolva 60ojró=20 ezer forint?! Soha nem költöttem annyit játékra DLC-sthol összesen. Jó ég ki szívja le a pénztárcáját ilyenekkel? A bad company 2 deluxe anno extra DLC-vel volt 9-10ezer forint plusz még a vietnam 5-6, és az már a bc2 hardline-ja volt.
12.
12.
akifourteen
Persze csak azt hiszik mert a betat ennyien kiprobaltak mar mindenki fut megvenni.
Szerintem meg pont az nincs benne amiert en megvennem de ezt mar sokan leirtak elottem.
11.
11.
Spectrum
#10: Lesz több pálya, de a season pass részeként. Ne áltasd magad. Platformtól függően nagyjából 20-30 rugót ki kell majd pengetni a teljes élményért.

Én inkább ráfüggök a Fallout 4-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...