Törhetetlen lesz az új Tomb Raider és a Far Cry is

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 25.
  • Hír
Link másolása
Egyre több kiadó áll a Denuvo védelem mellé, így a közelgő Rise of the Tomb Raidert és a Far Cry Primalt sem fogják egyhamar feltörni. Még két szeg a warez koporsójába?

Eddig bevált az osztrák Denuvo Software Solutions megoldása, így egyre több kiadó licenceli a védelmet. Az EA PC-s játékaihoz, a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painhez és a Just Cause 3-hoz sincs még elfogadható törés, és a jelek szerint a közelgő Rise of the Tomb Raiderhez és a Far Cry Primalhoz sem lesz egyhamar.

A Denuvo tehát szépen feladta a leckét a számítógépes kalózoknak, köztük a kínai 3DM-nek is. A crackercsapat alapítója a hónap elején egy meglehetősen pesszimista blogposztban úgy fogalmazott, hogy két éven belül eltűnnek a kalózjátékok. Hogy ez igaz lesz-e, azt majd az idő eldönti.

A Far Cry Primal végfelhasználói licencszerződése nem csinál titkot abból, hogy a játék a Denuvót használja - elsőként a Ubisoft címei között. Nagy eséllyel a márciusban megjelenő The Divisionnel is hasonló a helyzet.

Ami a Rise of The Tomb Raidert illeti, nem vagyunk meglepve, hiszen a kiadója a Square Enix. A játék képe nemrégiben a Denuvóhoz köthető Codefusion support oldalán tűnt fel, ami eléggé árulkodó.

153.
153.
Fodor Kristóf
Törhetetken ? A tomb raider t már feltörték :D :P
152.
152.
Caleon
#145: Nem is tudtam, hogy az elmegyógyintézetben is lehet netezni.
151.
151.
CJgabor
#145: Te lehetsz a legfelkészültebb konteós az egész nyolcadik osztályban. Gratulálok!
Na nem mintha a Denuvo pártján állnék (bár megértem a cégek indokait mellette), de ahhoz tényleg egy született idiótának kell lenni, hogy az egész burkoltan antiszemita USA-Izrael összeesküvés-elméletet és az ISIS-t belekavard egy online játékmagazin kifejezetten játékokról szóló cikkébe.
Minden elismerésem. Azért a te érdekedben is remélem, hogy 16 éves korodra kinősz ebből a korszakodból.
150.
150.
Neo1989
#145: Menj orvoshoz jó.
Egyébként ha ez számít a magadfajtának mondnám h megnéztem h miket véd ez a Denuvo, elmondanám h (jelenleg) a Metal Gear V-ig minden amit ez véd fel van törve. V is max egy év múlva mehetsz és torrenezheted.

Most már lenyugodtál ? (Remélem)
Nehogy véletlenül támogasd a fejlesztőket.
147.
147.
delphijos
#146: Szerintem válaszolni se kellett volna, nem is nagyon értem hogy ilyen komment létezhet egyáltalán itt..... Családírtás? No comment......
146.
146.
ADMlN
#145: Őszintén le vagyok nyűgözve, hogy ennyi ésszel be tudtad kapcsolni a számítógépet.

Én nem védem a Youtubeot, nem igazán értem mitől kéne.
Az meg igazából hót hidegen hagy, hogy te mit csinálsz, meg mire szarsz, egy szóval se mondtam, hogy ne warezolj.
Azt pedig végképp nem értem mit nem veszel meg tőlem, mikor nem is árulok semmit.
145.
145.
Louis Cyphre
142.:
lyan vagy, mint a faszom kifordítva, vagy inkább véded a védhetetlent, azaz a rendszer hivatalos szopógépe vagy:
"YouTube-on fent lévő tartalmak pedig legálisak (az illegálisakat leszedik"
Hmmm, lassan a fgél világ bojkottálja a Jewtubeot, az igazságtalan GEOBan miatt...de te csak védjed bazmeg...
Szarok a törvényeitekre, amíg nem kapok kipróbálható demót, addig nem veszek tőled. Nem tetszik, perelj be.:) Dehúnyónak hamarosan vége, mint anno a Starforcenak, magam részeréről remélem az ISIS ott fog robbantani, minden a projectben résztvevőt a családjával együtt lőném tarkón egy tömegsírba. ( Mivel tudjuk az ISIS az USA-Izrael kreálmány, ez sajnos nem következik be) De előbb utóbb kiszivárognak a nevek is, és remélhetőleg lesz azért 1-2 családirtás. A deepweben kint vannak már a főkolomposok neve, címe, reméljük egyszer lesz némi vérengzés arrafelé Majd amikor betoljuk a Denuvós patkány kölykének a karját a szemétaprítóba, változni fognak a dolgok.:)
143.
143.
delphijos
#142: "a kliensed nem fizet, az lényegtelen miért."

Mondjuk azt mondja hogy neki erre nincs pénze, de neki is járt a biztonság. :)
137.
137.
Aries
Ha mondjuk a fejlesztők csinálnának egy rohadt demo-t a játékaikhoz, akkor pl. én sem töltenék le. Ezt akkor tanultam meg, amikor vártam hogy megjelenjen az Of Orcs and Mens és a Lord of the Rings: War in the North. Megvettem eredetiben, mert imádom a témájukat és ezekről a játékokról nem informáltak sokat régen. Emlékszem, hogy az Orcs and Mens-t 15k-ért a LOTR-t meg 17k-ért vettem meg. És hát sajnos játék közben döbbentem rá, hogy basszus ez nagyon nem ért annyit és meg is bántam.

Hozzáteszem, hogy amikor van egy játék ami érdekel, akkor letöltöm, de 1 óránál sosem játszok vele többet, mert ha 1 óra alatt elnyerte a tetszésemet és nem találok benne hibát, akkor a játékot törlöm is a gépről és megyek a boltba megvenni.
De sajna csak így tudom kiszűrni, hogy érdemes-e megvenni az adott játékot, mert szerintem a demo mint kiprobálható tartalom és fogalom lassan megszűnik létezni....
134.
134.
Louis Cyphre
Most linkeljek be régi cikkeket, ilyen címmel hogy "Feltörhetetlen lett az új GTA". :D
Vagy emlékszünk a Starforce nevű orosz csodára ( gondolom a lapba publikálók seggén még a tojáshéj volt akkor, szal tömören: nem a kiadók nyerték a csatát)
Akik meg itt rejszolnak a hír hallatára, játsszák az én sohanemhazudtam, pardon töltöttem:) ájtatos szentfazekak, miért fáj nekik, ha más letöltötte? A szokásos jó magyar rosszindulat, gondolom csak így tudják nagy nehezen felállítani a mikropöcsüket...de legalább jó fidesz szavazó lesz belőletek.:) "Néha letöltök pár filmet..." akkor mi a hézag öcsisajt, én meg megvettem a GTA 16 rugóért, mert ott megérdemelték a fejlesztők, félkész szarokat meg nem fogok látatlanba venni, mert a demo ugye kihalt állatfaj.
És ha már félkész fostalicskák, demók hiánya akkor itt előhúzom a játékújságok szerepét, ami nem kicsi. 10-12 évvel ezelőtt, a GS, PCGuru, ha teszteltek legalább 3-4 konfigon, a beállításokat végigskálázva írtak egy normális elemzést, amiből le tudta vágni az ember nagyjából hogy mire számíthat. Persze akkoriban még valódi tesztelők, mint szegény Gyu (RIP), és nem ilyen faszombaszom NASA gépnél alább nem adom öcsik voltak a szakmában.
Most mi van? Elpöffeszkedik a teszter Paksi atomerű kapacitású szerkesztőségi gép előtt, aztán leírja gyerekek ez nagyon faszán lett optimalizálva.
Csak itteni példát mondjak a Shadow Warrior teszt, okostojáska leteszteli kórájhéten 18 giga rammal és beírja ez tök jól optimalizált. Igen baszod, nálad a max gépigénynél 2x akkora PC-el, csak a nagy többség átlag-középkat gépén akadt mint picsa (nálam anno Phenom x4 3.5 Ghz, 4 giga ram, HD7770-en hozta a kemény 15-20 FPS-t)
A Denuvóról: az ottani kólásüveg vállú geekek a legpatkányabb fajta, a sceneből lefizetett árulók, ezért okoz egyenlőre még problémát a feltörés, ugyanakkor kívánom az áruló vamzergeciknek, hogy egy ló fejével az ágyukban ébredjenek, egy szép reggelen.

PS: A Jim Beam a kedvenc whiskeym.:)
129.
129.
Norbiii
JimBeam!

Az rendben van, hogy leírod a véleményed, vagy igazad van, vagy nincs, csak kérlek ügyelj arra, hogy ezt normális és nem személyeskedő stílusban tedd!

Köszi!
88.
88.
Norbiii
Még nem olvastam el mindent, de:
A lopás kifejezést, a megbélyegzést nem szeretem, de ha már így beszélnek róla:
Lopás: ellopja más tulajdonát, más játékát, autóját stb...tehát ő lop!
Warez: Aki letölti nem az lopja el a játékot, hanem már egy ellopott, neten lévő játékot szed le, ami teljesen ingyen van..És nagy különbséget tennék aközött, hogy valaki mondjuk ellop egy Mercedest, vagy letölt egy nyamvadt játékot!

Szubjektív véleményem, aki nem ért velem egyet, elfogadom, de én így gondolom! Köszönöm! :)
87.
87.
delphijos
#83: "Amúgy félreértés ne essék, engem nem zavar, ha valaki ezzel él, szíve joga. Én is letöltök néha 1-1 filmet, együtt tudok élni ezzel. De az annyira szánalmas, hogy itt egyeseknek annyira gyenge a jelleme, hogy mindenféle önigazolással meg ál-ideológiákkal kell takaróznia"

Kb. én is pont ezt írtam. Engem se érdekel, csak ne magyarázza meg valaki hogy miért "jár" ez neki. Ja, és főleg ne azokat gúnyolja akik fizetnek. Mert persze ő az okos ....
83.
83.
ADMlN
Az igen, azért ennyi mély-sötétet is ritkán fúj egy helyre a szél... Így végignézve a kommenteket, már nem csak legálissá tettétek a kalózkodást, de lassan már-már állampolgári kötelességé is nyilvánítjátok.
Először is az addig rendben, hogy a torrentezés az nem lopás. Ez tény, ellopni csak fizikai javakat lehet, ez törvényileg is így van megfogalmazva. A lopást mindössze analógiaként szokták felhozni a szoftverek kapcsán, hogy az itt vergődő pistikék is felfogják a tetteik súlyát.
Szóval letöltöd azt a játékot amire kedved szottyan, ez idáig teljesen legális. Viszont a torrentezés nem csak letöltésből, hanem feltöltésből is áll. A feltöltés pedig megvalósítja az illegális terjesztés bűntényét, mivel a terjesztési jog tulajdonosa (kiadó) neked nem adott erre engedélyt.
Na de persze itt még vannak kiskapuk, mert ha már bűnözünk akkor csináljuk gerinctelenül, és csak elvegyünk a közösségtől, de ne adjunk vissza semmit ugye...
Szóval van egy nem jogtiszta szoftverünk, amit letöltöttünk, de nem osztottunk meg, a lelkiismeretünk tiszta mint a hó. És ez egészen addig fennáll amíg el nem indítod az adott szoftvert. Mert ha megteszed akkor onnantól kezdve már jogtalan felhasználást követtél el, ami akármilyen meglepő szintén bűncselekmény.
Amúgy félreértés ne essék, engem nem zavar, ha valaki ezzel él, szíve joga. Én is letöltök néha 1-1 filmet, együtt tudok élni ezzel. De az annyira szánalmas, hogy itt egyeseknek annyira gyenge a jelleme, hogy mindenféle önigazolással meg ál-ideológiákkal kell takaróznia, hogy márpedig ő nem is tesz rosszat... De azt teszel. Rosszat. Élj együtt ezzel, ne magyarázkodj, és főleg ne nézd le azokat a tisztes vásárlókat akik lehetővé teszik, hogy megszülessen az a szoftver amit lekalózkodsz.
79.
79.
TatsuyaHiroki
#63: jaj hagyjuk már ezt a mocskos, gonosz nyugat süketelést, bármennyire is kellemes sablonmagyarázat, amit mindenre rá lehet húzni

arról nem ők tehetnek hogy minálunk szar az ipar meg sokminden egyébről de ez nagyon off.
78.
78.
TatsuyaHiroki
#72: hát valóban nem a két szép szemedért ölnek bele milliókat egy-egy játék fejlesztésébe, ha arra gondolsz.
74.
74.
naburus
Én azt mondom, warez forever.
72.
72.
suti0727
#64: Mondanivalód egyes részeivel egyetértek, bizonyos részeivel viszont nem. Akit meg lehet téveszteni azt meg is kell? Én úgy vettem észre hogy reklámokkal, jól összevágott videókkal és ha van is kipróbálható demó a játékból ezekkel nem az mutatják amit valójában kapni fogsz ha megveszed. Manapság a játékok töbsége félkészen és hiányosan jön ki, amit a hónapok során patchek tucatjaival próbálnak pótólni és még akkor is csak azt érik el ahogy a játéknak már a kiadáskor ki kellett volna néznie. Miért kellenne nekem félkész és néhol még játszhatatlan játékokért pénz kiadni? A játékokért elkért pén nagyrészét mégcsak nem is azok kapják akik dolgoztak vele. Ne ringassuk magunkat tévhitekbe ez az ipar már rég nem a játékosokról szól hanem a pénzről.
71.
71.
atti523
#67: Azért hidd el én jó pár embernél örülök hogy otthon szépen el warezolgat és utána csendben játszik mintha más az ö számára szórakoztató tevékenység után nézne.
69.
69.
delphijos
#68: "Ők meg mossák a kezeiket nem a játék volt rossz és azért nem vitték hanem a védelem volt gyenge és mindenki letöltötte."

Hát ez a magyarázkodás a sokszor több milliós eladásokat produkáló címek mellett szerintem elég kevéssé védhető. Másrészt én sem gondolom hogy a warezolók valóban fizető vásárlókká válnának ha nem lenne warez. Nagy részük biztos nem.
68.
68.
atti523
#64: Ezzel teljesen egyetértek de a legtöbb vásárló a szülő mert kell a gyereknek ők a legtöbb esetben csak leírják a címet amit kimond a gyerek és megveszik neki.
Így sajnos jóval kevesebb a tudatos vásárló aki tudja mire számíthat a pénzéért.
És ezt sajnos a kiadok is tudják.
És ki is használják + éket vernek az összes játékos közzé pc vs konzol vagy épp a pc warez témákkal hogy nehogy összefogjanak a játékosok. Ők meg mossák a kezeiket nem a játék volt rossz és azért nem vitték hanem a védelem volt gyenge és mindenki letöltötte.
67.
67.
delphijos
#63: "Más, ha van egy normális ember, aki napi szinten agyondolgozza magát és nincs pénze (nem iszik, dohányzik stb..), annak szerintem igen is joga van úgy kikapcsolódni ahogy akar (ha reklámozza, hogy lop ha nem)!"

Ebbe nem mennék bele jobban, mert nem egészen így gondolom, másrészt erős a gyanúm hogy a warezolók nagy része azért nem azokból kerül ki akik beledöglenek a melóba, és mégsem futja játékra. Én úgy gondolom nem keresek rosszul, de én sem rohanok a megjelenés napján 20 ezerért a játékokért a boltba. Ez hozzáállás kérdése is. Persze ha valakinek a megjelenés hetében kellenek a játékok, és mellé pénze sincs, akkor valóban beszűkülnek a lehetőségei......
66.
66.
Csoki80
#63: Még mielőtt vaklaki leszól a hozzáállásom miatt 94' egész nyarát végigdolgoztam, hogy megvehessem a Shinning Force II játékot a Pozsonyi úti 576-ból, ami akkor 10 400 Ft értéket képviselt és azóta is hasonlóan teszek (csak előtte kipróbálom hogy milyen)...
65.
65.
Csoki80
A lényeg, lehetne egy jó kis videót csinálni, hogy a két játékra lecsap a fejsze Völgyzugolyban..... XD
64.
64.
AfterLife
#59: Nem arról van szó, hogy nem értjük a lényeget, bár én nem konkrétan rólad beszéltem. A gond az, hogy a nagy kiadók élén, olyan frontemberek vannak, akik nem lehetnek nagy játékkedvelők. Ezek komoly üzletemberek, akik képtelenek úgy tekinteni a játékokra, ahogy mi, mert számukra ezek csak potenciális bevételi források. Persze ugyanakkor szeretnék, ha minél több embert meg tudnának szerezni maguknak, csak nem értik, hogyan tegyék ezt úgy, hogy közben ne veszítsenek el egy csomót, a már meglévők közül. Maga a videojáték iránti szeretetük nincs meg hozzá. Csinálják ezeket a hülye közvélemény kutatásokat, figyelik az achievmenteket, hogy hány ember játssza végig a játékokat, mennyire mélyülnek bele a részletekbe, majd ezeket felhasználva csinálják a folytatásokat, vagy kaszálják el őket. Szerinted azért ilyen rövidek és faék egyszerűségűek a játékok többsége, mert a fejlesztők lusták? Nagy szart. Azért, mert az emberek nagy része, nem viszi végig a hosszú játékokat, nem szeret szarakodni egy karakter részletes fejlesztésével, nem szeret sokat szövegelni benne, stb. Ez mind ki lett kutatva és a kiadók, ezeket az embereket célozzák meg elsődlegesen, mert ők vannak jóval nagyobb többségben. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. A fejlesztők se hiszem, hogy feltétlen ilyen játékokat akarnak csinálni, amik ma kikerülnek, de van egy munkaadójuk, aki megmondja nekik, hogy mi legyen.

Sajnos, elég sok nagyvállalat/cég követi el azt a hibát, hogy rövidtávra gondolkozik. Mert ez mindig a következő taktikát vonzza magával: A lehető legkevesebb kiadással és befektetett idővel, a lehető legnagyobb hasznot termelni... Borzalmasan nagy idiótaságnak tartom és nem értem, miért csinálják ezt világszerte ennyien. Mindig a minőség rovására megy, ami egyenlő a bukással. Jó példa erre a Mass Effect 3. Soha az életbe nem fogom megbocsátani az EA-nek, hogy ennyire leszarta a játék milyenségét, mert kiszabott egy parányi kis időt a fejlesztőknek, hogy minden idők egyik legnagyobb sikervárományosát megcsinálják, és látszott, hogy még bőven lett volna tennivaló vele, csak nem technikai szempontból. Például látványosabb döntési következmények, vagy egy bővebb epilógus... Nem arról van szó, hogy rossz játék, de ezerszer jobb is lehetett volna! Kellett volna több idő, de volt egy határ, és onnantól amilyen lett, olyan lett... Az EA-nek fontosabb volt, hogy az adott pénzügyi időszakban eredményesek legyenek, de az, hogy milyen a játék, tehát, hogy félkész-e, vagy tele van-e hibával, kit érdekel, hisz a neve és a reklámhadjárata bőven eladja majd. Nézd meg a Might & Magic Heroes 7-et! A Ubisoft úgy adta ki, hogy gyakorlatilag béta fázisban volt az egész. Nem lehetett továbbmenni a küldetéseken, tele volt játékmenetet érintő bugokkal, grafikai hibákkal és még teljesítmény gondok is voltak. Megérte ez nekik? Vagy ott van a Batman: Arkham Knight PC-s változata. Megérte ez az elsietett kiadás és a későbbi kapkodás? Nem hiszem.

Innentől jön az, hogy igenis a kedves vásárlók a hibásak, mert van egy csomó elme roggyant, akinek többször, vagy állandó jelleggel beadják ugyanazt a trükköt és bedől neki. A kiadó így nem fog félni attól, hogy nagyot fog bukni, mert tudja, hogy ezekkel mindent meg lehet csinálni Lenyűgözik egy látványos trailerrel és már fut is megvenni első nap az adott játékot. Aztán duzzog, hogy átverték... Valahogy nem tudom sajnálni az ilyet. Általában néhány hónap leforgása alatt, simán kiheverik az emberek a csalódottságot - már aki. Hisz van olyan is, akiben ott marad a szálka. Aki néhány csalódás után csak warezol... na ezt a fajtát se tudom sajnálni. Fel kéne nőni és megtanulni, hogy vásárlás előtt tájékozódni kell!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...