Megvette a Candy Crush Saga alkotóit az Activision

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 3.
  • Biznisz
Link másolása
A cég bejelentette, hogy megvette a King Digital Entertainmentet, amely olyan játékokat készített eddig, mint a Candy Crush Saga és a Bubble Witch Saga. Az akvizíció azért is érdekes, mert a vételár 5,9 milliárd dollár.

Minden jel szerint az Activision-Blizzard egy nagyobb szeletet szeretne kihasítani a mobiljátékok piacából, így az egyik legnagyobb bevételt hozó mobilos stúdiót, a King Digital Entertainmentet vásárolja fel 5,9 milliárd dollárért. A 2003-ban alakult csapat nevéhez két olyan alkotás is fűződik (Candy Crush Saga és Candy Crush Soda Saga), amely az Egyesült Államok öt legjövedelmezőbb mobiljátékának listáján foglal helyet.

Bár az akvizíciót még jóvá kell hagyniuk a stúdió részvényeseinek és az ír kormánynak is, az üzlet várhatóan még 2016 tavaszára befejeződik. Így az Activision-Blizzard égisze alá tartozó játékok havonta félmilliárd felhasználót fognak felvonultatni világszerte.

Tavaly a King Digital Entertainment három alkotása is rajta volt az iTunes és a Google Play tíz legtöbb bevételt hozó játékainak listáján, a stúdió így 2,1 milliárd dollár bevételt ért el 2014-ben, a címek havonta 533 millió felhasználót vonzanak. Magyarul igazi pénzverdét vettek Bobby Kotickék.

Az Activision-Blizzard arra számít, hogy az előfizetési, a free-to-play és a mikrotranzakciós modellek támogatása tovább erősíti a cég pozícióját. A King továbbra is függetlenül működhet Riccardo Zacconi vezérigazgató dirigálása alatt.

Az eset nagyon hasonlít a PopCap felvásárlására, az EA 2011-ben 750 millió dollárt fizetett a Plants vs. Zombies fejlesztőjéért.

7.
7.
Gykrizsi
#3: Miért lenne hülye, szerintem már rég visszahozta az árát, nézd meg, minden héten top10-ben van a játék, és az csak a konzolos dobozos verzió, el sem tudom képzelni, mennyit hozhat a letöltős verzió.
6.
6.
kopic
Bobby Kotick For President !
5.
5.
PaprikaJancsi
Még nagyobb lehúzás lesz :D
4.
4.
DON GONDOCS
https://www.youtube.com/watch?v=iIscx7fP3lY
No comment
3.
3.
McDuff
és én még azt hittem a Microsoftnál nincs hülyébb amikor megvették a Minecraft-t 2,5 milliárdért. tévedtem.
cseppet sem tudom őket sajnálni, 3 év múlva fogja visszahozni az árát, hol lesznek ezek a játékok már 3 év múlva? sehol. mással meg nem nagyon tudnak érvényesülni, ahogy olvastam máshol, még mindig a bevételek 2/3-t a Candy Crush adja. olyanok lesznek mint a Rovio. De arra jó volt hogy az Activision betörjön vele a CoD-n kívül a mobil piacra, majd jól hazavágja a saját modelljével, abból kiindulva mekkora egy suttyó pénzéhes kiadó (tony hawk ugye,nem is kell messzire menni)
2.
2.
Ooorky
Plants vs. Zombies egy valódi játék, de a Candy Crush nevű förmedvény...

https://www.youtube.com/watch?v=KYRcAKYYEG4
1.
1.
mestermagyar
Büszkén kijelenthetjük mostantól hogy az Activision az ipar candy crush-a, az EA meg a plants vs zombies-a.

Ez rettenetes magas ár egy csapatért ami tulajdonképpen kikényszerítette a bevételét. 2 rongyos szart raktak le eddig amik a f2p állatság netovábbjai.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...