The Order 1886 - mozifilmnek nem is rossz

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 23.
  • Videó
Link másolása
A Sony tavalyi exkluzív címe, a The Order 1886 nagy reményekkel vágott neki a téli premiernek, mégis óriásit bukott a Ready at Dawn viktoriánus Londonban játszódó interaktív kalandja. Talán ha egyből celluloidra készítették volna...

A The Order: 1886 - kritikánkat itt olvashatjátok - egyik legnagyobb problémája, hogy a készítők úgy igyekeztek interaktív filmélménnyé varázsolni alkotásukat, hogy közben minden olyan lényeges elemet kiöltek belőle vagy lecsupaszítottak, ami a játékot játékká teszi. A játékmenet totális lebutítását, a játékostól elvett kontrollt pedig azt se tudta kompenzálni, hogy elképesztően jól nézett ki a The Order: 1886.

Viszont más médiumokban simán megállhatta volna a helyét a Ready at Dawn shootere, csak ehhez annyit kell tenni, hogy egyetlen nagy filmmé vágjuk össze az átvezető videókat. Andy Gilleand pontosan ezt tette, csak úgy, mint a The Last of Us, az Uncharted-sorozattal vagy a Batman: Arkham-epizódokkal. Az újszerű élmény teljesen más megvilágításba helyezi a The Order: 1886-at, igaz, ehhez közel 210 percet kell végigülnünk és izgulnunk.

60.
60.
Max3000
#59: ...Hát te nem itt a földön élsz?:D
59.
59.
Aanash
Mi lett azóta a játékkal? Folytatás esetleg vagy valami?
58.
58.
Caleon
Ha a The Order indie garázsfejlesztésként jött volna 7000 körüli árcédulával, senki nem sírna. Sajnos előbb volt a marketing és aztán jött a játék. Számomra a sok negatív kritika után már nem volt csalódás, megérte azt az ötezret, amit egy akcióban költöttem rá.

Technikailag viszont nagyon egyben van, így a cikk - mármint, hogy filmként megállja a helyét - korrekt.

Caleon, a vérhörcsög
44.
44.
feher576
hali
jó kis játék ez , hiába mondjátok, játszotta vele szuper , amennyire sokan nyalják a assasins creed-et, no az egy gagyi ,nagy név , de semmi szerintem. no pááá
41.
41.
_Tappancs_
Ez a grafika csúcsa...nem is értem hogy tudták megcsinálni, viszont a játék gyenge...Olyanra kellett volna megcsinálni, mint a Beyond: Two Souls, sőt lehet az is volt a koncepció csak nem jött össze....
31.
31.
Galdech
#30: Egy darabig én is társalgok vele, majd mire teljesen komolytalan lesz, inkább ráhagyom a dolgokat.
30.
30.
Caleon
#29: Szrintem ha valaki a Driveclub grafikáját ekézi, az onnantól nem igazán komolyan vehető. :-)

Egyszer voltam egy tárgyaláson, ahol egy készülő magyar játékról beszéltünk a befektetővel. Üzleti tervet készítettem neki. Végigvettük a tételeket. Amikor odaértünk, hogy kell ember, aki a közösségi média dolgaival foglalkozik (moderálja a játék hivatalos fórumát pl.), akkor a befektető előállt azzal, hogy nem kell arra külön pénzt szánni, majd a titkárnője csinálja.

Felálltunk, udvariasan megköszöntük az idejét és a figyelmét és elmenekültünk.

Szerintem, ha a HUNRova fotókkal akarja bizonygatni, hogy ronda a DC, akkor már ti is hasonló szituációba kerültetek.

Amúgy az Order lövöldözős részeivel semmi gond, ugyanazt tudja, mint a többi. A játékmenet vérzik, mert rövid és közben túl gyakran elveszik tőlem az irányítást.
25.
25.
Yanez
A kommenteket olvasva, azonnal látszik ki az aki játszott az Order-rel, és ki nem. :))) Ami pedig a grafikát illeti, Driveclub, Bloodborne, UC4 valaki? Amit meg végképp nem értek, hogy ha valami jól néz ki (a csőjáték is játék), azt egyeseknek mindenképp meg kell magyaráznia, hogy azért mert! Nem lehet egyszerűen azt mondani rá: szép, még ha a játék gyenge is.

Ja meg hogy a grafika miatt feláldozták a játkmenetet vagy mit. Akkor más csőjátékoknál, amelyek jól is néznek ki, meg ütnek is, mi a helyzet? Nem áldozták be a játékot a látványért, csak az emberkék akik csinálták, enyhén szólva béna bélák. :) Elvégre nem az a probléma, hogy nincs benne játék, csak az, hogy mindössze 50%-ban van jelen, és ezt most nem a qte-kre értem. Elvégre játék közben pont úgy néz ki, mint az átvezetők.

Igen, gyenge game lett, csalódás a többségnek, ezen nincs is mit vitatni, de azért még maradjunk gémerek, ergo legyünk már egy picit pozitívabbak, pls!
24.
24.
kamgecam
Látom nagyon fáj itt pár emberkének hogy az Order 1886 grafikákja rendesen alázz.
Lehet pofázni hogy mozifilm meg blablabla,de igenis volt abban gameplay kőkeményen kérem szépen, a neve tps.
Milyen érdekes hogy bár a játék fele valóban átvezető a másik fele ami JÁTÉKMENET TPS, úgyan azt a szintet hozza mint az átvezetők.Mit jelent ez?Hogy jó játék az Order?Fuck no, csak azt hogy nemcsak hogy Order szintű grafikák lesznek még ps4-re (ja, hogy már van egy, Driveclub a neve...)vagy akár Xo-ra, hanem még jobbak is.BITCH PLEASE!

Azt a grafikabuzulást meg az elitista képmutató dumát, be lehet fejezni mára! :D
17.
17.
kamgecam
#15: Már tudom, most néztem meg az előbb angry joe kirohanását miatta! :D (kész az a figura)
Azért köszi!
15.
15.
PaprikaJancsi
#13: Elvileg mintha azt mondták volna, hogy nem fog jönni.
14.
14.
Galdech
#10: Azt ne mond, hogy ezt se tudtad megérteni... ennyire primitívnek lenni valakinek :D

#11: Crysis-effektust mondasz, akkor helytálló, ebben egyetértek. Csak ha valaminek jó a grafikája és mellette nagy és élvezetes, maradandó tartalma van, nem lehetetlen. Csak ritka, mint a fehér holló.
13.
13.
kamgecam
Bocsi ez tudom hogy off, de pc-re jön a MK Xl dlc?
12.
12.
Egyebkent ha alapbol kikapcsoltak volna benne az aim assistot (menuben ki lehet) es mindenki hardon kezdi el akkor a lovoldozos reszek itt-ott megizzasztottak volna a nagyerdemut
10.
10.
Ooorky
#9: Amint sikerült akár egyetlen hozzászólás mögé benézned szólj.
Addig röhögök tovább :D .
9.
9.
Galdech
#6: Mert nem tudsz a hozzászólása mögé nézni, így csak korlátoltan tudod felfogni a mondandóját. Egyszer majd megérted.

Nézd vissza a híreket az oldalon és mondjad hol van az a mindenhol. Na látod...
8.
8.
Neo1989
Talán ha a játék csak 20%-a lenne videó 50 helyett az jót tett volna neki.
Persze azt elismerem h a színészi játék és grafika kitűnő, gond annyi h ez semmit nem dob a játékon. Ráadásul only single játékmenetileg 4 órával, ez édes kevés.
7.
7.
csongor1996
#6: Nem tudom mennyire vagy hiteles ezzel a profilképpel... :D
6.
6.
Ooorky
#5: Egy szó nem volt konzolokról, egyszerűen a játék mechanikáját fikázta, amiben igaza is volt. A játékok az összes platformon ilyenek, vagy agyonscriptelt csőjáték áll-leejtéssel, vagy gyengébb grafika, de nagyobb szabadság, amibe már némi tényleges tartalom is belefér.

Ellenben te mindenhol megjelensz nyafogni, hogy konzol így, konzol úgy...
4.
4.
mestermagyar
#3: Zseniális hasonlat! Füsttel tele van a játék de lángból csak egy hangyafosnyi van a lámpában ami a játék grafiaki fénypontja xdd.
3.
3.
zozo76hun
ennek is nagyobb volt a fustje mint a langja
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...