5,5 millió játékosa van a World of Warcraftnak

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 3.
  • Biznisz
Link másolása
A King Digital Entertainment felvásárlásának híre mellett az Activision Blizzard közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését is, amiből egy sor érdekes adatot tudtunk meg. Csekkoljátok!

A tavalyi naptári év harmadik negyede kifejezetten erősre sikerült Activisionéknél, ami nem meglepő, a Destiny rendkívül erősen indult.

Ezek után a kiadó gyengébb harmadik negyedévre számított idén, és bár a legfrissebb számok valóban elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakához képest, összességében várakozásokon felül teljesített végül a cég: az árbevétele 1,04 milliárd dollár volt - aminek a 67 százalékát a digitális forgalom tette ki -, ehhez részvényenként 21 centes nyereség párosult.

A Call of Duty-sorozat kétszámjegyű növekedést mutatott fel éves szinten, még mindig nagyon jól fogynak a korábbi epizódok - sőt, az Advanced Warfare összességében a legkeresettebb next-gen játéknak számít. Érdekesség, hogy a Black Ops III közeledése miatt erősen felpörgött a Black Ops II rajongótábora, az Activision havi szinten 12 millió (!) egyedi játékost mért az elmúlt időszakban.

A Destiny: The Taken King kiváló fogadtatást kapott a cég szerint. A PlayStationön megdöntötte a játék az első napi letöltésrekordot, ráadásul a játékosok átlagosan több mint 3 órát nyúzzák a játékot. Összesen egyébként több mint 25 millió regisztrált gamerrel büszkélkedhet a cím.

A Blizzard játékostábora is jelentősen meghízott a tavalyi évhez képest, 50 százalékos a növekedés éves szinten, már ami a havi egyedi játékosok számát illeti. Ez értelemszerűen inkább a Hearthstone-nak, a Heroes of the Stormnak és a Diablo III-nak köszönhető, a World of Warcraft csak hátráltatta a céget: az elmúlt negyedévben 5,5 millióra csökkent a játék előfizetői tábora.

Ez egyébként minimális zsugorodás az előző negyedévhez (akkor 5,6 millió játékosa volt az MMO-nak), ugyanakkor láthatóan a kiadó számára is neccessé vált az egyre kisebb számok kommunikálása, ezért a jövőben nem is fogja elárulni, hogy éppen mekkora a World of Warcraft közössége. Az Overwatch egyébként szintén nagy érdeklődésre tart számot, a játék bétatesztjére 7 millióan regisztráltak.

A Guitar Hero Live eladásairól még nem tudunk semmi konkrétat (az már a negyedik negyedévben jelent meg), de az Activision megerősítette, hogy az előző két rész elsőhetes eladásait felülmúlta a játék.

9.
9.
hadzsime
#6: Szerintem, ha lenne egy épkézláb MMO, ami valami újat is tudna hozni a műfajba nem mobákkal tolná mindenki. Annyi remek ötletet lehetne megvalósítani, egy kis fantáziával mégsem látok semmit, csak koreai anime picsás rpg-ket meg száraz európai szarokat. Én speciel szeretnék mmorpg-vel játszani, de nincs semmi méltó, amivel tolhatnám.
8.
8.
#5: Milyen két év ? Az Evolve a második hónapra elveszítette a játékosainak 60%-át a harmadikra meg a 90%-et ... :DDD
7.
7.
logic5
Tehát 5,5 millió agymosott már tuti van.. Remek.
6.
6.
jani091
Azt azért vegyük figyelembe, hogy nem egyedül a WoW, hanem az MMO mint műfaj kezd veszíteni a népszerűségéből. Gyakorlatilag sehol nincs már játékosgyarapodás, bezárás, szerverösszevonás meg free to play rendszerre váltás viszont annál több.

Egyre kisebb az a fogyasztói réteg, amit be lehet vonzani.
Egyszerűen már kiment a divatból, nem érdekli az embereket.
5.
5.
Az a csoda h meg mindig ennyien toljak :-) egyik legjobb cucc, mas jatekot 2 ev utan senki sem.nyom meg.nem.is tamogatjak...
4.
4.
SgtEversmann
#1: Fénykorában volt az 13 millió is :) Szóval zsugorodik erőteljesen.
3.
3.
PiszkosFred
#2: Jaja, No meg minden no, mindenkinek pacsi, "csak" a WoW csokkent megint egy picit, es ez igy egymas mellett tenyleg kellemetlen/zrika, hiszen a sok zold oszlop diagram mellett egy picurka (mert a 100k az lof*sz) piros oszlop is a "vonal" alatt :)
2.
2.
g.man580
#1: Szerintem nem az 5,5 millió előfizető hátráltatja őket hanem az hogy ezt kikommunikálják a világnak, ezzel negatív marketinget csinálnak saját maguknak.
De ez benne is van a cikkben!
1.
1.
markoci555
Hátáltatta? Az az 5,5 millió ember hátráltatja őket?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...