Mortal Kombat X - PC-re nem jön több DLC

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 21.
  • Gyászhír
Link másolása
A NetherRealm és a Warner Bros. tegnap megerősítette, hogy nem csak a tegnap bejelentett Mortal Kombat XL, de a játékhoz készülő összes jövendőbeli DLC, így a Kombat Pack 2 sem lesz elérhető PC-n.

Tegnap jelentettük, hogy március elején mutatkozik be a Mortal Kombat X minden eddig megjelent tartalmát egy csokorba gyűjtő kiadása, a Mortal Kombat XL. A pakk PlayStation 4-re és Xbox One-ra lett bejelentve, és most már az is kiderült, hogy nem véletlenül.

A játék kiadásáért felelős Warner Bros. és a NetherRealm ugyanis megerősítette, hogy a jövőben semmilyen formában nem támogatják a játék PC-s változatát, így nem csak a különböző javítások nem lesznek elérhetőek a számítógépes változathoz (például az új netkód), de a jövőbeli DLC-k se. Ebbe sajnos már az új bunyósokat is felvonultató Kombat Pack 2 is beleértendő, így a rajongóknak nélkülözniük kell majd Xenomorphot, Leatherface-et, Triborgot és Bo’Rai Chót.

A kiadó nem indokolta döntését, de több helyen is azt pletykálják, hogy annyira kevesen játszanak napi szinten PC-n a játékkal, hogy egyszerűen nem éri meg támogatni a Mortal Kombat X asztali gépes változatát.

23.
23.
dcba
#21: Az Xray es a fatality az console-on is 30 fps-en megy, a netcode console-on is szar es csak akkor van smooth multi elmeny, ha mindket felnek stabil eros kabeles nete van.

Ja es nekem nem rangat be egyatalan single alatt a jatek, pedig nincs egy eros gepem (GTX 780m azaz mobilos videokari) es megis ultran megy 1080pben. Fraps mindig be van kapcsolva es a 60 fps-rol le sem jon a szamlalo.
22.
22.
ayreon
Na ez azért féregség, rábízzák a PC-s verziót egy olyan csapatra aki már 100 ilyet elcseszett (High Voltage), gondolom mert jó olcsók voltak.
Aztán persze vacak lesz, mindenki lehúzza, nem veszi senki, utána nagyjából megfixálják, de persze az eladásokat már nem lehet visszahozni... és utána leállítják az egészet mert nem éri meg tovább fixálni/DLC-zni... hát gratulálok.

Ezzel gyakorlatilag a PC-s Mortal Kombatokat elfelejthetjük, az üzenet elég tiszta.

Ki venné meg a XI-et (mondjuk előrendelve) ha a fenti scenario-ra lehet számítani? Senki! Még a rajongók se.
21.
21.
vmiki88
#17: A x-rayek és fatalityk mindig 30 fps-en futnak, néha berángat még sigle player alatt is és a netkód egy rakat szarral ér fel.
19.
19.
Caleon
Semmiképpen sem fair nem kihozni a DLC-t PC-re, ez kitolás mindenkivel szemben, aki korábban bizalmat szavazott és megvette a játékot. Be kellene nyelni a lehetséges veszteséget és kiadni a DLC-t PC-re is, mert így tényleg a saját sírjukat ássák ezen a platformon. Ezt a gyakorlatot elsődlegesen PS-en játszóként is nagyon rosszallom és elítélem.
18.
18.
gegory
Normális az ilyen cég?!? Csinál egy szar netkódos játékot és elvárja, hogy játszanak a bugos játékkal és csak akkor javítja ki a hibát. Úgy, honnan tudja, hogy én itthon offlineban mennyit is játszom. Nem az eladás kellene megnézni?!? :S
17.
17.
dcba
#15: En szimplan nem vagom, h mindenki szidja a Mortalt, holott nekem egy gamer laptoppal tokeletesen fut ultran, miota kijott az utolso patxh. Online is 90%ban jol mukodik, lagok meg a konzol kiadasban is vannak. Mondjuk lehet a dolog nyitja, h nem wifivel kene onlineozni, mert volt mar aki karogott, h mekkora szar es kiderult, h az emeletes hazban a masodik emleten jatszik wifirol es azert szakadozik neki a jatek online.

A singlet sem ertem, mert en voltam az aki sehogy nem tudtam honapokig jatszhatova tenni a Mortalt, aztan amikor behoztak, h a Particle densityt at lehetett tolni a CPUra, onnantol nekem le sem jon a 60 fpsrol a szamlalo es minden csutkara fel van tolva. Probald ki te is ha szarul fut a jatek.
15.
15.
Necreon
#6: Nem azzal van a baj, hanem hogy ez is kb. egy Arkham Knight, csak nem volt akkora a balhé mert kisebb játékosbázis vette meg és megtehetik hogy eltussolják, néha eldobjanak egy kétsoros fórumpostot hogy "nyugi dolgozunk rajta", és még mindig ott tart mint relase-nél. Kivéve hogy ~50Gb-nyi patch-et töltöttünk le közben, ami rontott a helyzeten, tehát visszavonták, tehát megint letöltöttük a régit, ezen a ponton a komplett (amúgy cloud-ba "elvileg" mentett) profilunk hónapok munkájával benne törlődött, az online játszhatatlan, a framerate-ben csak az stabil hogy állandóan instabil, memory leak crash-ek sora, egy rakás fos az egész ahogy van.

És csodálkoznak hogy nem veszik meg az emberek. 500 alá esett az első napos 50.000-es PC-s online játékosbázis (ingame mérővel) EGY HÉT ALATT.

Vajh miért.

Biztos azért mert PC-n "nincs hagyománya" az ilyen játékoknak. Vagy csak mindenki azzal játszik amivel érdemes, mert nem szarnak a fejünkre, jó a port, jó a támogatás, és a játékban a játék a jó nem az hogy verhetik a brét a kivégzésekre meg a clickbait thumbnail-ekre.

Nem véletlen hogy a Street Fighter 4 él is virul sokszoros játékosbázissal, és 7 év (!!!) után ebben a pillanatban van annyi játékos online, mint amennyi MKX-ben volt egy hét után. Hozzátéve hogy ez utóbbi csoport jó eséllyel a menüben szopja a brét, a kampányt tolja vagy single-ben játszik valamelyik extra játékmódban, mert hogy online még a szomszédok se tudnak stabilan játszani, az hétszentség.
14.
14.
Necreon
#7: Bár ne tette volna ha csak arra képesek amit letettek az asztalra. Csak nem lett nagy dobra verve, mert nem Batman a címe.
10.
10.
DarkLord
Triborg azért nekem baromira fog hiányozni....na de mindegy megveszem, majd ps4-re az egészet pár év múlva fillérért, addig meg maradok pc-n velem nem csesznek ki :)
8.
8.
Dreadlox
Már nem azért, de rájöttek h Steam-en és egyéb nagyobb shoppokban nem veszik meg az emberek. Ugyanis a munkájukat minősítve árazzák a gémet ill élettartalmilag. Míg azokban a játékokban ahol még mindig van élet és az emberek játszanak vele azok 3-5 ezer forintba kerülnek és megjegyzem ezek nem tavalyi vagy 2010'-es darabok. Addig ez a szemét a premium edition-el együtt kb 2500Ft a piacon. És ez már az Injustice-nél is felfedeztem, de a menu billentyűzetét elkurták egy pöppet.... Ez még megbocsájtható lenne, ha nem laggolna és nem lenne ilyen abszúrd gépigénye. Nem feltétlen az NR itt a hibás, mivel az MK9 tökéletes port lett(kicsit kezdetleges bugokkal) és érdekes, az Batman:AA/AC/AO teljesen rendben volt. Aztán kijött a Dying Light ami horribilisan van optimalizálva és követte ezt a MK majd a Batman is. A Warner maga alatt vágja a fát.
6.
6.
mestermagyar
Tulajdonképpen itt is ők cseszték el. Ki venne PC-re egy 55 eurós verekedős játékot ahol meg sem vetette ez a stílus a lábát?! El nem tudom képzelni a még mindig változatlan árú játékukra mi a tökömet várnának. A közösségi élmény itt filléres szinten mozog és egy élvezhető verekedős játékot még a jó grafika sem tud eladni.
3.
3.
dcba
#2: "Mostantól, tényleg meggyőzödöm az adott játékról, hogy megérdemlie a pénzt."

Hogyan tudsz meggyozodni rola, errol 7 honappal ezelott nehez lett volna tudni, h ennyire kihal majd az online. Nalam gyonyoruen fut a jatek es az online-val sincs semmi baj, kiveve amikor vmi brazil szerencsetlennel jatszom, de az konzolon is laggol akkor.
2.
2.
PrimYaz00
Éljen a torrent, úgy tűnik már semilyen kiadóban nem lehet megbízni, utolsó előrendelésem volt :) Mostantól, tényleg meggyőzödöm az adott játékról, hogy megérdemlie a pénzt.
1.
1.
roli33
Talán ha tényleg javítottak volna rajta játszanánk is vele, ha már megvettük. De még mindig elég élvezhetetlen az a helyzet. Tudom, hogy van akinél már nincs vele baj, de az én esetemben semmit nem javult. Azt azért hozzáteszem, hogy egy GTX 460-astól nem is várok csodát, de az vicc, hogy pl. egy Far Cry 4, ami nyílt világú fut maxon, ez meg 720p-be is akad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...