Elemzők: még idén megjelenik a Nintendo NX

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 6.
  • Pletyka
Link másolása
A Nomura Securities várakozásai szerint az idei év a Nintendo NX-ről szól majd a kiotói konzolgyártó számára, a cég először márciusban beszélhet az új gépről, és még idén a boltokba küldheti.

A Nomura Securities elemzői szerint a Nintendo március és május között leplezi majd le a Nintendo NX koncepcióját, júniusban mutatja meg először a gépet, és várhatóan az év végén, október-november környékén dobja majd piacra azt.

Habár a konzolról szinte semmi konkrétat nem tudunk, és a fenti menetrend hirtelennek is tűnhet, nem zárható ki, hogy valóban erre a forgatókönyvre készül a Nintendo: ha emlékeztek, a PS4 és az Xbox One rajtját sem húzták sokáig a bemutatójuk után.

Érdekesség, hogy a hír hallatán 5 százalékot estek a Nintendo részvényei, a Nomura ugyanis azt is hozzáfűzte mindehhez: noha az NX már egy évvel a premiert követően elkezdi javítani a Nintendo üzemi nyereségességét, szinte biztos, hogy kannibalizálni fogja a 3DS és a Wii U eladásait.

A korábbi pletykák szerint a Nintendo NX egy hibrid konzol lehet, vagyis egyszerre funkcionál majd asztali és hordozható konzolként, és elvileg már az év elején elkezdik gyártani.

25.
25.
aordog
Ha ez igaz, akkor valahogy a fiatalabb nemzedékben is ismertetni kellene a Nintendo frencsájzt. Nem hiszem, hogy árban jobb lenne, mint a PS ès Box páros. WiiU-m van, ami mellè PS4-et akarok...nem vèletlen. Na igen..Mari meg a többiek...én is imádom. De mondjuk egy Dead Space 3 (inventorry jo lett volna a gamepadon) meg egy pár game, még elfèrt volna. Akkor most az új Zelda???! Érdekes..mert ha erre jön, akkor tuti jön NX-re is, ami gondolom ott lesz az igazi. Ja ès a név....miért nem lehet Nintendo. Csak ìgy :Nintendo. Sokkal nagyobb lenne a tábor, mint Wii azaz Mii. Most meg WiiU...majd NX :Next Generations?
24.
24.
Csoki80
Ha a két másikat megközelíti tudásban, nálam nyerő, kb akkortájt akarok új gépet, addig elleszek a 360-al.
Remélem megmaradnak a régi gamek, mert 15-20 régi játékot szívesen beszereznék az e-shop ban...
23.
23.
DON GONDOCS
#22: Ezmég megis állná a helyét ha nem egy generáción belül a második konzollal állna elő a gyártó. Mondjuk a Wiiuhoz képest biztos nagyobb lesz a különbség és mivel így háttérbe szorul a wiiu biztos az NX árán fog meglátszani, ami nem biztos hogy mindenkinek tetszeni fog hisz a wiiU is alig 2,5 éve jelent meg. Így most télleg valami ütőssel kell előállnia legalább játékok terén. Pl teljes VR támogat játékok terén.
22.
22.
Norbiii
#18: Jó most akkor ez mindegyik új konzolra lehetne mondani, és ennyi erővel a Ps4 is csak egy "túlárazott" Ps3 erősebb hardverrel stb...Na de ez nyilván nem így van....xd Hát ha valaki megvesz egy alap konzolt mit kap hozzá? Ugyanazt, mint az előzőnél: Gép, controller + játék, hát persze, hogy a generációváltásnál mindig igyekeznek újításokat véghezvinni, és a hardvert erősebbé tenni. Mindenesetre majd meglátjuk!
21.
21.
Ultrapologh
#20: JA,mimás húzná meg az új konzol eladásait vajon ha nem ez
20.
20.
Ultrapologh
én akkor szúrom tököm magam ha az új main series pokemon játékot csak erre az új konolra adják majd ki premierre,egy október november megjelenés pont egybe esik vele és elég gyanús hogy a játékról se hallottunk még semmit
18.
18.
DON GONDOCS
Mennyi az esélye hogy csak egy túlárazott WiiU2 lesz erősebb hardverel, stabilabb közösségi rendszerrel.. Ráadásul visszafelé kompatibilitás nélkül.
17.
17.
szakallaskan
Csak akkor veszem meg,ha legalább olyan erős lesz,mint a PS4 és a One.
16.
16.
Caleon
#13: Én nem bánom, ha sikeres lesz, sőt, ha megszorítja a "nagyokat" és versenyre készteti őket, az mindenkinek jó lesz. :-)
13.
13.
Norbiii
#11: A hátrányról nem tehet az NX, de attól még odapiszkálhat, sőt....:) Az NX valószínűleg nyitni fog más rétegek felé is, és szeretne fejlesztőket is maga mellett tudni, ha nem így lenne, akkor ennyi erővel a Wii U is maradhatna, ha csak és kizárólag a saját törzsbázisát akarnák támogatni....Én azt szeretném, hogy a középpontban törzsbázis legyen, de szerintem nyitni is akarnak majd, csak ez ne menjen a mi rovásunkra....lásd a félelmeim, az 1-es hozzászólásban!
Én NX-en is akarok majd sok: Mario, Donkey Kong, Toad, Yoshi-val játszani....persze jöhetnek más stílusú játékok is, csak tényleg ne a mi kárunkra...
12.
12.
Köszönöm a válaszokat, valószínű tényleg így lesz ez.
9.
9.
Yanez
#6: Akárcsak én! Erősen gondolkodom egy WiiU megvételén, de akkor már lehet kívárom az NX-et, hacsak az nem lesz valami más.
8.
8.
Caleon
Vicces szó ez a kannibalizálni. :-D

Bár ha szigorúan a szóalkotás szabályai szerint nézzük, akkor a mondat most azt jelenti, hogy a Wii U és a 3DS eladásai fognak kannibállá változni. :-)
7.
7.
fojesz
#6: Kicsit egyszerre írtuk. .)
6.
6.
fojesz
#3: Azt, hogy az NX miatt a Nintendo potenciális Wii U-eladásoktól esik el. Például lehet, valaki idén venne Wii U-t, viszont ha már jön, inkább rámegy az NX-re.
5.
5.
maktub
#3: Szerintem azt jelenti, hogy az új gép sikere a régiek rovására fog menni.
4.
4.
Norbiii
#3: Szerintem azt, hogy ez visszafogja majd például a Wii U eladásokat, akár már most is...
3.
3.
Az mit jelent, hogy kannibalizálni fogja az eladásokat? Értem a szavakat, de nem értem hogy ezt mit jelent ebben az esetben, mielőtt valaki nehéz felfogásúnak nézne :)
2.
2.
Kakaoo
1.
1.
Norbiii
Én 2017-re vártam, de akkor jöjjön 2016-ban!
Én csak egyet kérek a Nintendotól, de azt nagyon kérem: Az NX-ből ne legyen Ps/Xbox, a Nintendo maradjon meg Nintendonak. Persze ha szükséges nyisson több irányba is, célozzon meg más rétegeket is, de a törzsbázisát ne hanyagolja el! Én nagyon félek, hogy a híres N háttérbe szorítja majd a jó kis N-es címeket, hiszen manapság mik az úgymond "átlag igények"? CoD, Battlefield, Witcher stb...tehát nem ezek. Szóval engem nem zavar, ha jön sok CoD, meg egyéb mai stílusú játék, de jöjjön sok Donkey Kong, Mario és társai féle játék is!

A Wii U-val ilyen szintén teljesen megvagyok elégedve, remélem az NX-el is megleszek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...