Készül a System Shock Remake

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 12.
  • Hír
Link másolása
Ne ijedjetek meg, nem holmi HD-átiratról van szó, hanem egy valódi remake-ről, ráadásul az eredeti játék koncepciós művésze, Robert Waters is közreműködik a Night Dive projektjében. Ez bizony örömhír!

A Night Dive Studios alapítója, Stephen Kick a Fast Company magazinnak adott interjújában elárulta, hogy miután a csapat megszerezte a System Shock-jogokat, elkészítik az eredetileg 1994-ben megjelent akció-szerepjáték remake-jét. A munkálatok már elkezdődtek.

Fontos megjegyezni, hogy nem egy szimpla HD-változatról van szó - ez utóbbi nem is olyan régen jelent meg a GOG.comon. Egy valódi remake készül, ráadásul Kickék együttműködnek az eredeti játék grafikusával, Robert Watersszel is, aki újraértelmezi a terveket, így a designnal minden rajongó meg lesz elégedve.

A Night Dive pontosan ilyen játékokat készít: több klasszikus, vagy elfeledett PC-címet szerez meg, majd újra kiadja őket modern platformokra. Így tett többek közt a Turokkal és a Wizardry-sorozattal is. 

További infók az elkövetkezendő hónapokban várhatóak.

19.
19.
br1Koo
A másik az, csakhogy a témához is hozzászóljak, hogy ezeket a játékokat végig akartam vinni, mert régi vágású szerepjáték, fosatós hangulat, meg nagyon sok véleménybe foglalt pozitív emlék más emberek által megfogalmazva, amiből kb képben vagyok milyen lehet (na meg ha jól tudom ez volt a Bioshockosok berobbanó játéka). Tehát, ha ez megvalósul akkor tárt karokkal várom!
18.
18.
DON GONDOCS
#9: Turok már volt, wizardy is van.
17.
17.
br1Koo
#10: Hát nemtudom, a Half-Life-ot is végigvittem anno, de a Black Mesa: Source valami elképesztően nagy ötlet volt, és marha jó volt a játék.
16.
16.
#15: Igen, közvetlenül a Half Life 3 után, epizodikusan ... :D
Csak sajnos Gordon nem vállalta és sok időbe tellik, mire Gabe-et belepaszírozzák a HEV-suitba :DDD
15.
15.
Extol
Gondolom nemsokára jönnek majd a HL2-remakek is.
14.
14.
iNKARNATE
13.
13.
zsocc-nrg
Ha ez tegnap jött volna, már az is késő lenne!! Remélem hogy UE4-re ültetik át, az nagyot ütne.
11.
11.
Chrysh
#10: Rég lerágott csont az, amiről beszélsz, menj vissza nézd meg az egyik hasonló cikk alatti komment adagot:

Azért csinálnak remakeket, mert viszonylag kevés erőfeszítéssel, nagy bevételt lehet elérni, mivel lesz rá olyan vevő is, aki régebben lemarad egy adott címről, például azért, mert akkor még meg se született, amikor az adott cím készült.
Szóval lehet rúgkapálózni ezellen, de felesleges.

Akkor van gond, amikor alig egyéves címet remakelnek, vagy hd-masterelnek vagy akármi...
10.
10.
Extol
Inkább a történet folytatására kellene koncentrálni, nem remakelni. Akit érdekel játssza ki az eredeti formájában az előző részeket, mint mi anno. Én nem veszek remakeket. Így vagyok a filmekkel is, amit láttam egyzer, nincs kedvem újranézni, mert tudom a történetet és a végét, hiába 3D-s, vagy HD, a lényeg nem változik.
9.
9.
Chrysh
Régóta játszok, ennek ellenére megvan az a kényszerem, hogy túl régi, csúnyácskább játékkal már nem megyek vissza játszani. Így a System Shock-ot se akartam pótolni, egészen mostanáig...

Jól értem, hogy a Turok és Wizardry sorozat játékaiból is FOG készülni Remake, vagy MÁR csinált ilyet a stúdió korábban? Mert az előbbi, akkor izgatottam várom.

Kérem szépen, az ilyen remakekre kíváncsi az ember...
8.
8.
xanatos0911
Náájsz! Végre! Már nagyon elkellett, remélem nem csapják össze. Ja igen, és csatalkozom az előttem szólókhoz: Utána jöhet a kettő!
7.
7.
dcba
Lehetne utana a 2-t is? Az nagyon karaj lenne, bar az elso resz jobban ra van szorulva, mert az mar mai szemmel annyira vallalhatatlan, mig a 2 meg elmegy kategoria.

Baromi rossz erzes, amikor az ember ezeket 20 evvel ezelott tolta es megmaradt a fejeben, h milyen gyonyoru es jo jatek, majd amikor bepattintja mai fejjel, elhul, h mekkora okadek a grafika. Tudom, h klasszikus, de a multkor amikor GoG-on megjelent, fellelkesultem, h ujra jatszhatom vele, de 20 ev az 20 ev es elfelejtettem, h igy nez ki a jatek, pedig anno nagyon imadtam.
6.
6.
c64,amiga500,amiga1200+040/40,pc...
Engem a ss2-ben a folyamatosan gyartott ellenfelek zavartak rohadtul, de a hangulat az ott volt az teny.
5.
5.
#2: DETTO ! Valahol a padláson még ott csücsül a wester bar pár kvarc társával együtt egy ZX Spectrumos dobozban :) A System Shock még a mostani laptopomon is foglal egy aprócska helyet.
4.
4.
En C64-en kezdtem, aztan suliban 286-oson wolf, otthon meg kesobb 486-os, majd pentium, de jo korszak volt az, nagyon varom ezt a System Shockot! :-)
2.
2.
zozo76hun
sokan meg itt tervbe sem voltatok, vagy meg bepisiltetek/bekakiltatok mikor en mar nyomtam a computer-game-ket, orba-szajba!!! :)
1.
1.
zozo76hun
na vegre! a system shock 2 egy marha jo sci-fi horror, meg anno az elso reszet is vegigjatszottam. istenem de regen volt, vga 320x200 256szin... 486 dlc 40Mhz ha jol tippelek az akkori gepemre, vagy meg 286 16Mhz??? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...