18 millió eladott példánynál jár az Xbox One?

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 9.
  • Biznisz
Link másolása
Ugyan a Microsoft már korábban is jelezte, hogy a jövőben nem fogják közölni az Xbox One eladási számait, a ZDNet most egy belsős informátorra hivatkozva állítja, eddig 18 millió értékesített példánynál jár a konzol.

Ha hinni lehet a ZDNetnek nyilatkozó névtelen forrásnak, akkor bizony az Xbox One alaposan le van maradva a konkurens PlayStation 4 mögött, hiszen a Sony konzoljából már közel 36 millió példány talált gazdára. Ezzel szemben az új Xbox "mindössze" csak 18 millió értékesített darabszámmal büszkélkedhet.

Ez viszont nem hivatalos számadat, részben szimpla találgatás, így nem kizárt, hogy a magazin értesülései és becslései tévesek. A ZDNet ugyanis amellett, hogy névtelen forrástól is hallott a számról, a Microsoft egy korábbi bejelentését is alapul véve számolgatásba kezdett. A redmondiak nemrég ugyanis megerősítették, hogy eddig közel 200 millió Windows 10-et aktiváltak a felhasználók, ebbe viszont nem csak a PC, hanem minden egyéb, az operációs rendszert futtató készülék is beletartozik, így november óta az Xbox One is. Ebből nagyjából 180 milliót a PC tesz ki, míg nagyjából 1-2 milliót a Windows 10-es telefonok, amiből pedig az is következik, hogy az Xbox One közel 18 millió példánnyal veszi ki a részét.

Az eredményeket viszont kissé árnyalja, hogy a Microsoft sajtósa később megerősítette, hogy az adatok bejelentésekor az elmúlt 28 napot vették alapul, vagyis az ez idő alatt aktív készülékek számát vették csak figyelembe.

65.
65.
kamgecam
#62: A tolerancia nyitottság a tanulásra.Messze nem a véleményünk feladása.De szerinted mi a nagyobb bölcsesség?Feladni a véleményedet ha józan ésszel meggyőznek hogy tévedtél,vagy makacsul ragaszkodni hozzá, még ha te magad is beláttad hogy tévedtél?
63.
63.
PaprikaJancsi
#53: Mindenki magából indul ki! ;)
62.
62.
Csoki80
#56: Tolerancia a saját véleményünk feladása, vagy gyengítése. Ez valakinek negatív valakinek pozitív, én nem nyilatkozok csak belepofáztam....
61.
61.
Csoki80
49.
49.
PaprikaJancsi
#48: kamgecam-ról, azt hittem világos, de úgy tűnik mégsem volt az :D
48.
48.
XStormsniperX
#47: Ezt nem magadról írtad? :)
47.
47.
PaprikaJancsi
#41: Az oldal legnagyobb fanboy tagja, dobálja a szart, mint egy gyerek. Undorító.
46.
46.
PaprikaJancsi
44.
44.
kamgecam
#42: :)
Látod ilyen vagyok,tökéletlen gyarló kisember, de attól még szeretlek.
Szerintem a pofátlanságnak is van határa és akkor nem lehet finomkodni.
("A bölcs hallgat de nem szalasztja el a lehetőséget ha úgy hozza a helyzet."-ezt nem tudtam kihagyni,Joe Abercrombie új könyvéből van az idézet és rég olvastam ilyen rohadt jó fantasy könyvet.":D)
43.
43.
kamgecam
#25: Mutass egyet egyetlen egyet aki itt a Gk objektív!
Mindnyájunknak húzz valamerre a szíve,nem találkoztam még abszolút objektív véleménnyel itt, és ez nem is baj így izgalmas így szép az élet.
Attól persze a tények tények maradnak, és ettől még van objektív igazság is, és néha-néha azért kivilágosodik és eloszlik a sötét...
42.
42.
godach
#41: ne már kamgecam. eddig legalább te nem voltál ilyen ;)
41.
41.
kamgecam
#23: Tudod kik ragadnak ki egy írás kontextusából részleteket, és használják fel összefüggéstelenül a saját kicsinyes céljaikra?A jehovista szektások.

Barátom ha valakire itt a Gk-n illik az elvakult fanboy cimke az te vagy, és egyszerre érzem nevetségesnek, sértőnek pont a te szádból hallani hogy így célozgatsz másra.Komolytalan.
40.
40.
Raptor X
Azt bírom itt, hogy a hírrel kapcsolatosan van kb. két hozzászólás után megy az
elvakult konzolcsata. Még admin is beszáll. Gratulálok. Ahelyett, hogy arról beszélnénk, a Sony 2:1-re vezet, úgyhogy a MS-nek kurvára bele kell húznia. De ez szerintem jó. Azt meg direkt nem írom, hogy mim van. Mert teljesen mindegy. Na peace...
39.
39.
Csoki80
Szerintem szép eredmény mindkettő géptől.
38.
38.
Yanez
#36: Esküszöm ember, azt sem tudom mirôl beszélsz! Minden oké? Meg aztán nem ugrottam neki Boss-nak, ezt Ô is tudja. Tisztára paranoiás vagy!
37.
37.
godach
#36: Rólam van szó? Én el tudok vonatkoztatni egy két vitát. Sőt, más hozzászólótól is, nem fogom felhozni, ha te pattogsz valahol. Mint ahogyan jövő héten sem fogom felhozni, azt hogy most nekem próbáltad húzgálni a bajszom.
Na meg, mi van, ha van amiben egyet értek Boss-al?
36.
36.
mesterolasz
#22:
Egy teljesen korrekt, objektív véleményt olvastunk bosstól, nem kéne nekiugrani rögtön csak mert a kishaverod vérig sértődött a múltkor.
29.
29.
Yanez
Yami: Akkor úgy néz ki nem jársz fel gyakran a GK-ra. Sehol sem helyeseltem a Sony bizonyos lépéseit, és soha nem Istenítettem, mindig csak azt mondtam, hogy nekem miért tetszik, mi az amiért használom a PS-t.

Boss: Én csak egy dologra céloztam: minden nap játszok PS4-en, Psvitán vagy épp PS3-on. Van egy tonna játék, ami érdekel (legyen az exkluzív vagy multiplatform), ergo mindegyiken megtalálom az engem kielégítő stuffokat. Ha online mókára fáj a fogam, akkor megy az MK, Fifa vagy Rocket League. Ha vásárolni akarok, bemegyek a psn-be és gond nélkül megveszem. Nálam ez 95%-ban tökéletesen működik. Én speciel nem találok akkora okokat a panaszra, hogy emiatt azt jelentsem ki: csalódtam.

Egyszer volt komolyabb csalódás, amikor megtámadták a psn-t, de akkor is kárpótoltak utána néhány játékkal, amit akár meg sem tehettek volna. Szóval amíg van egy csomó olyan cím, ami érdekel, és csak a PS-en elérhető, plusz amíg nyugodtan multizhatok, addig nekem tökéletesen megfelel ez a konzol. Úgy látom, ha elégedett gamer vagyok és szeretem a PS konzolt, akkor egyesek számára már biztosan fanboy vagyok. Az is érdekes, hogy többségbe olyanok támadják mindig a konzolokat, akik pont nem rendelkeznek velük. Pl ha valaki sárdobálja a PS-t, az az esetek többségében nem is rendelkezik vele, csak a gamer portálokon olvasott véleményekből építi fel az utálatát. Ugyanez igaz, ha az Xbox-ot szólják le, vagy a PC-s játékos tábort. Szerintem mindegyik platformnak megvannak azok az előnyei, amiért szeretjük őket, és míg van választási lehetőségünk, addig csak örülni kéne.
28.
28.
godach
#24: Láttál már olyan vitát akárkivel, amiben az hangzik el? : Ne haragudj, erről nem tudtam. Uhh, lehet igazad van. Elgondolkodtam azon amit mondasz stb....
Nem? Megsúgom. Nem is fogsz.
25.
25.
Yami
#24: Azért lássuk be, sose voltál az objektivitás mintapéldánya ha a Sony-ról van szó.
24.
24.
Yanez
#23: Mivel Boss minden szava szentírás e téren,így még csak vitába sem szállhatok. Akkor maradok az elvakult fanboy szerepében.
23.
23.
PaprikaJancsi
#22: ,,...amit csinálnak az lehúzás, vagy átverés és mindezt pont a leglojálisabb (és általában elvakult) rajongóik kárára, akikből élnek."-Boss

,,Szóval még mindig nem látom azt, hogy ezek akkora 'lehúzások" és "átverések" lennének"-Yanez

Ez a két mondat, mindent elmond.
19.
19.
supair
#18: Bezony...
18.
18.
Galamb009
A Sony meg ekkora eladások mellett összehozhatna végre egy működőképes online részt a konzolnak, mert ez eddig sértés a játékosokra nézve..
17.
17.
Galamb009
Szerintetek nem szarik bele a Microsoft az eladások összehasonlításába? :D Amíg profitot termel, addig bőven megéri nekik, függetlenül a konkurencia eladásaitól, hisz a Microsoftnak ott az elképesztően nyereséges Windows, ami minden rést kipótol, de Sonyka szépen beszopta tövig a telefonjaival/PS Vitával
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...