HWSW: Búcsúzik a fülhallgató-jacktől az iPhone 7?

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 12.
  • Hardver
Link másolása
Jó eséllyel idén eltűnik a jól ismert 3,5 milliméteres jack-aljzat az Apple telefonjairól. A csatlakozó száműzésével a cég hardveresen is magához láncolná felhasználóit, akik már most lázonganak a döntés ellen - írja a HWSW.

Még jó néhány hónap választ el minket a legújabb, 7-es iPhone megjelenésétől, de a készülék kapcsán felröppent pletykák máris nagy port kavartak. Az egyre több forrásból megerősített, lassan biztosra vehető értesülések szerint az új modellben az Apple elhagyja a fülhallgatók, headsetek csatlakoztatására hagyományosan használt 3,5 milliméteres audio aljzatot, helyette saját, Lightning csatlakozóját vetné be a töltés és adatátvitel mellett erre a feladatra is.

Hivatalos tájékoztatás természetesen még nincs az ügy kapcsán, és valószínűleg nem is lesz egészen az új készülékek bejelentéséig. A cupertinói cégtől mindenesetre egyáltalán nem lenne idegen egy hasonló lépés, a gyártó annak idején a hajlékonylemezek meghajtóit is elsőként száműzte PC-iről, illetve a vállalat notebookjai is a riválisok hasonló méretű eszközeinél jóval korábban intettek búcsút az optikai lemezeknek.

Miért jó ez az Apple-nek? További részletek a HWSW cikkében!

18.
18.
Csoki80
#15: Képzeld a kocsik kerekét is frissítik majd szögletesek lesznek... Ez inkább arról szól, hogy vegyed a saját vackait, esetleg aki komolyabb fülhallgatóval rendelkezik az meg vegyen átalakítót, szóval vegyen vegyen....
16.
16.
#15: Azert mert valami regi meg nem kell lecserelni.
Plane ha kicsi es praktikus.
Ott az usb ami marhara szar valami meg a hdmi is (maguka csatlakozok).
Na azt kene lecserelni.
Amugy ezt a belebuzulast az ertelmetlen frissitesekbe nem ertem, de oylan szinten ra van zsibbadva mindenki hogy leteszem a hajam.
Kesz agyalagyultsag.
15.
15.
PS4jacksony
Ha belegondoltok a 2.5-ös jack baromi régi szabvány már...
Igenis ráfér már a frissítés és nem csak a telefonoknál...

De ha már az Apple ezt meglépte a horribilis telefonjaival,akkor egy tényleg egy jóminőségű fülest adhatna a rajongóinak....
14.
14.
Heldengeist
#10: A D-SUB elhagyása egy teljesen más dolog volt. Volt helyette jobb univerzális szabvány, ami elavulttá és fölöslegessé tette. A jack esetében ilyenről szó sincs.

Ha ezt meglépik, remélem hatalmasat buknak vele és a 7S-re visszakerül a jack.
13.
13.
shatterhand
"lazonganak"?
Hagyjak ott. Senki nem kényszeríti az embert hogy azt vegyek.
Aki birka, megveszi ugyis.
10.
10.
McDuff
ezt is lesz aki le fogja tudni nyelni, és ugyanúgy megveszi és majd röpökdnek megint a milliós példányban eladott hírek ugyanúgy ahogy eddig. aki meg tudja venni annak nem jelent gondot egy hozzá való apple füles sem. A d-sub-t is ők hagyták el először, akkor is "városokat gyújtottak fel", azt lám senkinek sem hiányzik.
9.
9.
Heldengeist
Inkább a lightningot cserélnék USB-re. Például nekem van egy jó Sennheiser headsetem. Kényelmes és jól szól. Nem válnék meg tőle, amíg ki nem leheli a lelkét vagy nem jön egy jobb. Androidos telefont nem vennék, a Windowsosoknak pedig még van hová fejlődni alkalmazáskínálatban.
8.
8.
Obiwan HUN
Hat ha ezzel a szabvannyal is szembe mennek, MEGERDEMLIK!!!
6.
6.
logic5
#5: Egy hétig ja :D :D Istenem :D
3.
3.
Raam989
Ezert (is) gyulolom az apple-t, mert allandoan szembe akar menni az altalanos szabvanyokkal. Nincs apple cuccom ugyan, de a tokom tele lenne azzal, hogy csak ahhoz az egy kutyuhoz egy n+1-edik kabelt kellene hasznalnom. Van nekem egy fasza 3.5-es sony fulesem, amit mar evek ota hasznalok es nem valnek meg tole semmi penzert, mert annyira szeretem. Peldaul. De ott a micro usb is. Egyetlen egy tolto van bedugva a falba, azzal toltom a telefonomat, a tabletemet es a ps4 joyt. Ha most apple telom lenne, ugyan ugy egy ujabb toltot kene bedugnom, mert ugye az a retek lightning portot vagy mit hasznal, veletlenul sem azt, amit minden mas...
2.
2.
Juha
#1: De az nem "trendi", mint az utángyártott töltő sem, milyen gáz már, ha vki azzal tölti az iPhone-ját, ami minden délben lemerül! :-)
1.
1.
dcba
Na legalabb a sok elvakult apple fan-nak a fulese is apple lesz. Amugy ra 2 hettel az ebay tele lesz az utangyartott olcsobb megoldasokkal, tehat ha az apple azt akarja ezzel elerni, h csak az o meregdraga fuleseiket vegyek, akkor ezzel tuti nem fogjak tudni ezt elerni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...