Távozott a BioWare-től a Dragon Age írója

17 év után felmondott a BioWare-nél David Gaider, akinek többek közt a Dragon Age: Inquisition és a Star Wars: Knights of the Old Republic sztoriját köszönhettük. Ő alkotta meg a közkedvelt HK-47-es droid karakterét is.

David Gaider 1999-ben csatlakozott a BioWare-hez, hogy besegítsen a Baldur's Gate 2: Shadows of Amn munkálataiba. Rengeteg emlékezetes karakter fűződik a nevéhez: ő tervezte a Knights of the Old Republic HK-47-es droidját is, majd ő lett a Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark vezető írója.

A Dragon Age-eken már a kezdetektől fogva közreműködött karakterdesignerként és íróként. Gaider alkotta meg Doriant, az Inquisition meleg csatlósát, amely példaértékűnek számít a videojátékok történetében. Az sem mellékes, hogy a Dragon Age: The Silent Grove képregénysorozatot is ő vetette papírra.

Mint fogalmaz, önként távozott a stúdiótól, ami nem volt könnyű, elvégre a BioWare mindig is jó volt hozzá, és a búcsú is békés keretek közt zajlott. Itt volt az ideje, hogy "új kihívások elé nézzen". Utódja Patrick Weekes lett.

A BioWare kanadai stúdiójának fejese, Aaryn Flynn megerősítette a hírt, és egyben megköszönte Gaider eddigi munkáját.

26 komment - szólj hozzá!