Sam Lake: jöhet az Alan Wake 2

  • Írta: Shifty
  • 2015. november 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A Game Informer a méretes Quantum Break-előzetes kapcsán leült Sam Lake-kel, a Max Payne és az Alan Wake írójával beszélgetni, és rengeteg érdekesség derült ki a vele készült, hétköznapinak nehezen nevezhető interjúból.

A Game Informer leült beszélgetni Sam Lake-kel, a Quantum Break rendezőjével, az interjú azonban kicsit eltért a jól ismert formuláktól, ugyanis a magazin 100 egyszerűen és gyorsan megválaszolható kérdést tett fel - ezek közül kettőt érdemes kiemelni.

Az egyikből ugyanis kiderült, hogy nincs kizárva, hogy az egyelőre csak Xbox One-ra bejelentett és készülő Quantum Break - a friss részleteket itt olvashatjátok - PC-re is el fog készülni. A másik viszont még ennél is érdekesebb, az ugyanis az Alan Wake sokat temetett folytatásával foglalkozik. 

A Game Informer munkatársa arra volt kíváncsi, hogy játszhatunk-e még valaha az Alan Wake 2-vel, amire Lake határozott igennel válaszolt. Csak remélni tudjuk, hogy végül valóban sikerült megoldást találni arra, hogy elkészüljön a folytatás, hiszen a tavasszal bemutatott prototípus alapján kár lenne, ha egy fiók mélyén végezné a játék.

24.
24.
patka21991
Baromi jó játék volt. Ha lenne folytatása én azt valami nagy városba vinném, New York, Los Angeles, vagy Washington.
22.
22.
zozo76hun
imadtam az elso reszt, nem bannam ha le ne aw2 xo-ra
21.
21.
drat576
#20: Én is értem amit Te mondasz. Ha akciójátéknak vagy sima TPSnek vesszük akkor tényleg ismétlődő.
Könyvként lehet hogy jó lenne, bár akkor meg eléggé ki kéne bővíteni, mert ahhoz meg karcsú. Szerintem ez a tartalom pont megfelelt egy játékhoz. Annak meg nincs értelme, hogy ezt a történetet feltöltsék felesleges oldalszámokkal.
Helyszínből meg szerintem ennyit lehetett kihozni, kisváros és környéke.
Nekem ez így még mindig sokkal jobban tetszett, mint a manapság divatos megyek-bújok-nézek, főleg horror, játékok)

Én nagyon szeretem a Remedy játékokat (Max Payne 1-2) és ők maguk régebben is közölték, hogy szívesen alkotnának AW2-t. Kár hogy a Microsoft ennyire rájuk telepedett. Ezért volt akkora huzavona az Alan Wake PC-s portja körül is.

Ha az AW egyes elemeit külön nézzük, akkor találunk hiányosságokat bőven, de ha a lentebb felsorolt összetevőket egy egészként tudjuk kezelni akkor sokkal több jön ki belőle. Ez most vagy összeáll, vagy nem. Tetszik vagy nem. Nem vagyunk egyformák. Én mind2 "oldalt" meg tudom érteni.
Igazából csak annyit akartam hogy nekem rohadtul tetszett, ennyi :)
(azt nem szeretem ha egymásnak mennek az emberek, ezért se címeztem senkihez sem a lenti hozzászólásomat, mert felesleges. Valaki a lecsót szereti, valaki meg a spenótot, tökmind1 ^^
20.
20.
Pain
#19: Oké, értem amit mondasz. Én is írtam, hogy a sztorit élveztem. Ettől függetlenül a szüntelenül ugyan olyan mennyiségben és irányból támadó ellenfelek, a 100%-ig egyforma erdős helyszínek eléggé monotonná tudták tenni a játékot egy idő után. Én pont úgy vagyok vele, hogy ezt a sztorit nagyon szívesen olvastam volna egy könyvbe, mert sokkal élvezetesebb lett volna, mint játékként.
19.
19.
drat576
#18: Az a baj, hogy úgy hogyha nem érted a story-t vagy a párbeszédeket, vagy csak Alan fejében folyamatosan felszínre törő gondolatokat, úgy el tudom képzelni hogy tényleg ismétlődő és unalmas egyeseknek. Pedig szerintem nagyon is értékes alkotás.
Akkor van gubanc ha egyesek olyat várnak egy játéktól/filmtől/darabtól stb amit nem is akart sosem képviselni. Az AW sosem akart horror lenni. Az akció részek is inkább átvezetők a tényleges értékhez és mondandóhoz.
18.
18.
drat576
Én kétszer játszottam végig és számomra nagyon nagy élmény volt. Felesleges a horror műfajának bármelyik képviselőjéhez is hasonlítani, mert nem az. Vér sincs benne, 16-os besorolása van.
Nekem az atmoszféra, a karakterek és a story viszont mindent vitt (plusz a zene).
17.
17.
Pain
#13: Nem vagyunk egyformák. Amikor neki álltam még én is úgy voltam vele, hogy ezt 1000gs-re kipörgetem. Aztán a felénél úgy voltam vele, hogy oké a sztori miatt nem fogom félbe hagyni, de többet nem veszem elő. Pedig még gyűjtői verzióm is volt belőle, olyan könyv alakú dobozos.

Azt nem mondanám, hogy megbántam, de én minimum egy SH3 szintet vártam, amit nem sikerült hozni számomra. Ettől függetlenül jöhet egy második rész, maximum az is egyszeri menet lesz.
16.
16.
Skyer
15.
15.
kopic
14.
14.
GAMEROD
Én anno vártam ezt a játékot, de nem volt egy nagy eresztés. Nyílt világra számítottam, ehhez képest lineáris volt, tökre kiszámítható volt az ellenfelek felbukkanása, és a sok ismétlődő dologtól egy idő után már agyérgörcsöt kaptam.
13.
13.
kopic
Yesyesyesyesyes !!! *-*
Elozo gen egyik legjobbja ! Csak ne 5 évig csinaljak ezt is.

Pain: 3x nyomtam vegig es egyszer sem ereztem, hogy monoton, vagy unalmas lenne játékmenet...

Tokodboy: Pontosabban pszichologia akcio-thriller
12.
12.
Tokodboy
#6
Nem volt rossz, de horrornak távolról sem nevezhető sot egyáltalán nem. Maximum misztikus drámának. A kiegészítőket sajnos borzalmasra sikerültek.
11.
11.
respectpele10
Deszééép :D Jöhet.
9.
9.
Alan Wake #2 ... T.A.P.S! - Csak aztán ne kelljen rá megint éveket várni!
A QB-vel úgy vagyok, hogy egyenlőre nem tudom megmondani, hogy érdekelne-e a cím. Egy próbát biztos megérne, de csak akkor, ha be lehet szerezni normális helyről is, nem csak az ms-áruházából ! :DDD
7.
7.
Azadojat
Nagyon örülnék az AW 2-nek. Illetve ha elérhető lenne az első rész One-on, akkor is kiugranék a bőrömből, mert nem volt szívem megválni a gyűjtői kiadástól :)
4.
4.
zsocc-nrg
Imádtam az első részt, remélem hogy a QB után tényleg ráállnak a folytatás fejlesztésére. QB pc-s verzió meg természetesen jöhet! :)
1.
1.
McDuff
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...