2016-ban új Assassin's Creed nélkül maradunk

A Need for Speed után újabb sorozatot küld a kiadója pihenőre. Az Assassin's Creed a második rész óta minden évben új, teljes értékű folytatással jelentkezett, idén azonban a kisebb epizódokkal kell beérnünk.

Januárban már megszellőztette a Kotaku, hogy idén teljes értékű Assassin's Creed-folytatás nélkül maradunk, most pedig a Ubisoft is megerősítette a hírt. A hivatalos blog szerint "újravizsgálják" a sorozatot, ehhez pedig időre van szükség. Az írás szerint a botrányosra sikerült Assassin's Creed: Unity óta sokat tanultak a fejlesztők a játékosok visszajelzéseiből. Ezt az évet az új játékmechanikák kitalálására és a meglévők fejlesztésével töltik majd, hogy jövőre egy sokkal jobb játékot kaphassunk. A pletykák szerint a Ubisoft ezen lépése nem jelenti azt, hogy ezentúl kétévente jönnének majd a játékok, tehát csak egyszeri pihenőről van szó.

Az Assassin's Creed-sorozat mélyrepülése a 2014-es, nextgennek szánt Unityvel kezdődött, mely nem csak optimalizálatlan és bugos volt, de a játék is unalmas volt. A tavaly megjelent Syndicate-tel szépített a kiadó, azonban még mindig érződött rajta, hogy nem tettek bele elég időt a fejlesztők. A pihenő jó döntés lehet, legutóbb az EA játszott el hasonlót a Need for Speeddel. A hírek szerint idén a Watch Dogs 2 fogja majd pótolni az Assassin's Creedet.

62 komment - szólj hozzá!