Frissítve: Red Dead Redemption - Xbox One-on is

A hivatalos bejelentést megelőzve, egy kis ügyeskedéssel már Xbox One-on is játszható az előző generáció egyik legsikeresebb és legkedveltebb játéka, a Red Dead Redemption.

Valószínűleg jövő hétre tervezte a Microsoft a hivatalos bejelentést, de mégis idő előtt kiszivárgott, hogy újabb játékokkal bővül az Xbox One visszafelé kompatibilis címeinek listája. Köztük olyanokkal, mint az Alan Wake's American Nightmare, a Tekken Tag Tournament 2, a Halo Wars, a Castlevania: Symphony of the Night, a Left 4 Dead 2, illetve a program honlapján található szavazás szerint előkelő helyen álló Red Dead Redemption is.

Mivel hivatalosan még nem erősítette meg a Microsoft a felsorolt játékok érkezését, egyelőre csak kisebb ügyeskedéssel lehet őket felpakolni a virtuális polcunkra. Egyrészt a lemezes változatokkal egyelőre még nem érhetőek el a játékok, viszont ha van olyan ismerősünk, akit követünk és rendelkezik is a programok valamelyikével, akkor rajta keresztül könnyedén elérhetjük mi is a játékokat, feltéve, hogy anno nekünk is megvolt az, letöltött formában.

Update! A játékot nem sokkal később elérhetetlenné tette a Microsoft. Az említett bakit már nem lehet kihasználni, aki viszont már letöltötte a címet, még tudja tolni, igaz, ez esetben le kell mondania a mentéseiről: internetkapcsolat esetén egy frissítésre hivatkozva lövi le a rendszer a játékot, az állásunkat azonban csak az interneten keresztül tudjuk betölteni.

A Microsoft hozzátette mindehhez, hogy folyamatosan tesztelik az Xbox 360-as játékokat az Xbox One-os emulátorral, és bár a Red Dead Redemption is ennek a tesztelésnek a része volt, véletlenül vált elérhetővé a játékosok számára.

26 komment - szólj hozzá!