Jól fogy a Starcraft II: Legacy of the Void

Link másolása
A Twitteren jelentette be a Blizzard, hogy már az első napon átlépte a Starcraft II utolsó felvoánsa, a Legacy of the Void az egymilliós eladási határt. A játékhoz még ezután is érkeznek majd kiegészítők.

A nagy megjelenések után jönnek a nagyzolások: a Black Ops III és a Fallout 4 után a Starcraft II: Legacy of the Voidról is megtudtuk, hogy milyen számokat produkált a megjelenés után. A Blizzard a Twitteren jelentette be, hogy az első 24 óra alatt több mint egy millió példányt adtak el. A szám több szempontból is elismerésre méltó. Egyrészt az utóbbi időben nem fogytak valami jól a stratégiai játékok (ezért is van kevés belőlük), így mindenképpen tapsot érdemel az egymilliós eladás. Ráadásul bármennyire is a Starcraft II-ről van szó, ez immár a harmadik felvonása a játéknak, így többen is lemorzsólódhattak az utóbbi 5 évben.

A Starcraft II: Legacy of the Void kedd óta vásárolható meg PC-re.

21.
21.
PAtr0n
#20: No én sokszor abba a hibába esek, hogy mindig van egy párhuzamos játék amivel tolom közben, (jelenleg a Warthunder, lassan 2 éve), és nagyon ki tud zökkenteni az adott game-ből. Ebben teljesen igazad van, vagy 1-el foglalkozik az ember, és teljesen átadja magát annak az egynek, vagy akkor nem éli át rendesen. Ezek a Single élmények pont akkor a legjobbak, ha nem hagysz köztük túl sok szünetet, és csak velük foglalkozol. Legutóbb a Dishonored-et vettem meg akciósan a Steam-en, majdnem 1 hónapig húztam a kitolását, a WT miatt. Nagyon zseniális játék az is, nagyon élveztem, de jobb lett volna ha 1-2 hét alatt letudom.
Most az SC2-vel viszont úgy vagyok, hanyagolni fogom a WT-t addig, amíg ki nem toltam. Mert ez a játék tényleg megérdemli, hogy a figyelmemet csak rá szenteljem.
A PoE engem is megmozgatott videók, leírások alapján, tuti vétel lesz az is, legutóbb (ha már RPG-nél tartunk), a Witcher 1-et fejeztem be, ott van a steam könyvtárban a 2 is, de szégyenszemre az első részt majdnem másfél évig húztam, ebből fél évre teljesen le volt téve. Azelőtt a Dark Souls volt amibe sok órát öltem, de akkoriban még nem WT-ztem, szóval azt 1 hónap alatt le is tudtam. (Kb 130 órám volt benne). Azelőtt 3 évvel meg a Dragon Age origins-t toltam ki abba kb 160 órát raktam bele.

De minden fentebb felsorolt játékot ki tudnék tolni még egyszer, mert ezek igazi gyöngyszemek a mai felhígult játékok között.
Abban is egyetértünk, hogy a Blizzard eddig nem hibázott, nagyon átgondolt minden játékuk, nem véletlenül készülnek addig ameddig, jó oké a Diablo 3-mal kicsit mellélőttek, de tisztességesen helyrehozták a nagy kieggel/patchel.
Szerintem az Overwatch is tarolni fog, méltó ellenfele lesz a TF2-nek, mert mondjuk ki, nagyon arra hajaz. :)
20.
20.
DarkLord
#19: Nekem is vannak olyan játékok, hogy mikor belekezdek előtte törölnöm kell minden más játékot a vinyóról, mert csak egy játékkal szeretek egyszerre foglalkozni. Így volt most utoljára a Pillars of Eternity-nél is. Imádom a stílust, de ha lett volna még valami más játék is a gépen, akkor lehet kizökkentett volna az adott feeling-ből, mert ráhangolódás kell hozzá, ugye több türelmet igényel ez a stílus, ami még a BG idejében meg volt az embernek, a mai rohanó világban már nehezebb időt szakítani is ilyen komolyabb hangvételű dolgokra. (Mondjuk én a rohanó világot is tartom a játékok lebutulásának egyik okának, meg mellette a mai gyerekek kicsit életképtelenebbek vagy a fene tudja miért kell szinte minden játékot úgy elkészíteni, hogy fogja az ember kezét végig....).

Azért ugye ez a Starcraft is egy elég rétegjáték és ennek tükrében jól fogyott / fogy és talán a Pillars of Eternity ami a régi időket idézi vérbeli hardcore RPG-ként még jobban rétegjáték ennél is, de nagyon meglepően szintén jól teljesít. Hiába csak minőséget kell lerakni az asztalra és akkor ezek a rétegjátékok is életben tudnak maradni. Ami Blizzard az minőség ezen nem igen lehet vitatkozni, lehet 5 évet kellett várni a befejezésre, de megérte azt mondom!
19.
19.
PAtr0n
#18: Mint írtam, valószínűleg velem volt a baj, egyszerűen akkor abban az időben nem kellett volna játszanom vele. Általában úgy állok neki egy játék kitolásának, hogy az adott atmoszférára megpróbálom ráhangolni magam. Legyen az RTS, RPG, FPS bármi, meg kell lennie egy alap hangulatnak hozzá.
Mire kinyomtam újra a WoL kampányt, elfogyott a lendület belőlem is, és a nagyon lassú kezdés, a lassan kibontakozó történet, és a számomra nem annyira izgalmas missziók a HotS-ban teljesen lelőtték az élményt, és úgy is maradt.
De most annyira bennem van a dolog, (így még jobban hogy eredeti a játék, még több lehetőséggel), hogy alig várom, hogy vége legyen a 4 napos melónak, és nekiálljak kockulni, most érzem azt amit nagyjából 1 éve még nem éreztem.

Amúgy teljesen igazad van, zseniálisak a karakterek a második részben is, Abathur fenomenális hangja még mindig a fejemben van! De a Brúdmadák is nagyon jók.
Amúgy meg már olyan véleményt is olvastam anno amikor a HotS kijött, hogy WoL-hoz képest mennyivel jobb lett. Valakinek tehát a HotS jött be jobban, valószínű azért, mert a Zerg világ érdekesebb számára. Valaki meg biztos a LotV-ot várta már tűkön ülve, mert neki a Protoss-ok a kedvencei.

Ez van, ez egy zseniális játék, teljesen különböző 3 fajjal, ezért is szerettük anno az SC1-et is többek között. :)
18.
18.
DarkLord
A HotS -ot miért tartjátok unalmasnak / rosszabbnak? Szerintem pont az benne a jó, hogy ezek felett a kegyetlen szörnyek felett uralkodhatunk. Nagyon jó karakterek vannak benne pl. Abathur az egyik kedvencem közülük, de jók a BroodMother-ek is. Nekem bejött a HotS is, ahogy az egész egyben egy igazi remekmű.
17.
17.
Oresko
Én kijátszottam mindahármat a megjelenés után. Furcsa belegondolni, hogy 5 év telt el az első fejezet óta.
Kicsit a sztori is furcsa fordulatot vett, hogy mindenki összefog az egy gonosz Amon ellen.
15.
15.
Stranger
#12: Valahogy a felhajtás része elmaradt. Legalábbis én nem láttam, hogy ezt még annyira nyomatná a Blizzard.
14.
14.
greenmelon
#11: Én is úgy érzek mint te, a WoL piszkosul bejött és kitoltam többször is (szívbemarkoló volt több ízben is), de a HotS számomra is unalomba fulladt a közepe fele, be se fejeztem.
13.
13.
Lorthirash
Én mindig is szerettem RTS műfajt sajnálom hogy ma már nincs annyi mint régen pedig nagyszerű versenyjátékok is nagyon izgalmas multival.
12.
12.
Paint
Hát amekkora felhajtást csináltak körülötte, nem is csodálom....
11.
11.
PAtr0n
#8: Megmondom az őszintét. Amikor több mint 5 éve kijött a Wings of Liberty, lewarezoltam, mert nem akartam olyanért kiadni pénzt amit nem próbáltam ki. A kampány annyira megfogott, hogy fél éven belül kitoltam még 1x. Aztán úgy voltam vele, még mindig nem adok pénzt érte, már megvárom a Heart of the Swarm-ot, úgyis fél év után jön (na persze), aztán megveszem. Nem így lett, késett a következő kieg, és hagytam az egészet a fenébe. Kb. 1 éve gondoltam úgy kipróbálom a HotS-t is feketén, aztán vétel. Újra kitoltam a WoL-t, hogy felelevenítsem a sztorit. Aztán jött a HotS, de valamiért számomra kb. a kampány felénél ellaposodott a dolog, nem éreztem azt amit anno a WoL-nál, ezért úgy is maradt a dolog. Persze ettől a játék még jó volt, velem volt baj, egyszerűen nem tudtam ráhangolódni a sztorira, és dühös voltam a Blizzardra, hogy eddig megváratta a rajongókat.
De most megjelent LotV, és úgy éreztem ennyivel tartozok a Blizzardnak, mert a WoL megvett kilóra, és biztos vagyok benne, hogy így kerek egészként a 3 történetben nem fogok csalódni. Szóval tegnapelőtt megvettem így egy pakkban az egészet, és ha azt nézzük, hogy kb. 6 rongyba kerül részenként, abszolút nem vészes, és már van működő Multi, működő achievement-ek, CO-OP missziók stb... látom a Blizzes barátokat is fent, szóval jóval többet ad, mint anno lewarezolva.
A világ egyik legjobb játékával lesz dolgod, ha elkezded ;)
10.
10.
Terawatt
#6: Spoiler mentesen annyit tudnál mondani, hogy nagyon elvarták a szálakat a jelenlegi szereplőkkel?
9.
9.
Lorthirash
Én megvettem gyűjtői kiadást, az előző részek is megvannak a multi is kiváló.
8.
8.
Stranger
#6: Fú, ilyen kommentek után ideje elkezdenem.....
7.
7.
Szelenas
Hell, it's about time... Tökéletes befejezés
6.
6.
Perseus84
En is konnyeztem. Hatalmas jatek borzaszto jo sztorival. Nagyon sajnalom h vege. Remelem hamarosan viszontlatjuk a SC-ot.
5.
5.
DarkLord
Persze, hogy nagyjából sejthető volt a vége, de jó volt ez így , azért azt a 3 küldetést a végén nem egyhamar fogja elfelejteni az ember. A videók is hozták a megszokott szintet. Lehetett volna beletenni tényleg egy nagyobb csavart is, de lehet az jobban megbolygatta volna az egészet és sokan húzták volna a szájukat miatta.

Mind a 3 résznek meg volt a saját feeling-je a játékon belül, mindegyiket lehetett valamiért szeretni. De így egyben az igazi. Pár videót még ma is, ha megnézem könnybe borul a szemem néha (szégyen vagy nem egy érett férfitól ez van :D)
4.
4.
Yetikoma
A játék jó a küldetések és hangulat kiváló a sztori szerintem annyira klisés, hogy az már fáj. Én nagyon vártam valami csavart vagy valami meglepőt, de az első rész sztoriából pontosan erre a befejezésre számít az ember. Igaz a HoTS sztoria egy szép romantikus mellékszáll benne, de én akkor is valami merészebre vártam. Igaz nekem a következő WoW kiegészítőben is kicsit unalmasan klisésnek tüntt a "fenevinné el főnök megint átgyünnek azok a démonarcok aról a túlvilágról huhú ez para van velük egy nagyon gonosz alfahím is akit ha jó segebe rudunk akkor munden megoldódhat." Szóval lehet bennem van a hiba.
3.
3.
RangerFox
Még meg se vettem. Most fejeztem be a WoL sztoriját, miután a Hotsal végeztem, jön ez
2.
2.
DarkLord
Méltó darabja lett a sorozatnak! Nekem nagyon tetszett az egész történet. Úgy igazából a fő sztori közepénél indulnak be a dolgok, de már addig is voltak olyan jelenetek, hogy felállt a hátamon a szőr (jó értelemben) Az Epilogue , pedig már kész gyönyör. Nem akarok spoilerozni, de eszméletlen maradjunk ennyiben. Én nem morzsolódtam le, hiába kellett tényleg sokat várni megérte! 10/10 minden blama nélkül. A küldetések is kellőképpen jók és vannak elég nehezek is benne. (Igaz ki milyen szinten nyomja, azért az utolsó 3-as küldetései legnehezebb fokozaton elég brutálisak).
1.
1.
Garfartix
Ezután is érkeznek majd kiegészitők?
Úgy tudtam ez lezárja a sztorit.
Bár gondolom még szivesen húznának le a játékból 10.000 pénzeket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...