Filmes hírek: készül a Sonic-mozifilm

Egy nagy adag mozis hír gyűlt össze így csütörtök délre. Készül a nyolcadik Fűrész, Michael Fassbender a Mátrixhoz hasonlítja az Assassin's Creed-filmet, csúszik a Ready Player One premierje, és már készül a Sonic-adaptáció is.

Már készül a nyolcadik Fűrész

Noha a Fűrész-frencsájz már 2010-es Saw 3D óta parkolópályán hever, a Lionsgate mindenképp szeretné elkészíteni a nyolcadik iterációt. Két éve már az eredeti alkotók is fel akarták támasztani a horrort, ám most úgy néz ki, sínen van a dolog. A Saw: Legacy scriptjét Josh Stolberg és Pete Goldfinger veti papírra, akik korábban Piranháért és a Soroty Rowért feleltek.

A sorozat atyjai, James Wan és Leigh Whannell csak a produceri teendőket vállalták magukra.

Michael Fassbender a Mátrixhoz hasonlítja az Assassin's Creed-mozit

A főszereplő az Empire magazinnak adott interjújában a Mátrixhoz hasonlította a filmet, mondván már a tervezés szakaszában ez járt a fejében. Szerinte a DNS-memória szerepeltetése megkülönbözteti a filmet a fantasy műfaj többi darabjától, amit így a közönség is hihetőbbnek tart.

Fassbender méltatta a valós helyszíneken való forgatást is, elvégre nagyon kevés zöld vásznat használtak, és a rizikósabb jeleneteknél bizony a kaszkadőröknek is meg kellett izzadniuk. Az egyikük épületről épületre ugrált Málta fővárosában, Damian Walters pedig 120 lábnyi magasságról ugrott le egy matracra.

Csak 2018 márciusában jön a Ready Player One

A népszerű geek könyvből Steven Spielberg forgat filmet, ám az előzetes tervekkel ellentétben az adaptáció mégsem kerül a mozikba 2017 decemberében, a Warner Bros. ugyanis eltolta a premiert 2018 március 30-ra.

Magyarán nem akarnak a Star Wars: Episode VIII-cal versenyezni, aminek a forgatása épp a minap vette kezdetét. A Ready Player One egyébként egy igazi videojátékos regény, amely 2044-ben játszódik. Főhőse egy tinédzser, Wade Watts, aki egy OASIS nevű virtuális világban kutat easter eggek után. A mű tömve van popkulturális utalásokkal.

Deadpool - úgy tűnik, zöld utat kapott a folytatás

A The Hollywood Reporter szerint a 20th Century Fox elégedett a Deadpoollal, elvégre már a folytatást tervezik. Ismét Rhett Reese és Paul Wernick felel a forgatókönyvért, és reméljük, ezúttal ütősebb sztorit raknak a szuperhősös komédia alá.

Arról még nincs szó, hogy Tim Miller rendező visszatér-e, de van egy tippünk, hogy a stúdió az egész stábot szeretné összetartani. Az első résszel mi is elégedettek voltunk.

Film készül a Sonic the Hedgehogból

A Sega kedvenc sündisznója is megkapja a saját filmadaptációját a Sony Pictures jóvoltából. A kiadó fejese, Hajime Saito szerint a félig élőszereplős, félig animációs produkció 2018 folyamán landol a vásznakon.

Ebben semmi meglepő nincs, Sonic idén ünnepli 25. születésnapját, és ennek részeként még számos bejelentés várható. Egy keddi Twitter-bejegyzésból arra következtethetünk, hogy már készül az új játék is.

És végül egy csoportkép a Top Gear új évadának műsorvezetőiről:

11 komment - szólj hozzá!