PlayStation VR - nem elég neki a PS4

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 3.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, ha nem is pontosan, de megválaszolta a Sony az egyik legfontosabb kérdést a PlayStation VR-ral kapcsolatban: nem lesz elég hozzá a PS4 teljesítménye, egy külső számítási egység is érkezik a kiegészítővel.

A PlayStation VR egyik előnye lehet, hogy a teljes VR-élmény (értsd: a szemüveg és a PS4) viszonylag olcsón juthat el a játékosokhoz, az legalábbis biztos, hogy nem szükséges majd hozzá 1000+ dolláros PC, mint mondjuk az Oculus Rift esetében. Ezzel együtt jár ugyanakkor az is, hogy a legtöbben már beletörődtek: ismerve a PS4 teljesítményét, a konzolosoknak valószínűleg szerényebb élménnyel kell majd beérniük, ha a virtuális valóságban szeretnének kalandozni.


Mivel még nagyon sok konkrétumot nem ismerünk a VR-szemüvegekkel kapcsolatban, túl sok biztosat nem tudunk mondani, a minap azonban felborította picit a Sony ezt az elmélkedést, miután megerősítette, hogy a PlayStation VR nem csak a PS4 számítási teljesítményére, hanem egy külső számítási egységre is támaszkodik majd. A cég képviselője, Ram Madhavan a Unite 2015 fejlesztői konferencián mondta el, hogy a külső doboz felel majd a konzol részleges tehermentesítéséért, és az audiofeldolgozás mellett segít abban, hogy rezzenéstelen, késleltetésmentes képet lássunk majd a szemüvegen keresztül.

Az idevágó Unite-előadást fent nézhetitek vissza, és érdemes is: habár a Sony maga is azt vallja, hogy 120 fps-re van szükség a VR-játékoknál, a PlayStation VR esetében mesterségesen duplázzák meg a másodpercenkénti képkockaszámot, és egyébként 60 fps-sel futnak majd a játékok. Madhavan többek között arról is beszél, hogy ezt hogyan érik el.

44.
44.
#36: Jajj norbi baszki komolyan ezt a buddhizmust mar azert kezdem unni. :)
En meg nem atam ilyen embert akinek minden jo meg szep.
Te nem a dalai lama vagy alneven?


42.
42.
A sok hugyagyu aki az elso kiprobalkaskor maga ala szart az elobb utobb ki fogja szurni, hogy a ma nepszeru normal map ami mindenen van, szart se er vr-el.
(Szepen lehet pakolni mindenbe a polygont, meg a displacementet ami betrancsirozza majd a harvereket.
Pc-n majd brutal kartyak jonnek hoza konzolon meg marad a relative egyre butabb es butabb kinezet ahogy no a jatekok grafikai szintje)
Csak az elso proba elmenye kozben senki sem figyeli.
Belebuzul, rohan erte, jo dragan megveszi, majd par ora/perc jatek utan amkor emulik az ujdonsag varazsa jon a szopo, hogy minden sokkal otvarabbul nez ki.
41.
41.
#22: Semmit futatjak mediumon ami kb a mostani konzol norma.
Te meg jatszol majd a pc-s very low megfelelojen, felezett felbontasal es kepfrekivel..
40.
40.
#20: Engem az tolt el aggodalommal hogy sok a hulye aki felult a hype vonatra.
Becumizza a reklamtaknyot ahogy kell.
39.
39.
#13: En orobaltam jobarat, es nem dobtam hatast tole.
Viszont te fogsz ha a napi jatekfuggoseged ezen probalod levezetni azt garantalom.
2-3 ora jatek napi renszeresseggel es garantaltan osszekocolja a kis agyad...
38.
38.
zozo76hun
En drukkolok hogy ez a VR dolog jo legyen a PS4-en, mert itt beszarik akkor ujra elbukhat az egesz koncepcio, mint ahogy elubukott mar egyszer anno.
37.
37.
Spectrum
#36: +1

Köszönöm ezt a józan hozzáállást!

Én azt gondolom, hogy PS3-on és PS4-en is szuper játszani (és bármilyen más platformon is). Én szívesen elszórakozok akármilyen régi játékkal is (emulátor alatt) és a gog.com sikere is mutatja, hogy nem kell feltétlenül hiperpécé a szórakozáshoz.

Amúgy ha valaki hozzászól egy box-os cikkhez úgy, hogy nincs boxa, akkor az minimum PS fanboy, de akik ezt mondják, ilyenkor kussban vannak, amikor a PS-cikkeknél megy a flém.
36.
36.
Norbiii
Kívülállóként szólnék hozzá, tehát nincsen se XO/Ps4em, se gamer PC-m, tehát valószínűleg nem látom hibátlanul a dolgokat, sőt...., de azért kulturáltan leírnám a véleményemet!

Én azt nem értem, hogy miért beszélnek egy 2 éves konzolról, amely toronymagasan vezeti az eladásokat, ilyen "lekicsinylően"? Olyanokat hallani, hogy de Ps4-en így-úgy rosszabb, kevesebbel kell beérni stb..... komolyan úgy beszélnek néhányan a Ps4-ről, mintha hardverileg egy Ps2 szint lenne, ami verseng egy PC-vel! Sokszor már én érzem magam "kellemetlenül" hogy "csak" egy Wii, Wii U, Ps3 szintű konzolom/konzoljaim vannak...:( :(

Szerintem tehát nagyon nagy dolog egy Ps4 és egy XOne, én csúcs konzolként tekintek mind a kettőre, amivel egy hatalmas élmény lehet játszani! Minden platformnak vannak előnyei és hátrányai, becsüljük meg őket! Én elismerem a PC igen erős tudását, de nem érzem, hogy nekünk konzolosoknak bármiért is "szégyenkeznünk" kéne! Aki elolvasta, annak köszönöm! :)
35.
35.
logic5
#17: Neked sem volt még oculus a fejeden, mondjuk egy project cars-szal... Baromállat...
27.
27.
kamgecam
#17: "En napi szinten dolgozom VR játékkal "
Mi a foglalkozásod hogy napi szinten dolgozol vele?
26.
26.
Spectrum
Szerintem ez tök jó hír.
22.
22.
Tokodboy
Es meg azzal a géppel is bőven below low grafikon fognak jatszani. Na kiváncsi leszek azokra akik eddig mindent ultron futtatnak hogy most mit fognak szólni.
21.
21.
Gykrizsi
#10: Ha ennyire nem szereted a konzolokat, mi a szarért írsz ide, menj és nyalogasd a videokártyádat, hátha megcsap az áram.
20.
20.
Tokodboy
Es a pcseket nem tölti el aggodalommal hogy 1000 dolláros vas kell a normalis futtatoshoz?
19.
19.
Tokodboy
De persze Hunrovanak ha egy 20 evvel ezelőtti grafikát adnak ki pc-re akkor természetesen az is a világ legszebb játéka lesz es porig fogja alazni a Pentium 3 teljesítményét alulról nyaldoso konzolokat.
18.
18.
Chrysh
#16: Nem trollkodásból, de értem én, hogy van módszer növelni a teljesítményt a VR-hoz, de azért nem tölt el Téged aggodalommal, hogy máris ilyen módszerekre van szükség?
17.
17.
Tokodboy
En napi szinten dolgozom VR játékkal es egy kalap szar az egesz pcn is.
Elárulom hogy pcn is szarra lesz butitva minden es akkorák a pixelekek hogy a vakok is simán tudjak számolgatni oket. Ga valakinek kurva nagy élmény a hányinger a fejfájás es a szédülés na meg a kőkeményen lebutított grafika minden platformon akkor hajrá.
16.
16.
kamgecam
#15: Igazad van,nem kellene reagálnom de egyre nehezebben türtőztetem magamat az ilyen beszólások láttán.
Miért nem lehet egyszerűen csak örülni dolgoknak?
Persze kell a kritika de ésszerű határokon belül.
15.
15.
PaprikaJancsi
#12: Ne reagálj a kommentjeire, mert csak azért jön fel, hogy beszóljon a konzoloknak. Szánalmas egy alak.
14.
14.
PS4jacksony
#12: Ha ilyen áron fog egy játék futni a "VR szemcsin"
Akkor inkább mardjon úgy ahogy van egy bazi nagy tv társaságában.

Már mindenki tudja,hogy a Drive Club bár nem tökéletes,de tényleg gyönyörű játék fasza effektekkel.

Ha ezt lebutítva látom viszont Vr szemüveg ide-vagy oda elmenne tőle az étvágyam.....
12.
12.
kamgecam
#10: Ezen nem kell semmit magyarázni egy középgyenge Pc-nél erősebb az XO és a Ps4 is.Szóval máshová tartogasd a facepalmodat bro mert nem releváns.
Hülyeségekkel meg ne off-old tele a topikot ha kérhetném,nem akarok megint tisztogatásba kezdeni.
10.
10.
rappit
És egyesek próbálják megmagyarázni, hogy a konzolok erősebbek egy középgyenge PC-nél. Facepalm.
9.
9.
kamgecam
#7: +1
Végre valaki aki érti is hogy miről szól a cikk és nem csak a címet tudta elolvasni! :D
7.
7.
Cipo3
Ez most nem tök mindegy? A szemüveghez hozzá adják a dobozt is, tehát mit számít?
PS4 tervezésekor nem gondoltak a VR szemüvegre nah puff.

Szerintem pont azért nem készülnek 3D-s játékok ami miatt most azt mondják nem megy majd a VR-el. Mindent duplán kell számolni. Tehát
1, vagy szarrá optmaliálunk mindent + 1 év fejlesztés
2, levesszük a grafikai minőséget és akkor megy a 3D
3, nem adunk 3d-t a játékhoz.

és rendre a 3-ast választják. Nem jön még vissza a plusz pénz. De eljön 3 év és a már agyon optimalizált rendszerekbe bele fog férni mind a 3D mind a VR
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...