Tetoválások miatt mehet bíróságra a Take-Two

Egy tetoválószalon beperelte az NBA 2K-sorozat kiadóját néhány virtuális kosárlabdázó játékbeli tetoválása miatt. A cég szerint azokat az ő művészeik készítették, és nem lehetett volna felhasználni őket az engedélyük nélkül.

A Hollywood Reporter jelentése szerint a Solid Oak Sketches nyolc virtuális tetoválás miatt perel, ezek többek között LeBron Jamesen és Kobe Bryanten feszítenek. A cég szerint az általuk készült tetoválásokat szerzői jog védi, és korábban jelezték is a Take-Two Interactive-nak, hogy (több százezer dolláros) licencdíj fejében használhatják majd őket. A kiadót mindez hidegen hagyta állításuk szerint.

Érdekes egyébként, hogy nem először okoznak galibát a tetoválások a játékiparban. A THQ-t 2012-ben 4,1 millió dollárra perelte egy tetoválóművész a UFC Undisputed 3 egyik tetoválásért, aki ebből végül 22 ezer dollárt kapott meg a csődbe ment kiadótól.

A Madden NFL-sorozat esetében pedig szenzációszámba ment, mikor a 2014-es részben az egyik játékoson az igazi tetoválásai tűntek fel. Az EA Sports akkor azt mondta, ha egy játékos megszerzi a szükséges engedélyeket a tetoválása készítőjétől, belerakják a játékba, de neki amúgy nincs kapacitása arra, hogy egyesével felkeresse az összes művészt.

5 komment - szólj hozzá!