Bejelentésáradat a Nintendótól

Tegnap éjjel Nintendo Directet tartottak a kiotóiak, amely annak rendje és módja szerint egy sor bejelentést hozott magával. Ebben a cikkben foglaltuk össze nektek az említésre méltó tudnivalókat.

A Nintendo Direct legutóbbi adása nem ígért meglepetéseket a cég jövőjét illetően, a Nintendo már jó előre leszögezte, hogy egyelőre nem fog beszélni az NX-ről és a mobilos játékairól. Ehelyett a közeljövő Wii U-s, illetve 3DS-es kínálata kapta a főszerepet; a fontosabb bejelentéseket alább gyűjtöttük össze, de ha visszanéznéd a teljes műsort, arra is van mód:

 

Mégsem késik az új Star Fox

Jó hír, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem késik majd a Star Fox Zero, a játék április 22-én veszi be az európai boltok polcait. Shigeru Miyamoto egy másik meglepetéssel is szolgált a dátum bejelentése mellett: a Star Fox Zeróval együtt érkezik majd egy Star Fox Guard nevű játék is, amely a 2014-es E3-on bemutatott Project Guard prototípusból nőtte ki magát.

A Star Fox Guard főszereplője Slippy Toad nagybácsija, Grippy lesz, a feladatunk pedig az, hogy egy tower defense játék keretei között megvédjünk egy épületet az azt körülvevő labirintusba özönlő robotoktól. A játék érdekessége, hogy az eseményeket a labirintus biztonsági kameráin keresztül követhetjük, ezeket is használhatjuk védekezésre, de mindig csak egyet irányíthatunk, folyamatosan kell váltogatnunk közöttük.

Ha dobozosan veszed meg a Star Fox Zerót, 60 dollárt kell kifizetned a játékért, viszont megkapod a Guardot is. Egyébként pedig külön is megvásárolható lesz a két cím: a digitális változatok 50, illetve 15 dollárt kóstálnak majd.

Jön a Wii U-exkluzív Paper Mario

Az új Paper Marióról szóló pletykák viszont beigazolódtak, a Paper Mario: Color Splash még idén megjelenik Wii U-ra. A játékmenet központi eleme a színezés lesz:

Nyáron költözik hozzánk a Monster Hunter X

Az nem volt kérdés, hogy nálunk is megjelenik az új Monster Hunter, csak épp azt nem tudtuk, hogy mikor: mint kiderült, a játék nyáron érkezik meg hozzánk, és a Monster Hunter Generations címet viseli majd a nyugati piacon. Érdemes lesz megtartani a Monster Hunter 4 Ultimate-mentéseket, ezeket az új rész jutalmazza majd.

Samus sem marad ki az új Metroid Prime-ból

Tavasszal veszi be a 3DS-eket a Metroid Prime: Federation Force. A Galaktikus Föderáció és az Űrkalózok közötti háborút egy multiplayer módra kihegyezett játékban dolgozza fel a Nintendo és a Next Level Games, és bár a rajongók elég sokat panaszkodtak a cím miatt, a készítők szerint ízig-vérig Metroid-játék lesz az új rész - még Samus Aran is cameózik benne.

Készül az új Kirby

Június 10-én érkezik a következő Kirby-játék, méghozzá kizárólag 3DS-re. A Kirby: Planet Robobotban gömböc hősünkre új veszély leselkedik, de ő kihozza a legjobbat a helyzetből, és nemcsak felveszi a kesztyűt az ellenséges robotokkal, de fel is használja őket: a különböző mecháknak hála új képességekre tehet szert.

A játéknak egy Kirby Clash nevű mód is a része lesz, itt négyen foghatunk össze, hogy legyűrjünk egy-egy főellenfelet. Emellett pedig az Amiibo-rajongók is készülődhetnek, a premierrel egy időben ugyanis négy új figura érkezik majd a sorozatba, és mindegyikük a Kirby-univerzumot erősíti.

Áprilisban érkezik meg hozzánk a Project Treasure

Csak éppen Lost Reavers néven. A free-to-play játék nyílt bétatesztje április 14-én indul, míg a végleges változat április 28-án élesedik.

Mario és Sonic olimpiázik - íme, az intro!

3DS-re április 8-án, Wii U-n pedig június 24-én válik elérhetővé a Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games. Mutatjuk a Wii U-s játék intróját:

7 komment - szólj hozzá!